Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pechkata - специалист
ср дек 02, 2020 10:06 pmRumen89 написа:

Ти си навсякъде бе гайдо. Изчакай някой друг да пише на колегата отговор!!!
:prayer: :partyman: :supz: =D>
andy_forresite - майстор
Моята е 20. При мен се предозира със зареждане от точно 1 секунда през 45 секунди. Мисля че се дължи на дългите пелети, чийто дял в чувалче е над 20%. Понякога се изливат повече пелети отколкото на мощност 3, която е със зареждане 3.5 секунди. Друг път падат трохи. Няколко пъти чувам свличане на пелети в PVC тръбата. Тази година пак не улучих качествени пелети, а имат и пепел. В неделя пълна профилактика, в т.ч. бункера. С пелети отпреди 2.5 г гори безгрижно. Оборотите ги стабилизирах, но имам само 150 кг от хубавите. Ще ги пазя за -15-20.

Задача: колко е капацитетът на шнека ако при зареждане с продължителност 1 секунда и пауза 45 секунди се подават 1.5 кг/час?
* (Със звездичка като задачите в сборниците по математика, които даваха на олимпиада) - какъв е ъгълът на горивоподаващия шнек при това положение :-D
чет дек 03, 2020 7:40 pmandy_forresite написа:
...
Задача: колко е капацитетът на шнека ако при зареждане с продължителност 1 секунда и пауза 45 секунди се подават 1.5 кг/час?
* (Със звездичка като задачите в сборниците по математика, които даваха на олимпиада) - какъв е ъгълът на горивоподаващия шнек при това положение :-D
Е, аз са радвам, че не издържа, та засега, бахамал съм му мадамата на наклонът ти шнекофф! Горката бега за простамол ежедневно.
Забравил си отколешният спор за цикъл, пауза, подаване, освен ако не имаш предвид 46 секунди цикъл.
prascho - майстор
Снимка на страница 1388....

П.П. Да се приеме запитването не по темата
чет дек 03, 2020 8:19 pmprascho написа:
Снимка на страница 1388....

П.П. Да се приеме запитването не по темата
Както си издирил сайта им, така можеш и да се информираш.
Дай Боже на всички добри хора такава хубавия. На останалите им хлопа дограмата.
andy_forresite - майстор
чет дек 03, 2020 7:54 pmТрифон П.Трифонов написа:
Забравил си отколешният спор за цикъл, пауза, подаване, освен ако не имаш предвид 46 секунди цикъл.
чет дек 03, 2020 7:54 pmТрифон П.Трифонов написа:
И да, и не. Да, защото, ако щеш вярвай, вчера се бях присетил за това, и не, защото не знам кое е цикъл.
Не ми харесва да споря, защото това често влошава отношенията. Моите наблюдения са следните. Паузата от 45 s е интервалът от време, през който се правят зарежданията. Времето за зареждане на пелети, т.е. на въртене на големия шнек, е без значение - винаги подава през 45 секунди. Времето за зареждане е вътре в тези 45 секунди пауза. Възможно най-просто казано - от момента на включване на големия шнек, през времето за зареждане, до момента на повторното му включване, изминават точно 45 секунди. Същото време - 45 секунди - изминават от момента на спиране на шнека до момента на повторното му спиране. На теория ако се зададе време за зареждане на пелети 45 секунди през 45 секунди, шнекът би въртял без да спира.
Цикъл може би наричате сбора от паузата и времето за зареждане. В това понятие, ако наистина е с такова значение, аз не виждам смисъл. Има смисъл единствено колко грама или килограма бонбони се изсипват за изгаряне спрямо зададеното време за зареждане и паузата.

Или ако погледнем стандартните стойности с управление "Стар", а именно за високата степен 8.5 секунди въртене на шнека, там би трябвало да зарежда по 8.5 секунди през 45. При пауза 45 секунди ще има 80 броя на час зареждания на пелети. Дали зарежданията ще са по 1 секунда, като при моята р1, или 8.5 секунди като р3 на "стар", големият шнек ще се включи точно 80 пъти за 1 час и ще се върти с продължителност спрямо зададеното време. При мен ще се върти 80 секунди за този един час, а при "стар" 680 секунди за един час. В единия случай са шнекът ще се върти сборно 1 минута и 20 секунди през този 1 час, а в другия - 11 минути и 20 секунди за един час.
morfei1 - специалист
чет дек 03, 2020 10:17 pmandy_forresite написа:
С риск голямата бяла птица да ме захапе за пореден път, отговора на въпроса ти е в ръководството на RB Грейко стр. 35, 36.
pechkata - специалист
чет дек 03, 2020 10:17 pmandy_forresite написа:
При мен ще се върти 80 секунди за този един час, а при "стар" 680 секунди за един час. В единия случай са шнекът ще се върти сборно 1 минута и 20 секунди през този 1 час, а в другия - 11 минути и 20 секунди за един час.
При теб е 3.5 сек. а при Стар е 8.5 сек. - то това е ясно че в единия случай ще върти повече...
Ама въпроса какъв е - че не вдянах... :?
andy_forresite - майстор
Цикъл какво е.
В менюто за задаване на мощността (1, 2 и 3) пише "цикъл", на което му казваме пауза или "шнекът почива". Останах с впечатление за сумиране на цикъла с времето за зареждане и това също се наричало цикъл.

По проблема с 50-ката да видим какво може да се направи. Причини може да има няколко:
1. Малка коминна тяга - пелетите горят бавно
2. Некачествени пелети - образуват се бучки
3. Твърде много пепел в главата (почистване от предното капаче)
4. Твърде много или твърде малко въздух
5. Запълнено долното отделение на котела с мизерия или димогарни тръби
6. По някаква причина да е възпрепятстван достъпът на въздух към дупчиците на горелката в предната част
morfei1 - специалист
пет дек 04, 2020 9:33 amandy_forresite написа:
Цикъл какво е.
В менюто за задаване на мощността (1, 2 и 3) пише "цикъл", на което му казваме пауза или "шнекът почива". Останах с впечатление за сумиране на цикъла с времето за зареждане и това също се наричало цикъл.
Цикъл е на колко време шнека ще стартира за да зарежда с гориво. Зареждането е колко дълго шнека ще зарежда с пелети. Поне така е обяснено в ръководството.

Калкулатора за Грейко, който Трифонари раздава на лични последно време, цикълът и зареждането са свързани. Когато намаляш цикъла, намаля и зареждането, съответно когато увеличиш цикъла се увеличава и зареждането. Предполагам за да се запази същата желана мощност на различните степени. Ни съм са напрягал повече от това, щото няма практическо значение за мен.

Затова може би тези които са по в час с контролера съветват, да не се пипа цикала, щот файда никва, ако не си съвсем наясно какво правиш и какво искаш да постигнеш :roll: .

Тъй си мисля де, ма моЕ и да не съм прав.... :?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: