Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ръждивокафява пепел изпада от димоход първо и комин, и това е по малкото зло, bmahob, повярвай ми!
Старило и патило!!! Няма да спра да ти напомням, защото го спомена неподготвен, по мой адрес.
...след което ти пропуши каминката, поради непочистен комин де.
remarek - специалист
пет ное 27, 2020 10:15 pmbmahob написа:
Хм толко бързо да затлачи от камината нр ми се вярва, да не е намалил прекалено венитилатора, но и пеплта от долната ревизия много ръждиво кафява...... Хм има нещо гнило, дали комина е почистен както трябва..... И що е настроил на 55гр много ниска Т, препоръчва се по висока и що я е скопилн до 3та? Какво топлиш като кв, изолация, брой радиатори?
Около 90 кв. м. - три стаи с по един радиатор, един голям хол с два радиатора и бойлер и лира. Трите стаи са със стара трикамерна ПВЦ дограма, но са много слънчеви, а хола е с чисто нова 6 камерна. Къщата не е санирана.
bmahob - майстор
Вдигни малко водата, и я карай на авто, инсталатора пипа ли фабричните настройки?
remarek - специалист
пет ное 27, 2020 10:47 pmbmahob написа:
Вдигни малко водата, и я карай на авто, инсталатора пипа ли фабричните настройки?
Не съм сигурен. Мисля, че само настрои Т на водата на 55 и тази на стаята на 30 градус, и дръпна лекцията за експлоатацията и чистенето. Пелетите, които взехме ни бяха прапоръчани от познат. Не вярвам те да са нещо кофти
bmahob - майстор
Ясно така и аз мога да направа първоначално пускане. Хм попрочери темата за да ти станат ясни някои работи и ще коментираме
пет ное 27, 2020 11:05 pmremarek написа:
Не съм сигурен. Мисля, че само настрои Т на водата на 55 и тази на стаята на 30 градус, и дръпна лекцията за експлоатацията и чистенето. Пелетите, които взехме ни бяха прапоръчани от познат. Не вярвам те да са нещо кофти
Това, което е изпаднало от комина, не е от сега. Това не е от пелети, а се случва подобно патилата на колега от съседна тема. На този комин е работила печка на дърва.
Ако вдига много пепел, дори и в димохода, по скоро трябва да се намали вентилаторът.
ВаскоРударци - напреднал
Бихте ли ми казали на колко градуса да задам темп.на водата при въздух 35 градуса.За икономично горене.С термо глави съм.Разхода е 2 чувала на денонощие сега 28.11.2020 с дограма и изолация.Задал съм работни параметри от Комо15 за Комо 21.Намалено е също лоад пелет -6 и димен винтелатор -3.Работи до 4 мощност.Разхода бе нисък преди какво става незнам???.Побърках се с тая камина.А и друго оказва ли за разхода дали е отворена или затворена системата.При мен е отворена!!!??? :rolleyes:
.
съб ное 28, 2020 10:10 amВаскоРударци написа:
Бихте ли ми казали на колко градуса да задам темп.на водата при въздух 35 градуса.За икономично горене.С термо глави съм.Разхода е 2 чувала на денонощие сега 28.11.2020 с дограма и изолация.Задал съм работни параметри от Комо15 за Комо 21.Намалено е също лоад пелет -6 и димен винтелатор -3.Работи до 4 мощност.Разхода бе нисък преди какво става незнам???.Побърках се с тая камина.А и друго оказва ли за разхода дали е отворена или затворена системата.При мен е отворена!!!??? :rolleyes:
.
Преди месец, кога беше топло, ти е харчила 1 чувал. Вероятно е нормално сега да гори 2. Не си писал колко жилищна площ топлиш. Предполагам, според този разход, между 80 и 100 квадрата, но пък радиаторите ти сякаш са малко. Над теб отоплява ли се, а изолация там? Каква температура поддържаш у дома? Бойлерът топлиш ли го от камината? Бръмченето на радиаторите оправи ли го, помпата намали ли на 1?
Това, че е отворена системата, няма пряко отношение към разходът.
remarek - специалист
съб ное 28, 2020 9:14 amТрифон П.Трифонов написа:
Това, което е изпаднало от комина, не е от сега. Това не е от пелети, а се случва подобно патилата на колега от съседна тема. На този комин е работила печка на дърва.
Ако вдига много пепел, дори и в димохода, по скоро трябва да се намали вентилаторът.
Действително имаше печка на дърва, но когато взехме камината на пелети през лятото, първата ни работа беше да изчистим комина, за да започнем на чисто дето се вика. Може и коминочистача да не я е изчистил добре тогава. Пуснахме я някъде преди месец, месец и половина. Тази сутрин я запалихме и няма да пуши, но дали е редно да я спираме през деня? Сега стана топло, в стаите без печка е 25 градуса. Водата ще изстине леко, комина също. После пак загряване вода, бойлер, комин. Не знам колко е нормалното количество на пепел в ревизиите. Вижда ми се много. Даже пепелта на най-долната беше навлязла към вентилатора.
bmahob - майстор
съб ное 28, 2020 1:05 pmremarek написа:
съб ное 28, 2020 9:14 amТрифон П.Трифонов написа:

Действително имаше печка на дърва, но когато взехме камината на пелети през лятото, първата ни работа беше да изчистим комина, за да започнем на чисто дето се вика. Може и коминочистача да не я е изчистил добре тогава. Пуснахме я някъде преди месец, месец и половина. Тази сутрин я запалихме и няма да пуши, но дали е редно да я спираме през деня? Сега стана топло, в стаите без печка е 25 градуса. Водата ще изстине леко, комина също. После пак загряване вода, бойлер, комин. Не знам колко е нормалното количество на пепел в ревизиите. Вижда ми се много. Даже пепелта на най-долната беше навлязла към вентилатора.
Тая пепел за колко чувала е?

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: