• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pechkata - специалист
Филма дето спомена за отсекател на пелетите преди да влезнат в горивната камера...

нед ное 15, 2020 4:10 pmpechkata написа:
нед ное 15, 2020 2:21 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ти също, макар и случайно.
Ти наистина си болен...
Как случайно - нали тук у форума се научих кое какво е - изкуфяла тиква...
Случайно купих Притито...
За сега си научил само заглавните букви на котел и горелка.
"Грейко е №1" или е "това л...о"?
Последно?
Докато Грейко беше второто, нещо залитна по някакъв друг, щото той бил върхът. Та да не се окаже и Грейкото случайно?
Колко и да съм изкуфяла Тиква, нищо случайно не съм си купил.

Задължително е поставянето на кавички, когато ползваш чужди думи или цитираш. Уважавай чуждият труд!
bobodebeliq - помощник
Тъй колеги, взех Равелито и трипътен винтил ми продадоха за камината. Мъчи си един майстор да ми я върже ама нещо не успя човека и реших сам да я вържа. Хванах лепачката и PPR тръби с вложка 32мм и стана работата каквато стана.
Сега обаче имам един проблем - пълненето на инсталцията. Досега инсталацията се пълнеше откъм входящата тръба (Студената вода) към печката, обаче като има сега трипътен винтил там и не ще да се пълни. Не знам дали е от трипътният винтил проблема де. По принцип от къде трябва да влиза водата в инсталацията? И има ли значение от къде влиза изобщо?
Помагайте, че е студено :-D
Последна промяна от bobodebeliq на нед ное 29, 2020 6:11 pm, променено общо 1 път.
нед ное 29, 2020 5:28 pmbobodebeliq написа:
Тъй колеги, взех Равелито и трипътен винтил ми продадоха за камината. Мъчи си един майстор да ми я върже ама нещо не успя човека и реших сам да я вържа. Хванах лепачката и PPR тръби с вложка 32мм и стана работата каквато стана.
Сега обаче имам един проблем - пълненето на инсталцията. Досега инсталацията се пълнеше откъм входящата тръба (Студената вода) към печката, обаче като има сега трипътен винтил там и не ще да се пълни. Не знам дали е от трипътният винтил проблема де. По принцип като от къде трябва да влиза водата в инсталацията? И има ли значение от къде влиза изобщо?
Помагайте, че е студено :-D
Демонтирай термостатичният патрон! Дано си налепил и кранове, както повелява Канонът!
https://photos.app.goo.gl/3nyXoaKXZt3674mLA
Хахааа, баничките с праз сигурно не вършат работа, та ги махнах. Въх, добре, че ги махнах, че ти прочетох и никът. Лелеййййй!!!
Отдолу развиваш и вадиш. Крановете струват стотинки, но са незаменими при обслужване. Аз пълня от другият край чак.
Другият вариант е да нагрееш патрона. Внимавай да не разтопиш йофтенията!
Аз го правя безгрижно, дори като си запаля камината, а като отвори на 60 градуса, допълвам.

Хм, като се замисля- спестил си от кранове, та не рискувай с нагряване, че от студената вода веднага ще притвори. По добре си налепи и кранове!
bobodebeliq - помощник
Кранове естествено не сложих :-D Утре ще ударя една снимка да се похваля с майсторлъка ми.
Моят трипътен винтил е такъв ESBE VTC312 (https://www.shop.eec-bg.com/porachka/%d ... 8%d0%bb-9/). На него може ли да му се маха патрона? А като се махне патрона няма ли да текне от винтила вода?
Утре ще си погледна и указанията с които е дошъл винтилът.
Крановете как ще помогнат с пълненето на инсталацията и трипътният винтил? Че още съм нов и не ги разбирам много тия работи.
нед ное 29, 2020 6:09 pmbobodebeliq написа:
Кранове естествено не сложих :-D Утре ще ударя една снимка да се похваля с майсторлъка ми.
Моят трипътен винтил е такъв ESBE VTC312 (https://www.shop.eec-bg.com/porachka/%d ... 8%d0%bb-9/). На него може ли да му се маха патрона? А като се махне патрона няма ли да текне от винтила вода?
Утре ще си погледна и указанията с които е дошъл винтилът.
Крановете как ще помогнат с пълненето на инсталацията и трипътният винтил? Че още съм нов и не ги разбирам много тия работи.
Бе нов си, ма вече почна да остаряваш, хахааа!
Патрончето е като термостат на автомобил. Разглобяваш, демонтираш го, затваряш без него.
Преди това трябва да източиш водата, което щеше да си спестиш с монтирането на 3 крана!!! Капиш?!
Крановете?!!!!! Как може да питаш за крановете?!!!
Затваряш крановете.
Демонтираш патрона
Затваряш вентила, без патрона.
Отваряш крановете
Пълниш системата
Затваряш крановете.
Отваряш вентила и монтираш термопатрона.
Отваряш крановете- 3 крана трябва да монтираш, единият е след помпата, като трите крана трябва да "затворят" възелът- Трипътен, Филтър, Помпа, за да може да се обслужва, без да се източва системата.
Палиш и се топлиш.
bobodebeliq - помощник
Малко ми е малко мястото зад камината дето трябва да ги навра всичките тия работи и затова не сложих кранове и не се сетих де :), ама изглежда трябваше да сложа. Някакъв друг вариант за пълнене на системата без да махам патрона? Защото аз хубаво ще го махна и ще я напълня ама после няма как да го сложа обратно като няма кранове.
Ще погледна и ще мисля утре как да сложа кранове, дано го измисля някак.
нед ное 29, 2020 6:27 pmbobodebeliq написа:
Малко ми е малко мястото зад камината дето трябва да ги навра всичките тия работи и затова не сложих кранове и не се сетих де :), ама изглежда трябваше да сложа. Някакъв друг вариант за пълнене на системата без да махам патрона? Защото аз хубаво ще го махна и ще я напълня ама после няма как да го сложа обратно като няма кранове.
Ще погледна и ще мисля утре как да сложа кранове, дано го измисля някак.
Другият начин е;
Източваш.
Водиш тръба за пълнене до камината.
Свързваш я на Тетка, между трипътният и камината.
Пълниш.
Топлиш се.
При проблем се сещаш, че е трябвало е, все пак, да монтираш кранове.
bobodebeliq - помощник
Имам кран за източване на изходящата тръба (топлата вода) от камината - утре мисля през него да пробвам да напълня. Обаче няма как да се вържа на студената вода след трипътният винтил, щото съм го вързал твърдо на тетка на камината директно. Благодаря много за информацията и идеите. Ще пиша утре да кажа какво е станало.
шоп - майстор
нед ное 29, 2020 5:28 pmbobodebeliq написа:
И има ли значение от къде влиза изобщо?
Няма значение.
Системата е кръгова.
Обаче не споменавате дали в системата има еднопосочни клапани.
Те може да променят конкретиката.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Подходяща пелетна камина за малка къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: