чет дек 03, 2020 9:06 pmbehwolf написа:Честито!пон ное 30, 2020 8:54 pmИндианец написа:Благодаря. Вземах HP0300 Makita, защото изпадна изгодна цената, колкото е DF0300, като разликата е, че има спец.режим за Concrete. Единствено сега се колебая, какъв комплект да си взема. За сега съм се спрял на https://www.onlinemashini.bg/komplekt-m ... asti/39709 или този https://mashinibox.bg/komplekt-ot-109-c ... inici.html. Третия вариант е някой от комплектите битове на Лидл Parkside за до 25 лв. и имаха едни комплекти със свредла за по 10-15 лв с по около 10 бр. в пластмасови цветни кутии. Сега видях един копмлект на RYOBI https://praktiker.bg/bg/Bitove-i-nakraj ... D/p/120821.нед ное 29, 2020 6:17 pmbehwolf написа: Какво Ви е мнението да си взема ел.винтоверт и един втори на 12v Parkside, ако се наложи нещо, където няма ток и малко? На Лидл май ми се струват най-евтини 70 лв. 12В и с 3 г. гаранция. За електрически си мислех за един на Makita DF0300 за към 120-130 лв., но май ще го бъде SKIL 6225 AA, който вървеше емжду 90-100 лв., че на Лидл ел.винтоверт му мина свърши времето, защото го пускат само Септември.Не, че нещо имам машина от Лидл, ама съм чел по форума, пък и съм слушал, че Парксайд нямат резервни части.
Иначе АКО питаш мен, ако не ти се налага да го ползваш често на място без ток, вземи само Макитата, че батерията от седене се скапва.
Със здраве и кеф да си го ползваш!
Хубави са винтовертите на ток, ако има къде човек да го включи, не се плашиш дали ще ти падне батерията и подобни драми винаги е "зареден" така да се каже.
Иначе комплектите не знам с какво качество са, но нужни ли са ти толкова много бройки битове и такова разнообразие?
За окомплектовката не съм ползвал много комплекти битове и свредла, но ще ти кажа горе долу как съм си обзавел моя винтоверт, не те агитирам да ги купуваш тия неща, защото ако не са на ниво(примерно на китайците както една партида е в ред друга не е) ще съм те подвел да си дадеш парите напразно.
Нека и някой колеги се включат и да ти дадат съвет и те, че както казах нямам кой знае какъв разнообразен опит с комплектите.
Ето горе долу моята окомплектовка:
Ползвам един комплект 32 части в кутийка със щипка за колан на Стейнхаус за 12тина лева с доставката и съм доволен.
Ползвам ги близо година и сега ще сменя само един бит Pz2, ама като ползвах стари винтове с размазани шлици....ама и доста поработих това лято с тях.
Има от всеки вид бит по два броя и до сега не съм имал нужда от други битове, които ги няма в комплекта.Утре ще снимам кутийката, даже целия комплект.
Тия лидълските съм чел стари теми по форума, че са били добри ама незнам сега как са.
За свредла мисля да си вземеш някои в кутия или подобно на кутийка сет от рода на тия от Лидл за да не падат и да се затапят евентуално.
Аз едни от едни тъмнозелени търговци продавачи на разпъващи сергии по площада си взех специално за винтоверта един комплект, не е кутийка, а нещо като джоб.
Даже в олх мярках скоро на Бош малки сетчета със размери 2,4,5,6,8 май бяха и не бяха скъпи.
И нещо куфарче, ако искаш, за да ти е вътре всичко, в олх има от фалшиви перфоратори на цена от 3 до 6 лева ако се разтърсиш.
Ама ти по-добре вземи комплекта на Макита, чак сега успях да го отворя от лаптопа и да го видя, мисля, че ще е на ниво, ама съм още на тезата, че много от тия неща никога няма да ги ползваш...
Опа, Еди ме е изпреварил.