Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон ное 30, 2020 6:51 pmpepi3196 написа:
Ако знаех от къде да я изтегля, нямаше да Ви занимавам😀
Най горе, в ляво, "Известия", "Лични съобщения".
Отвори второто! Там е златната табличка.
Теглиш, инсталираш, благославяш Бай Брадъра.
pechkata - специалист
пон ное 30, 2020 3:20 pmgogo4039883 написа:
(При мен в момента за 24часа разхода ми е около 23кг. иглолистни пелети :? ). Благодаря предварително!!!
Ти си под 1 кг. на час - май са бъзикаш нещо... :shock: :? :partyman:
pechkata - специалист
пон ное 30, 2020 9:05 ampepi3196 написа:
Здравейте, първи сезон съм с РБ 20 СТАР но на р1 прави бучки колкото бобено зърно и разхода ми се струва завишен около 45кг. На 24 часа.
Отопляват се 160 кв. С добра изолация.
Пелетите са иглолистни от Копривщица.
Капацитета на шнека е 37.2 кг.
Не са много 3 чувала за 160 квадрата - супер си...
pepi3196 - специалист
Най горе, в ляво, "Известия", "Лични съобщения".
Отвори второто! Там е златната табличка.
Теглиш, инсталираш, благославяш Бай Брадъра.
[/quote]

Благодаря, бъдете здрави!
:partyman:
Здравейте.
Ще помоля компетентните потребители в тази тема за съвет "как да стабилизирам осветеността, на Р2 и Р1 е много променлива, особено на Р1 стойностите варират от около 60 до 130". Котела е грейко експерт 50, а горелката грейко RB50 Star. Втори сезон ги ползвам, но тази година ми се наложи да сложа вентилатор за димните газове (също е взет от грейко)... предният сезон имах проблем с тягата на комина, при определен вятар трудно палеше и връщаше дим в котелното. От както инсталирах този допълнителен вентилатор проблема изчезна, но не мога да направя оптималните настройки.
Моля помогнете.
Благодаря ви предварително.
ср дек 02, 2020 9:24 pmNeRoN8 написа:
Здравейте.
Ще помоля компетентните потребители в тази тема за съвет "как да стабилизирам осветеността, на Р2 и Р1 е много променлива, особено на Р1 стойностите варират от около 60 до 130". Котела е грейко експерт 50, а горелката грейко RB50 Star. Втори сезон ги ползвам, но тази година ми се наложи да сложа вентилатор за димните газове (също е взет от грейко)... предният сезон имах проблем с тягата на комина, при определен вятар трудно палеше и връщаше дим в котелното. От както инсталирах този допълнителен вентилатор проблема изчезна, но не мога да направя оптималните настройки.
Моля помогнете.
Е тва 100 пъти само аз го пиша.
Как да ти види пламък, като той се е вдигнал над нивото на което е поставен фотосензора?!!
Прекалено бавно ти гори огънят, жаравата се вдига над "хоризонта" на фотото.
Направи си салатка, седни на трикрако столче, поседи достатъчно време, погледай си горелката...!!! Е, трябва да ѝ знаеш устройството.
Педесе киловата!!! Ко топлиш?
Rumen89 - специалист
ср дек 02, 2020 9:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср дек 02, 2020 9:24 pmNeRoN8 написа:
Здравейте.
Моля помогнете.
Е тва 100 пъти само аз го пиша.
Как да ти види пламък, като той се е вдигнал над нивото на което е поставен фотосензора?!!
Прекалено бавно ти гори огънят, жаравата се вдига над "хоризонта" на фотото.
Направи си салатка, седни на трикрако столче, поседи достатъчно време, погледай си горелката...!!! Е, трябва да ѝ знаеш устройството.
Педесе киловата!!! Ко топлиш?
Ти си навсякъде бе гайдо. Изчакай някой друг да пише на колегата отговор!!!
ср дек 02, 2020 10:06 pmRumen89 написа:
Ми като никой не е писал верното, ко да чакам бе, Свирчо?
Пѝши ти, ако имаш, че и на тебе съм помагал, въпреки детинските изцепки!
Rumen89 - специалист
ср дек 02, 2020 10:08 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср дек 02, 2020 10:06 pmRumen89 написа:
Ми като никой не е писал верното, ко да чакам бе, Свирчо?
Пѝши ти, ако имаш, че и на тебе съм помагал, въпреки детинските изцепки!
Помагаш, но и много дудняш. Много от нещата, които пишеш не се разбират. Особенно с онзи диалект. :^o
ср дек 02, 2020 10:13 pmRumen89 написа:
Помагаш, но и много дудняш. Много от нещата, които пишеш не се разбират. Особенно с онзи диалект. :^o
Тук си прав. Взи(е)мам си бележка, Румба. Ще се поправя, обещавам!
"Нещата" не се разбират не поради диалекта, но за да не е оправдание, ще внимавам.
Така добре ли е?!
А за диалекта ще разбереш ли защо и кво? Ако ти е трудно, погледай новините по всите телевизии! Погледай и послушай представителните ни люде! Особено "първият".
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср дек 02, 2020 10:21 pm, променено общо 1 път.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: