Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tianos777 - помощник
Благодаря много на Трифон за таблицата , която ми изпрати, само да попитам тази таблица се отнася за всякаква горелка независимо от нейната мощност. Все още чакам някой , който е с горелка Грейко RB 30 kw да сподели неговите настройки , не съм доволен от тези които ми направи инсталатора. Съдейки по пламъка според мен пелетите не изгарят напълно и когато работи продължително време на горивната глава почва да натрупва буци пепел, които не успява да ги издуха в пепелника. Имам съмнения относно пелетите, но първо искам да се убедя, че съм с правилните настройки.
Последна промяна от tianos777 на пон ное 30, 2020 12:18 pm, променено общо 1 път.
morfei1 - специалист
пон ное 30, 2020 11:58 amtianos777 написа:
.....
Правилни настройки няма, има стандартни които можеш да видиш ТУК
пон ное 30, 2020 12:03 pmmorfei1 написа:
.....
Правилни настройки няма, има стандартни които можеш да видиш ТУК
Ко?
Благодаря много на Трифон за таблицата , която ми изпрати, само да попитам тази таблица се отнася за всякаква горелка независимо от нейната мощност. Все още чакам някой , който е с горелка Грейко RB 30 kw да сподели неговите настройки , не съм доволен от тези които ми направи инсталатора. Когато работи продължително време на горивната глава почва да натрупва буци пепел, които не успява да ги издуха в пепелника. Имам съмнения относно пелетите, но първо искам да се убедя, че съм с правилните настройки.
Не ти трябват чужди настройки, а стандартните явно не са подходящи.
Трябват ти твоите настройки, които ще са правилни за теб.

Горенето е вяло, движението през горелката също, жаравата се задържа дълго.......естествено, образуват се тухлички.
Мощността на горелката, дори и сега, е доста голяма за жилището ти.
Вместо да гори постоянно, но едва едва, по добре да се гаси за известно време, но после да гори по интензивно, за да може да се самопочиства.
Опиши колко топлиш, изолации, дограми, какви пелети ползваш...!
morfei1 - специалист
пон ное 30, 2020 12:11 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ко?
Кокали..... няма правилни. Има стандартни и индивидуални, които при един работят при друг не.
пон ное 30, 2020 12:38 pmmorfei1 написа:
Ко?
Кокали..... няма правилни. Има стандартни и индивидуални, които при един работят при друг не.
Ми кажи му ги де!
Индивидуалните Ко са? Правилните за някого.
Айде, дай му съвет, как да се освободи от буците!

Благодаря много на Трифон
... но първо искам да се убедя, че съм с правилните настройки.
...
Трябват ти твоите настройки, които ще са правилни за теб.
...
tianos777 - помощник
Горенето е вяло, движението през горелката също, жаравата се задържа дълго.......естествено, образуват се тухлички.
Мощността на горелката, дори и сега, е доста голяма за жилището ти.
Вместо да гори постоянно, но едва едва, по добре да се гаси за известно време, но после да гори по интензивно, за да може да се самопочиства.
Опиши колко топлиш, изолации, дограми, какви пелети ползваш...!

Жилището което отплявам е 4 етажна къща с обща квадратура 250 кв., тухла четворка, със сменена дограма, без изолация . Към момента се отопляват два от етажите или общо 6 стаи, с два бойлера, като имам радиатори и в двете бани, общият брой радиатори , които активно ползвам са 10. Горелката съм я настроил на 70 градуса, като работи предимно на P1 и P2 . В една от стаите съм сложил стаен термостат, на всичките радиатори има монтирани термоглави, все още не мога да установя в моя случай кой е по добрият вариант за регулиране на температурата. В двора има една постройка, която ползваме за барбекю и лятна кухня, като смятам за в бъдеще да свържа и нея. Много се колебаех при избора на горелката и котела относно мощността , но в крайна сметка реших да взема по голямата.
Пелетите са иглолистни, сравнително висок клас, поне така твърди произодителя, закупих ги от гр. Земен, фабриката е отскоро и отзивите за сега са добри , но все пак имам известни съмнения оносно качеството им. Благодаря на всички , които се отзоват и споделят своето мнение.
dikata1988 - напреднал
Дика, ми тя умряла бе, няма пулс. Барем 40-45 херца...
Стана студено и радиаторите бачкат постоянно. Движи се с ок 12-13 киловата в час, какво друго очакваш? Нищо, че на дисплея може да ти показва 15. Чисто съвпадение. Като застудее повече, нали ще почне да мени 2ра- 3та, а ако се затопли времето 2ра- 1ва и те така.
[/quote]

Живика си е тя живичка друго не очаквам така е добре и съм доволен за сега очаквам като позстудее да се вдигне разхода нормално е сега работи 90% на P1 рядко минава на P2! на P1 ми е 14.7 киловата за сега доволно! :)
пон ное 30, 2020 1:05 pmtianos777 написа:
Точно както си и мислех.
От пелетите е и справянето с това е работа ръжена или работа на по висока мощност, като се гаси за кратко или по добре да се ползва поддържане, но да не се прекалява. Да не би и още малко вентилатор да иска?

Дика, май познах какво ти показва на дисплея, дори и без кристалното кълбо на Анди. Избрал си правилна по мощност горелка- един от малкото.
пон ное 30, 2020 1:19 pmdikata1988 написа:
Живика си е тя живичка друго не очаквам така е добре и съм доволен за сега очаквам като позстудее да се вдигне разхода нормално е сега работи 90% на P1 рядко минава на P2! на P1 ми е 14.7 киловата за сега доволно! :)
Още ли смяташ ли, че горелката ще идва слаба?

Ха, то било за един преател (комшия)!!! Последно?
tianos777 - помощник
пон ное 30, 2020 1:25 pmТрифон П.Трифонов написа:
Точно както си и мислех.
От пелетите е и справянето с това е работа ръжена или работа на по висока мощност, като се гаси за кратко или по добре да се ползва поддържане, но да не се прекалява. Да не би и още малко вентилатор да иска?

Имаш предвид да увелича времето за подаване на пелети и малко да вдигна вентилатора, само че на коя степен да направя тези корекций. Относно регулирането на горелката кой е правилният начин според теб със стайния термостат или по температура на водата.
pepi3196 - специалист
пон ное 30, 2020 9:46 amТрифон П.Трифонов написа:
пон ное 30, 2020 9:29 ampepi3196 написа:

Ако се самопочиства

Мисля, че точно тук е решението на въпроса.
Горелката не е почиствана от момиче :) изгорени над 1200кг. пелети. Какво открих, две парчета кокс по-малки от кибритена кутия от двете страни на около 7-8см. от шнека и пълна с пепел ревизия ( капачето отпред с двата шестограма)
Ако това е пречило на работата на горелката, буците трябва да изчезнат.
До миналата седмица работеше на таймери, сутрин и вечер основно на Р1.
Може ли да ми изпратите табличката и на мен?
Благодаря.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: