• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
вт дек 01, 2020 12:46 pmtzetz009 написа:
вт дек 01, 2020 12:23 amnikolov333 написа:
За да не трептят ти трябват 12V-ви, но димирането си е проблем, понеже става при малко модели.....
:? Производителите нямат интерес ! Ще трябва да въведат цокъл с три извода и понятието "AC" да отпадне и греца отвътре да изхвърчи . Само един предпазен диод трябва да има . При всички модели 12V AC/DC лунички интегралната схема вътре държи на 30V захранващо напрежение . Схемата вътре е една и съща . Когато китаеца сложи филтриращ кондензатор на 16V надписа е "DC" , когато кондензатора е на 25V надписа е "AC" :) .

Всяка от тези интегрални схеми има извод , чрез който да става най-интелигентно димирането ( или включването на група от резистори и термистор за предпазване на същата от прегряване . С прегрята луничка се запътвате към любимия магазин :-D ) . Този извод досега не съм видял да го ползва никой и скоро едва ли ще стане . Не е голяма философия , но както казах пазара не го позволява ! Иначе и аз искам да видя на някой рафт за продаване лунички с надпис 12-24V DC . Не е невъзможно , просто кондензаторите на 35V са скъпички :) !!!

:partyman: :partyman: :partyman:
Всичко хубаво, но практически насоки по моя въпрос?
nikolov333 - майстор
Практически димирането на луните е излишно за мен.. Обикновенно не светят достатъчно силно за да се налага да се димират. По-скоро мисли как да им разсееш светлината за да не ти блестят в очите.. :partyman:
вт дек 01, 2020 6:51 pmnikolov333 написа:
Практически димирането на луните е излишно за мен.. Обикновенно не светят достатъчно силно за да се налага да се димират. По-скоро мисли как да им разсееш светлината за да не ти блестят в очите.. :partyman:
25 луни в 25 квадрата хол?
nikolov333 - майстор
В моя хол 30м2 25 луни *7W осветяват задоволително, но не прекалено силно за да се налага да се димират. :idea:
  • 1
  • 2

Тема "Димиране на лед луни" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: