Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
чет ное 26, 2020 7:14 pmmorfei1 написа:

Смятам моят филм - топлото за изгледан, и приключен от този сезон насетне.
Не бързай. Все още буфер не си купил.
чет ное 26, 2020 7:50 pmfbr написа:

https://ecotherm.bg/wp-content/uploads/ ... isolid.pdf
Тука има една схемааа...съвсем примерна и препоръчителна е, но най важнота е, че не е задължителна, а със спестовен характер.
morfei1 - специалист
А не, в тоя филм, няма да влезна.
pechkata - специалист
чет ное 26, 2020 8:00 pmТрифон П.Трифонов написа:

https://ecotherm.bg/wp-content/uploads/ ... isolid.pdf
Тука има една схемааа...съвсем примерна и препоръчителна е, но най важнота е, че не е задължителна, а със спестовен характер.
Това ли е горелката и котела но Морфи...?
pechkata - специалист
18-часа модулация без прекъсване между 10 и 5kw с няколко моментни пада до 15kw мощност при средна външна температура за периода 6.5C и при изчислени топлозагуби 6.2kw/h. при +5C външна.

Май ще дойдеш на моя... :-D :partyman:
morfei1 - специалист
чет ное 26, 2020 8:04 pmpechkata написа:
Това ли е горелката и котела но Морфи...?
Горелката да, котела не. С този от линк модулацията щеше да ми е детска игра. С почти двойно повече вода в ризата нещата се случват, но по-трудно, особено при темп около или над 70C. Голямата риза си има своите недостатъци и плюсове

Този бюджетната буферна схема принципно работи безгрижно и без допълнително поставен тон желязо в нея. Поне тъй разправят онези които я използват и и разбират на контролера..... :wink:

Все пак сме в темата на Грейко, а не в Буфер.... шЪ помоля колегите да се държат малко по академично :-D .
gogo4039883 - помощник
Здравейте, може ли някои да ми препоръча генератор за ток,които ще се използва да задвижи пелетна горелка грейко 30 RB Star. Благодаря предварително!!!
пет ное 27, 2020 11:10 amgogo4039883 написа:
Здравейте, може ли някои да ми препоръча генератор за ток,които ще се използва да задвижи пелетна горелка грейко 30 RB Star. Благодаря предварително!!!
Всеки 1000 ватов инверторен генератор.
Това питане ме подсеща да опитам с един 700 вата.
Експериментът започва след малко.
Приключи, 12 минути по късно. От кога планирам и колко малко му трябва на човек.
На който му се гледа- приятно гледане!

https://photos.app.goo.gl/XdUWJVsPx93kyQEY7

Дългото видео е с целият експеримент, а по краткото е като изключвам контролера на буфера, както и на горелката. Кабелът на големият шнек е изваден, защото нямам нужда от работа на котела. Морфи, Т в буфера се поддържат от Висманите. Да си купиш, като порастеш! Виждаш ли колко са топлозагубите, за момента и знаеш ли защо?!! Мога да припомня, с мнение на един лаик.

https://photos.app.goo.gl/rrX87sg2JmXXNAUQ6

Подава 53, горе 51, долу 41. Два колектора, 500л Буфер, не особено бюджетна комбинация, но се отплаща повече от чудесно.
Генераторът е с работна мощност от 700W, с пикова 800W.
Моделът се вижда в началото на видеото, но това 1000 да не заблуди някого.
Инверторен генератор DAEWOO GIDA 1000 SI.
Горелката е със сменена запалка. Новата е 300W, каквато вече се ползва във всяка горелка на Грейко.
Генераторът се оказа невероятно попадение, купен за по различни нужди, но вече е свършил страшно много полезна работа.
Препоръчан ми е от Шоп. Благодаря, колега!

Гого, гледам, че гледаш, та за теб ще допълня.
Бях го зазимил, т.е. празен резервоар, но за този експеримент налях точно 200млл. бензин. Оставил съм го да работи, вече повече от час, сякаш и още не е изгаснал. Супер икономичен е. За караваната ще си купя друг корейски, с мощност 3200W и дистанционно палене.
morfei1 - специалист
пет ное 27, 2020 11:58 amТрифон П.Трифонов написа:
Морфи, Т в буфера се поддържат от Висманите. Да си купиш, като порастеш! Виждаш ли колко са топлозагубите, за момента и знаеш ли защо?!! Мога да припомня, с мнение на един лаик.
Спомена нещо, че висиш на скелето, тоест редиш изолация.... мисля почна от миналия сезон. Нямам идея до къде си стигнал с нея вече, но е напълно нормално да вързваш около 2kw загуби при дневни около 10C и нощни около 0C, на 100-те или по-малко квадрати които топлиш.

Туй знаеш ли ко е?

Прикачен файл:
Hammer.jpg

Да си сложиш ако нямаш, като приключиш с нея, помага дори повече.
пет ное 27, 2020 1:35 pmmorfei1 написа:
пет ное 27, 2020 11:58 amТрифон П.Трифонов написа:
Морфи, Т в буфера се поддържат от Висманите. Да си купиш, като порастеш! Виждаш ли колко са топлозагубите, за момента и знаеш ли защо?!! Мога да припомня, с мнение на един лаик.
Спомена нещо, че висиш на скелето, тоест редиш изолация.... мисля почна от миналия сезон. Нямам идея до къде си стигнал с нея вече, но е напълно нормално да вързваш около 2kw загуби при дневни около 10C и нощни около 0C, на 100-те или по-малко квадрати които топлиш.

Туй знаеш ли ко е?

Hammer.jpg

Да си сложиш ако нямаш, като приключиш с нея, помага дори повече.
Нье, не е повече, а точно колкото може. От спортно-техническа гледна точка, първо се монтира тя. Има и изисквания, при монтажа, за които много малко монтажници знаят, а още по малко спазват, за да работи и ТИ на максимум. Направено е отдавна, а аз съм шивачът със скъсаните дрехи.
https://photos.app.goo.gl/TjtCXeTdqH6L77WR8
Видно е, освен, че е най доброто на пазара, поарчил съм и за цвят. Топлото го тренирам от шести клас, а се образовам от.....кога си бил в проект.
Миналият сезон си е било за тогава, а от кога съм почнал, нито е "академично", нито те интересува.
Нещо за Грейко или свързано с него, момче!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: