• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
Ел. инструментите. Консумативи.
Velio - специалист
+ 1 глас още за Макита!!!
Инструмент се купува "един път" :)
Парите ще си ги избие , не се притеснявай.
LazarGanev - "Велик майстор"
Този Райдър изобщо не е "тежък", а е от класа на Спаркито, но предполагам доста по-калпав от него. Като ми откраднаха Спаркито си взех еин Райдър и съм много доволен от него, Няма го на линка, който си дал, но е подобен на ТОЗИ къртач, също е 1050Вт, но е с пластмасов корпус и струва 150лв. Недостатък е, че няма предпазен съединител и трябва да го държиш здраво, но пък съединителя на Спаркито много рано изкллючваше и де факто неможеш да работиш с големи диаметри свредла. Също като Спаркито има куфар със свредла и шила, както и патронник за обикновени свредла. Цената е наполовина, а възможностите му са много по-големи. За живота не знам, ама Спаркито "живя" една година. Така, че не е вярно, че инструмент се купува един път - купува се толкова пъти, колкото се наложи :) .
Милен - майстор
Сигурно става въпрос за ТОЗИ. Определено е два пъти по-мощен от Спаркито и на половин цена. Лошото е само че няма предпазен съединител, както казваш. Имам лош опит от злополуки по време на работа. :datz: А именно този съединител се оказва причината да не можеш да използваш пълноценно мощноста на Спаркито при големи отвори. Трябва ми именно за големи дупки за тръби Ф32,25 и 20.
Предполагам че споменатия Райдър с удар от 7.8J ще става и за къртене, за разлика от Спаркито.
За сега съм примамен от този вариант, а и за сумата до цената на Спаркито мога да си взема за къртача цял комплект маркови бургии и длета.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, този е, само не знам защо го водят "къртач за пробиване на отвори", а не "перфоратор". Определено, поне на моя Спарки съединителят не беше добре сметнат. Не знам дали на всички е така и дали се регулира, но изобщо не ставаше за работа с диаметрите за които уж е предназначен. За бетон го дават да работи с ф26, а ми се е случвало с ф16 да изключва съединителя. С ф20 трудно работи, а с ф26 - изобщо. Перфоратор Хилти 600Вт се държи много по-добре от Спаркито, което е 820Вт. За какво тогава е толкова мощен и тежък, като никога не може да се ползва тази мощност?
EmoZ - специалист
Милене, и аз бях изправен пред същия 'казус' преди шест месеца. Колебаех се между Макита, Бош и Хитачи (перфоратори с възможност за леко покрътване). Накрая си взех една Макита 2470Т, въртях с нея здраво, но като дойде време да я навкарам на къртене в бетон изтичах и си купих един промоционален 'смъртник' (някой много убаво го е казал) Райдър за 69 кинта (беше от Бриколаж), не е нещо особено, но пък струва колкото два дневни наема (с допълнителен инструмент) на серозна техника.

Вземи си читав перфоратор (по сърце) и един 'смъртник', хем 'ше спазиш и бюджета. :wink:

Успех.
Милен - майстор
Да, тази комбинацията е най добра нормален лек перфоратор + евтин къртач.
Къртача е ясен ще е Райдер, имам в града ми официален дистрибутор на Евромастер.
Колкото до перфоратора ми беше на сърце Спаркито, но след описаните недостатъци от LazarGanev на предпазния му съединител започвам да се разколебавам. То като ще ми изключва още на Ф16, какво остава за Ф26 или боркорона Ф50,60. След като ти вземат парите върви после се жалвай в сервиза дали се регулира съединителя :-D. Ще ти кажат че тормозиш машината и ще си измият ръцете.

Ако това е масов недостатък на перфораторите на Спарки определено ще търся друга марка. Например споменатите от мен модели на Скил или имаше едно предложение за Хитачи, поста май изчезна :?

Как се държат леките перфоратори от марки Скил, Хитачи и дори Макита при пробиване на отвори в горния им диапазон на допустимите диаметри? Имат ли описаните проблеми с предпазния съединител?
radikn - помощник
Един глас за Kress 800pe
aко намериш, притежава много добри качества и струва 365 лв.Съединителя досега не ми е създавал проблеми.
Успех!
Милен - майстор
Предложението е добро и в момента е на примоция http://kress-bg.hit.bg/kress4.htm :) . Проблема е че трябва доста да се поразходя до най близкия дистрибутор и предпочитам подобна техника да си я купувам на място.
radikn - помощник
едно уточнение - това е 800 pse а не 800pe разликата е че този е с вертикален двигател, по- евтин е и може да е и по-добър от моя.
От друга страна имам SPARKY-зеге, акум. бормашинка 12в, флекс и съм много доволен, но за перфораторите Им-незнам.
Ако купуваш Raider много внимавай-някои модели са без съединител и са опасни-знам го от личен опит-замалко да ми строши ръката(проклех го и на 2-3 раб. часа умря) ,а струва май към 170-180лв
Дано да съм ти бил полезен!
zz_stefanov - майстор
Имам СПАРКИ 261, сработвал ми е сиединителя само при заклинване (това си му е работата). Нормално си работи с големите размери. Не трябва да се натиска, машината пробива с удара, а не с въртенето. Има много по масивни машини с по слаби параметри от него.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

Тема "Какъв перфоратор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: