Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bibobore - специалист
Как седи при вас въпроса с излъчването на каминката-10 киловата в помещението в което е поставена? При мен се намира в малка трапезария с кухня, но нещо не се получават работите. Въпреки 10 см. външна изолация, в стаята трудно се усеща топлината. Явно доста добре си е изолирано Грейкото. Ще трябва да се поставя допълнителен радиатор.
LazarGanev - "Велик майстор"
Много добре си излъчва, но зависи на коя мощност работи. Ако работи на 1-ва мощност, то и излъчването ще е толкова
bibobore - специалист
пон ное 30, 2020 4:18 pmLazarGanev написа:
Много добре си излъчва, но зависи на коя мощност работи. Ако работи на 1-ва мощност, то и излъчването ще е толкова
То и даваха към 1.6 киловата май да излъчва, но на коя мощност? Предполагам, че може би на най-високата.
Ще се монтира радиатор.
Смятай го добре! По добре да го ограничиш с термоглава, отколкото пак да не достига топлина.
Бижу 10- Мечта. Блазе им на ония с 21ци, 23ки, .5ци.....
filmatoplo - майстор
:? Много странно -почти нямам радиатори при камините Грейко .
пон ное 30, 2020 5:54 pmfilmatoplo написа:
:? Много странно -почти нямам радиатори при камините Грейко .
Опаааа, Филмадоди!
Може да е голямо помещението...
Mcl - специалист
пон ное 30, 2020 4:16 pmbibobore написа:
Как седи при вас въпроса с излъчването на каминката-10 киловата в помещението в което е поставена? При мен се намира в малка трапезария с кухня, но нещо не се получават работите. Въпреки 10 см. външна изолация, в стаята трудно се усеща топлината. Явно доста добре си е изолирано Грейкото. Ще трябва да се поставя допълнителен радиатор.
При мен е в стая 24кв.м ,имам и радиатор панелен 1.40 на 60 см. Термо главата е на 3 което по описание отговаря на 21 градуса. Но термометъра който съм го сложил на 1 м. височина и най далеч от топло източниците показва 24-25 °.
пон ное 30, 2020 7:57 pmMcl написа:
При мен ,.......което по описание отговаря на 21 градуса. Но термометъра който съм го сложил на 1 м. височина и най далеч от топло източниците показва 24-25 °.
Според един от Великите, всичко е относително.
Той е, който обобщава всичко.
Сетѝ ли се?!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон ное 30, 2020 8:07 pm, променено общо 1 път.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: