Най - вълнуващия въпрос зимно време.
morfei1 - специалист
Трифонари тогава си говорихте за моментни температури, а не за средно месечни или средно за сезон. Затова ти се получавт раминаванията. Отворих си 24часовата прогноза и видях колко ще е температурата през вечерта. Средно месечната е съвсем различно нещо, дори ми е странно, че го коментирам с теб. Написано е порчети го, не рови по стари мнения, да търсиш под вола теле :roll: . Жалко, че не правиш разлика между двето.
ср дек 02, 2020 6:07 pmpechkata написа:
Ти и сега можеш да ги пуснеш на 50 гр. със системата за подово... :idea:
Да на газ е най добре - ама я няма пуста... :partyman:
На 60C ме топлиха минали сезон много добре, правих си експеримент, но не за ден два седмица ами за 6-7месеца. Ниска температура, ниска мощност, с дълга модулация. Сега правя точно обратното, да ти кажа сякаш съм по доволен от към разход и от това, което виждам в котела. Рано е да се каже още. Отгоре ми е еднакво топло и при двато режима. Подово няма как да стане без да правя тотален ремонт.
pechkata - специалист
ср дек 02, 2020 6:09 pmmorfei1 написа:
На 60C ме топлиха минали сезон много добре, правих си експеримент, но не за ден два седмица ами за 6-7месеца. Ниска температура, ниска мощност, с дълга модулация. Сега правя точно обратното, да ти кажа сякаш съм по доволен от към разход и от това, което виждам в котела. Рано е да се каже още. Отгоре ми е еднакво топло и при двато режима. Подово няма как да стане без да правя тотален ремонт.
Не имах предвид радиаторите да пуснеш на 50 гр. със система за подово...
Гледах подобни схеми в темата на "Буфер"...
Ти пак си помпиш котела на 80 гр. ...
ср дек 02, 2020 6:09 pmmorfei1 написа:
Трифонари тогава си говорихте за моментни температури, а не за средно месечни или средно за сезон. Затова ти се получавт раминаванията. Отворих си 24часовата прогноза и видях колко ще е температурата през вечерта. Средно месечната е съвсем различно нещо, дори ми е странно, че го коментирам с теб. Написано е порчети го, не рови по стари мнения, да търсиш под вола теле :roll: . Жалко, че не правиш разлика между двето.
...
Е, ако си си говорил сам е друга работа. Това не го помислих. Сорииии!!!
пет ное 27, 2020 8:12 ammorfei1 написа:
А при нас е около 0C. "Сол със сол не си прилича" за това не е меродавно да си сравняваме разхода един спрямо друг. Единственото реално сравнение е да си сравняваш твоя разход с предходни сезони като вземаш предвид и средните температури за месеца. Останалото е ала-бала.
Нека е ала-бала, а както виждам баш тъй е. Гъбаркам те и има за кво де, хахааа.
Аз, в момента, забелязвам увеличеният обем конденз, но това ще се отрази цифрово след месец. Събирам за доливане на акумулатори. Преди това, средните Т тука, бяха както обявяваш сега при теб. Средната,за последното денонощие е 0.5 градуса, което е обяснението за добивът ми. Въпрос на гледна точка и нагласа.
morfei1 - специалист
На 27.11 в 8:12 сутринта когато съм публикувал въпросното което цитираш, термометъра на терасата ми е показвал -0,8C

Средната температура за денонощието според него на 27.11 била 6,3C, според https://www.stringmeteo.com/ е била 4,3C. Неразбирам що толко се напъна :lol: може би отново да докажеш, че си празнодумец.

Майстор си на празните приказки, в тва съм те признал! Можеш да си отвориш павилионче или онлайн магазин за да продаваш кондензна вода Трифонари. Все пак това няма да е случайна вода, а водата от котела на Трифонари.

Trifonari Condens Water

Ако ти тръгне може да ме почерпиш за идеята след време ако се сетиш :wink: .

ср дек 02, 2020 6:22 pmpechkata написа:
Не имах предвид радиаторите да пуснеш на 50 гр. със система за подово...
Гледах подобни схеми в темата на "Буфер"...
Ти пак си помпиш котела на 80 гр. ...
Обичам простите неща, винаги работят много по-добре от сложните. Знаеш ли кво хубаво парят радиаторите Т22 с 75-80C водица :) .
Последна промяна от morfei1 на ср дек 02, 2020 7:19 pm, променено общо 1 път.
ср дек 02, 2020 7:17 pmmorfei1 написа:

Обичам простите неща, :) .
Е тва не го мога. Завиждам ти, широка душа!
На дет си тръгнал, аз оттам са връщам и гъби бера.

Все пак, да не ма подгони Виртито, обещавам, че през този отоплителен сезон, ще разходвам поне 325кг пелети, за което може да се смята, че съм докладвал (както Морфин, който инак е споделил).
Ако има случаи на експериментално горене, ще си помисля дали да споделя, заради индивиди като Морфин.
morfei1 - специалист
ср дек 02, 2020 6:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
Моят разход на пелети е нулев
Трифонари, добре че сам са сети, да не се налага да ти напомням, както ти обичаш да правиш. Аз не съм зла душа, за разлика от други форумни членове и няма да те докладвам на шефовете и "шефовете" и целия колектив. И не за друго, ми щот съм пич и не ме е страх да нарушавам правилата, когато трябва.

Горене на всичко различно от дървесни пелети, много слабо ме интересува в момента дори кондензните ти истории и солари не ме впечатляват. Плащам си според загубите и ми е ясно защо е така, това че ти не може да го приемеш си е твой проблем. 4,56kwh забуби - 5,29kWh разход като добавим КПД-то и нещата си идват на местото. Откритията ти и опитите си ги пази за себе си. Моля ти се НЕ ги споделяй с мен, не ме интересува как се горят костилки с Грейко и тунингован БОШ. Имаш си тема за това и то много специална.

Пътя по който аз вървя, си е моят път. С теб се срещнахме за малко, но...... времето никой не може да го излъже, така ми казваше един добър човек, когато бях малък.... :wink:
ср дек 02, 2020 7:56 pmmorfei1 написа:
... И не за друго, ми щот съм пич и не ме е страх да нарушавам правилата, когато трябва.
...когато бях малък.... :wink:
Още си Малък. Когато кажеш на Модератора, че не става, тогава може да кандидатстваш за харема ми.
ср дек 05, 2018 1:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
Модератор лъжец.
Няма ли администратори тука?!! Изтрийте го,че грам полза няма от него.
Оставка!
Кой е Пич, К...о?!!
Харчи си пелетите и докладвай, като редник!
Тоа бил Пич.....хахаааааа!!! Правилата нарушавал!!! Лошо момче, А?!! Ужас!!!
Когато си анонимен, би могъл, но аз няма да те издам, защото съм......Трифон.
Харчи ги, пък аз ше опитвам да намяля разходът им, някому.
morfei1 - специалист
Аз проблеми с тях нямам, ти си тоя който има проблеми освен с тях и всички останали.

Аз ли съм анонимен бе чиче? Много добре знаеш кой съм, как се казвам, с какво се занимавам и къде живея.
ср дек 02, 2020 8:53 pmmorfei1 написа:
Аз проблеми с тях нямам, ти си тоя който има проблеми освен с тях и всички останали.

Аз ли съм анонимен бе чиче? Много добре знаеш кой съм, как се казвам, с какво се занимавам и къде живея.
Но само Аз, паленце. Само аз те знам, а аз не се крия от никого, пиленце.
Не е моя работа да ти назовавам името. Ако си Пич, би си го написал.
....като мене, хахаааа!!!
Е как да ти вярват хората колко пелети харчиш, като не е ясно при какви градуси, въпреки, че отричаш сравненията, щото всичко било индивидуално?!!!
А?!!!?!!!?!!!
morfei1 - специалист
Ама ти се гордееш с това, че вместо да пишеш по темата, отговаряш с изтърканото клише, което обикновено буди смях у мен, колко много си си повярвал.
Аз съм Т. Трифонов пожарникаря от Аксаково, който е единствен по рода си в наше селото и друг кат него няма. Всичко го знаят кво.....
Нещо са ти сбъркани представите за виртуалното общуване Трифонари. Когато аз съм почнал да използвам форумното общуване по-принцип, а не само тук, не съм убеден, че си знаел какво точно е това и че ще го ползваш тук след много години.

Аре тичай да събираш конденз, чичак!

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: