Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ivkonii1 - помощник
пон ное 30, 2020 4:50 pmveselint написа:
Ивкони,я кажи Виадруса колко киловата е,има ли някакви доработки по него,горелката на кутия ли е монтирана или на вратата.Кажи колко квадрата топлиш и има ли изолация.Може големия разход ,да е заради котела,а може и да е нормален,ако топлиш голяма квадратура.Аз все още не съм стигнал два чувала за денонощие,но отоплявам около сто квадрата.И аз съм с Виадрус,но е тунингован и е на кутия.Ако дадеш повече информация,ще могат повече хора да ти помогнат,а и в Искрец тези дни си е доста хладничко.
Отоплявам 2 етажа по 60кв. Със PVC дограма съм и изолация само на плочата на тавана виадруса е 30 киловата горелката е монтирана на вратата няма тунинг на котела
veselint - специалист
На стр.148 в темата Виадрус на пелети,е показано какви доработки трябва да направиш на котела,ще дадат резултат от към разход.Щом си от Искрец може да се видим в нечие котелно ,и с каквото мога да помогна.
Ivkonii1 - помощник
вт дек 01, 2020 4:04 pmveselint написа:
На стр.148 в темата Виадрус на пелети,е показано какви доработки трябва да направиш на котела,ще дадат резултат от към разход.Щом си от Искрец може да се видим в нечие котелно ,и с каквото мога да помогна.
Благодаря сега ще прочета ти от Искрец ли си
veselint - специалист
Да,от там съм.Ако си техничар има начин доста да подобриш котела.В момента, ако на гол котел си набучил горелката тя не топли водата ,а топлиш врабчетата около комина.
Последна промяна от veselint на вт дек 01, 2020 4:31 pm, променено общо 1 път.
Ivkonii1 - помощник
вт дек 01, 2020 4:24 pmveselint написа:
Да.
АЗ живея на санаториума
Ivkonii1 - помощник
вт дек 01, 2020 4:24 pmveselint написа:
Да,от там съм.Ако си техничар има начин доста да подобриш котела.В момента, ако на гол котел си набучил горелката тя не топли водата ,а топлиш врабчетата около комина.
Не съм техничар определено но колкото за ламаринките ще ги угъна да ще стане със подцинкована ламарина
veselint - специалист
АЗ живея на санаториума
[/quote]

Имаш лично съобщение.Утре и вдругиден съм вкъщи,ако имаш нужда от съвет или помощ се обади.
stefan33 - специалист
Специално за филма
Прикачен файл:
Screenshot_20201208_154520_com.android.chrome.jpg
Прикачен файл:
Screenshot_20201208_155940_com.android.chrome.jpg
Прикачен файл:
Screenshot_20201208_155955_com.android.chrome.jpg
Прикачен файл:
Screenshot_20201208_160019_com.android.chrome.jpg
Това са настройките за външни температури като досега.Паленето е еднакво за всички горива,увеличена е мощноста с 1,2 киловата за останалите горива за по студено време,като 3 степен ми е еднаква за всичи горива.Снимките са от гориво 1
filmatoplo - майстор
:prayer: Благодаря .Нямах наблизо горелки Р7 на които съм слагал Натурела,има 2 но те са Р12 ,няма с кой да сравня ,намерих си листа с настройки от един монтаж въздуха е близо до твоя 14-16-20 за степени 1-2-3.Благодаря но не бях си записал въздуха за палене.ОЩе веднъж благодаря.
trunski - специалист
Здравейте на всички!
Отдавна не съм влизал в темата, бях се отдал на идеята ми да накарам Феролито да работи на слънчоглед без Натурела.
Горелката ми е Р- 12, монтирана на Виадрус 8 секции.
Искам да споделя постигнатото до тук, с идеята да дам някои насоки на колеги, които искат да намалят разходите си за отопление.
Миналия сезон изкарах на пелети бук смесен със слънчоглед. В началото на сезона имах известни проблеми, но с малки рационализации към края вече ги бях отстранил.
1. Имах проблеми с паленето, защото фоторезистора трудно регистрираше пламъка в рамките на времето, определено за запалване. Проблема беше, че слънчогледа се разпалва със по-синкъв пламък /чама гори със жълт/ и фотоклетката трудно сваляше показанията на t-20 под 30 единици в рамките на времето за запалване. Този проблем го реших, като си изработих по-чувствителна фотоклетка. Импровизирах с метална тръбичка, на която сложих отпред стъкло от ампула и в нея сложих по-чувствителен фоторезистор – PGM 5506 /струва стотинки в магазините за електроника/.
Прикачен файл:
IMG_20191030_231807 (1).jpg
Прикачен файл:
P00226-213906.jpg
2. Друг проблем с паленето беше бавното палене, защото ползвах японска керамична запалка, но както пише един колега при Фероли Р 12 тези запалки трудно палят. Затова експериментирах със запалки от един китайски сайт-продавалник. Най-добри резултати постигнах с запалка Ф 8 на 200 мм, 400 w. Като размери тази се доближава най-много до оригиналната запалка Ламборджини, която ми изкара 4-5 сезона и пали толкова бързо. Лошата новина е, че изкарава по 2-3 месеца, но при мен запалванията са средно по веднъж на час. Добрата новина е, че идва на доста приемлива цена.
Прикачен файл:
zapalka.jpg
zapalka.jpg (25.25 KиБ) Видяна 1285 пъти

3. За да увелича живота на запалката, поръчах една друга джаджа от Китай, по идея на един колега от форума, която пуска плавно напрежението към запалката. Скоро я сложих и още е в процес на изпитание, не мога да кажа дали има ефект.
Прикачен файл:
softstart.jpg
softstart.jpg (45.12 KиБ) Видяна 1285 пъти

4. Тъй като тези пелети, които горих миналия сезон- дъб+слънчоглед имаха доста прах, често се случваше от високата температура на рампата, прахта и пелетите да залепват за нея като тръбата се пълнеше до шнека и даваше грешка.
Този проблем го реших, като монтирах термоконтролер /пак от Китай/, на който сондата залепих отдолу на рампата. Идеята е, че при определена от мен температура, контролера спира подаването на пелети от шнека и горелката прави рестарт, така постигам два ефекта- продухвам скарата по-често и не позволявам рампата да се нагрява прекалено много.
Прикачен файл:
P00226-213746.jpg
За този сезон заредих два вида пелети: 2 пелета– слънчоглед, за есен и пролет и 2 пелета-чам, за по-студените месеци. Тъй като котела ми не разполага с голям пепелник и слънчогледа отделя повече пепел от чама, реших зимата да си спестя чистенето през ден на пепелника.
До декември изгорих повече от 1 тон слънчоглед, без горелката да ми е създавала ядове, но трябва да отбележа, че сегашните слънчогледови пелети са с по-малко прах и горят по-добре от миналогодишните бук+слънчоглед.
Дано да съм бил полезен!
Весели празници на всички! :partyman:

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: