Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
пон ное 23, 2020 9:54 pmMkilla написа:
Със сигурност не се изразявам правилно.
Със сигурност си прав. Pelletherm V2.M01 е с управление Шнайдер, а това, което описваш е поведение на Pelletherm V2.M02 е с шведското управление, значи твоят би трябвало да е Pelletherm V2.M02? Монтирал съм доста и от двата вида, тъй че ги познавам. Но който и да е модела са големи са 100м2. Минималната мощност на единия е 9кВт, на другия 10.
Mkilla - помощник
Написаното го вадя от "ИНСТРУКЦИЯ
ЗА МОНТАЖ, ЕКСПЛОАТАЦИЯ И ПОДДРЪЖКА НА
АВТОМАТИЗИРАН ВОДОГРЕЕН КОТЕЛ НА
ДЪРВЕСНИ ПЕЛЕТИ СЕРИЯ PELLETHERM V.2 М01 "

Да, за жалост явно е голям за 100м2 но това е положението, няма какво да направя в момента. Явно ще трябва да се мисли и за буферен съд по-нататък но не знам дали и той би решил това, че котелът е по-голям а се ползва за по-малко квадрати.
morfei1 - специалист
пон ное 23, 2020 10:32 pmMkilla написа:
Явно ще трябва да се мисли и за буферен съд по-нататък но не знам дали и той би решил това, че котелът е по-голям а се ползва за по-малко квадрати.
Не че го имам, ама къде съм слушал и чел, баш за тия цели служи буфера. Наред с него си има и доста допълнителни неща които трябва да монтираш спазиш, за да е както трябва работата.
Mkilla - помощник
За момента остава така пък каквото такова. Да сме мислили, че няма да се топли всичко. Добре а при по-малка горелка като киловати, не се ли решава проблема в известна степен? Да кажем 7-25KW?
LazarGanev - "Велик майстор"
На тоя горелката е вградена
джеки - специалист
Имам го същия котел и при мен идва голям но когато е потопло го ограничавам на 10 кв. когато стане студено на 20кв. и когато достигне зададената температура тои сам минава пак на 10кв.
Всъщност маистора доиде и ми намали втората степен от 20кв. на 15кв. Така че не е лошо да се свържите с човека които го е монтирал.
джеки - специалист
Всъшност до колкото разбрах на по новите модели можело и на първата степен да се намалят киловатите.
За жалост моя не е от тях
Mkilla - помощник
Нещата се движат така :
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Котела сам си смъква на 10kw. Качва до 20kw когато вдига температура и после минава по-надолу. Не знам как да изчисля с точност колко kw радиатори в момента работят. Като бройка са 5 + 3 лири. Ребрата на 3 от тях са 25 т.е около и малко над 100 ребра + 3-те лири. Правилно ли е да смятам, че 1 ребро е средно 150W като 100 ребра са 15KW без лирите?
Температурата е настроена на 19.5 градуса като температурата на водата не качва повече от 63 градуса в момента ( не съм се заглеждал дали върви още нагоре като стане още по-студено навън ) а на около 56-7 започва да качва мощност.
Изображение

джеки, ще попитам за това фирмата дали е възможно с намаляването на киловатите.
morfei1 - специалист
чет ное 26, 2020 10:00 pmMkilla написа:
Правилно ли е да смятам, че 1 ребро е средно 150W като 100 ребра са 15KW без лирите?
По принцип не. Зависи от температурата на водата която подаваш към тях. При 80/60/20 мощността е една, при 60/50/20 е друга.
джеки - специалист
КОТЕЛА МОЖЕ ДА ГО ОГРАНИЧИШ ДА РАБОТИ И САМО НА 1 СТЕПЕН-10КВ. БЕЗ ДА ПРЕМИНАВА 10КВ.-20КВ.-10КВ.

Тема "Отопление само на 1 етаж с котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: