• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
morfei1 - специалист
пет ное 27, 2020 2:27 pmDimova79 написа:
......
Остави я да си гори, без принудително да я изключваш, но не за 24часа, а оттук на татък. За няколко дни ще си темперира помещенията и разхода ще падне или ще се качва според загубите.

Първоначално по-високият разход от нормалното не бива да те стряска, винаги е така, по какъвто и начин да се топлиш.
пет ное 27, 2020 1:41 pmmorfei1 написа:
Ако смяташ така ще сгрешиш. Напълно възможно е при работа 24часа без график, камината да гори средно около 0.5кг. на час. Което е около 350-400кг. за месец. Просто трябва да я оставите да работи и да я зареждате с пелети. Тя ще прецени кога да почива, и кога на каква мощност да работи.

В момента 13часовата почивка която вие и задавате, някой след това трябва да навакса натрупаните загуби, за да ви стане отново топло. Първоначалното затопляне и темпериране на системата и на помещенията, винаги коства по-висок разход от нормалното/необходимото.
Благодаря,ще я оставя да работи. 🙂до колкото разбрах за 24ч горене може и да ми даде задоволителен резултат 🙂
silent - майстор
за хора които са на на работа през деня и и изизат в 7 и се връщат в 7...не мисля че ще е по-икономично да гори 24часа нонстоп..иначе разхода и аз мисля че си е нормален...аз в момента тези дни при отрицателни нощни температури по график горя около 11кг за 8 часа работа по график за денонощие...топля един етаж около50кв.без да правя икономии в топлината...
morfei1 - специалист
пет ное 27, 2020 2:54 pmDimova79 написа:
до колкото разбрах за 24ч горене може и да ми даде задоволителен резултат 🙂
И сега е такъв, зависи как го разглеждаш.
пет ное 27, 2020 3:06 pmmorfei1 написа:
пет ное 27, 2020 2:54 pmDimova79 написа:
до колкото разбрах за 24ч горене може и да ми даде задоволителен резултат 🙂
И сега е такъв, зависи как го разглеждаш.
Благодаря ви ,ами все пак съм жена 😁и май трябва повечко да ми се обясни🙂
Фамилията е "огнена", сичко ше се нагласи.
Нямало дим без огън......или както там се казваше.
пет ное 27, 2020 4:06 pmТрифон П.Трифонов написа:
Фамилията е "огнена", сичко ше се нагласи.
Нямало дим без огън......или както там се казваше.
Да☺ и пак благодаря на всички,Е ако нещо пак не мие ясно ще питам🙂
  • 1
  • 2

Тема "Пелетна камина Mireli Systems 13" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: