Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Virtex - майстор
пон ное 30, 2020 8:10 pmТрифон П.Трифонов написа:
От гости не бягам.
/извън темата
Да проверим това твърдение лятото ? :-D :-D
--

Иначе пак поне се говори по темата :)
вт дек 01, 2020 9:10 pmVirtex написа:
пон ное 30, 2020 8:10 pmТрифон П.Трифонов написа:
От гости не бягам.
/извън темата
Да проверим това твърдение лятото ? :-D :-D
--

Иначе пак поне се говори по темата :)
Горкия, как издържаш?!!
Неска си късметлия, а преживелите да заповядат!
......и никой да не ми идва празен- поне торба пелети, иглолистни, че ако ми излезе №ра, да има за Бижуту!
sveto - специалист
Да споделя и аз впечатления от моето Бижу 16. В експлоатация е вече 10 дни. Поставил съм камината в котелното, което е долепено до къщата и представлява бивша баня с предверие, общо около 5 кв.м. Идеята е да изолирам камината, за да намаля топлоотдаването в котелното, но засега не съм го направил. Присъединил съм я в общ комин с котлето на твърдо гориво с разклонение. Отоплявам етаж от къща с обща площ на стаите около 45 кв.м с PVC дограма, таваните са смъкнати 20 см с гипсокартон без вата над него. Има вътрешна изолация само в едната стая. Радиаторите са панелни: 600/2000 - 1 бр, 600/1800 - 2 бр, 600/600 - 2 бр. Камината гори денонощно, като се спира по един път на ден за по 1 час за почистване. Пелетите са Пи Джей Пелетс. Разхода е около 19-24 кг за денонощие (вчера отвън беше -7 градуса през нощта и -2 през деня). През деня я нагласям на 55 градуса температура на водата, а през нощта на 50. Основно гори на първа и втора мощност. Днес ще поръчам стаен термостат от Натурела. Все още си играя с настройките, като се надявам да постигна оптималните режими. Изненадва ме количеството пепел, очаквах да е по-малко, тавичката за пепелта се напълва почти до кръглия отвор за 1 денонощие горене. През 3 дни отварям горната ревизия и почиствам над димогарните тръби.
Като цяло съм доста доволен. Комфорта се доближава до отоплението на газ.
шоп - майстор
чет дек 03, 2020 1:03 pmsveto написа:
Комфорта се доближава до отоплението на газ.
Чистиш всеки ден, на 3 дни и отгоре почистваш.... купуваш пелетите предварително, мъкнеш, складираш
мисля си, че няма нищо общо с газта. :idea:
sveto - специалист
чет дек 03, 2020 2:42 pmшоп написа:
Комфорта се доближава до отоплението на газ.
Чистиш всеки ден, на 3 дни и отгоре почистваш.... купуваш пелетите предварително, мъкнеш, складираш
мисля си, че няма нищо общо с газта. :idea:
Имах предвид, че в сравнение с отоплението на твърдо гориво където мяташ пънове и въглища като огняр на параход, няма нищо общо. Вярно, че почистването си е ежедневен ангажимент, но все пак е за 5 минути.
bmahob - майстор
Както съм писал по рано Не е задължиъелно всеки ден
Mcl - специалист
Да споделя и аз впечатления от моето Бижу 16. В експлоатация е вече 10 дни. Поставил съм камината в котелното, което е долепено до къщата и представлява бивша баня с предверие, общо около 5 кв.м. Идеята е да изолирам камината, за да намаля топлоотдаването в котелното, но засега не съм го направил. Присъединил съм я в общ комин с котлето на твърдо гориво с разклонение. Отоплявам етаж от къща с обща площ на стаите около 45 кв.м с PVC дограма, таваните са смъкнати 20 см с гипсокартон без вата над него. Има вътрешна изолация само в едната стая. Радиаторите са панелни: 600/2000 - 1 бр, 600/1800 - 2 бр, 600/600 - 2 бр. Камината гори денонощно, като се спира по един път на ден за по 1 час за почистване. Пелетите са Пи Джей Пелетс. Разхода е около 19-24 кг за денонощие (вчера отвън беше -7 градуса през нощта и -2 през деня). През деня я нагласям на 55 градуса температура на водата, а през нощта на 50. Основно гори на първа и втора мощност. Днес ще поръчам стаен термостат от Натурела. Все още си играя с настройките, като се надявам да постигна оптималните режими. Изненадва ме количеството пепел, очаквах да е по-малко, тавичката за пепелта се напълва почти до кръглия отвор за 1 денонощие горене. През 3 дни отварям горната ревизия и почиствам над димогарните тръби.
Като цяло съм доста доволен. Комфорта се доближава до отоплението на газ.
И си си взел 16 кв. камина за 45кв.м. Не е ли малко силна за тях. :?
Антон С. - специалист
От се пукаш :?: Гледай, не орати :wink:
Mcl - специалист
чет дек 03, 2020 9:10 pmАнтон С. написа:
От се пукаш :?: Гледай, не орати :wink:
Хах стана ми интересно , ти се готви за празниците за още гости. Така коледно стига да не те е страх от този ,страшен вирус. :-D
Антон С. - специалист
И аз, кат теб и бат Трифон, от гости се не плаша :) Вирусът, ах тоз прослувут убиец... По-скоро аз го плаша редовно. Знаеш ли,какво значи ра-ки-я на старобългарски? Въпросът е риторичен :wink: Означава Духовна Вътрешна Енергия. А ако има и чесън.... Оле-мале! Нали знаеш, какво е Оле-мале :)

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: