Най - вълнуващия въпрос зимно време.
morfei1 - специалист
А при нас е около 0C. "Сол със сол не си прилича" за това не е меродавно да си сравняваме разхода един спрямо друг. Единственото реално сравнение е да си сравняваш твоя разход с предходни сезони като вземаш предвид и средните температури за месеца. Останалото е ала-бала.
пет ное 27, 2020 8:03 ampechkata написа:
В момента при нас е -5 гр. а у Варна +3 гр. - кой повече гориво ще изразходи... :?
Ми като не идеш да напълниш каничката, значи аз.
То вчера тука беше едно слънце, грам вятър няма, пък аз изпотен на скелето, замрежвам, че като дойде студ и тука, да не вдига разхода с кубици.
pechkata - специалист
Каничката довечера - като се приберем от работа... :-D :partyman:
bibobore - специалист
Момци, със бижуто съм-10 киловата. Средния ми разход за 8 часа е 9.1 килограма. Температурата на водата е 65 градуса. Термоглавите са сложени м/у 3 и 4- Honeywell thera 4. За първи месец се отоплявам с пелетки.
Как ви се вижда този разход? Нормален, малък или висок?
speka_rs - майстор
пет ное 27, 2020 1:57 pmbibobore написа:
Момци, със бижуто съм-10 киловата. Средния ми разход за 8 часа е 9.1 килограма. Температурата на водата е 65 градуса. Термоглавите са сложени м/у 3 и 4- Honeywell thera 4. За първи месец се отоплявам с пелетки.
Огин, най-важното е ти да си доволен.

п.с. Ако искаш да дадем някакво по точно мнение ни трябва къде се намира отопляваното жилище, какво е , колко е голямо, колко изолация има и не на псоледно място каква е дограмата ?

И не се се заяждам, просто разяснявам поздрави от Русе.
пет ное 27, 2020 2:02 pmspeka_rs написа:
Огин, най-важното е ти да си доволен.

п.с. Ако искаш да дадем някакво по точно мнение ни трябва къде се намира отопляваното жилище, какво е , колко е голямо, колко изолация има и не на псоледно място каква е дограмата ?

И не се се заяждам, просто разяснявам поздрави от Русе.
Шпек, аз бих го заял- ко го щадиш?!
А защо само 8 (Осем) часа?!! Толкова ли ти трябва само?!!
Киловат и половина (1.5) топлозагуби, средно за денонощие (36 за денонощие). Поне толкова вкарваш за О.....сем часа.
Оплакваш ли са или са фалиш?!!!
Кой та нави за дисятка?
bibobore - специалист
Ми ще се заям де-лично Вие г-н Трифонов ме навихте. :lol: Не виждам смисъл във вашия пост- прилича на ненужно задрънчване. Поне за мен. Аз от камината не се оплаквам. Иначе стаите са три две по 15 квадрата и една 25. Населено място Видин. Стара ПВЦ дограма. Върешна изолация само на голямата стая. Апартамента е доста студен и нямам топлещи съседи. Кухнята се грее от печката. Нито се оплаквам нито се хваля.
Събирам информация, питам... Нали уж това е свободен форум и темата е за разход.
silent - майстор
не е добре....малко са тези 9,1кг....поне да бяха над 10,578кг.... :-D
инак по същество щом те кефи разхода значи всичко е точно....
bibobore - специалист
Днес някъв особен ден ли е? Питам като човек....Стана мазало от един въпрос.
Последна промяна от bibobore на пет ное 27, 2020 3:05 pm, променено общо 1 път.
silent - майстор
да особен е денят...петък следобяд предвкусваме уикенда в добро настроение сме и се шегуваме.... :yawinkle:

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: