Най - вълнуващия въпрос зимно време.
g.gushterov83 - специалист
съб дек 05, 2020 11:13 amkalin72 написа:
Благодаря. То преди години бях вързал един стар лаптоп към горелката, ама не е удобно така...
Дали платката с новия дисплей е plug and play?
По-скоро не. Минимум бутоните са различни, датчика за котелната температура - също. А и не съм сигурен, че можеш свободно да си купиш нов контролер с дисплей за Грейко.
Вариант е универсален контролер с дисплей от Натурела и "присаждане" на Грейкото. Няма да е страшна сложнотия, но не е 1:1.
gnt69 - майстор
пет дек 04, 2020 3:08 pmkalin72 написа:
Какви са вариантите за WiFi наблюдение и/или настройки при Грейко със стария софтуер?
Има ли нещо plug and play на пазара?
Аз ползвам стаен термостат bboil rf мога да гася да спирам и пускам, да сменям графици, да създавам нови от телефона или на компютър. Аз топля през буфер, горелката ми гори все с 4 кила пелети в час и тайни колко е изгорила нямам. Свързването е елементарно и си разнасяш приемника в която стая искаш и гласиш от телефона каквато темп искаш.

Прикачен файл:
chart_export.jpg
chart_export.jpg (100.28 KиБ) Видяна 1088 пъти

Прикачен файл:
sedmica.jpg
sedmica.jpg (101.97 KиБ) Видяна 1088 пъти
gardenER-- - специалист
Как бих могъл да хвана 30 кг за какъв период се изразходва? Бункерът не е перфектен, два чувала остават на дъното винаги
gnt69 - майстор
съб дек 05, 2020 4:57 pmgardenER-- написа:
Как бих могъл да хвана 30 кг за какъв период се изразходва? Бункерът не е перфектен, два чувала остават на дъното винаги
Елементарно при мен 7,5 часа работа по 4 кила са 30 кила.
pechkata - специалист
съб дек 05, 2020 4:57 pmgardenER-- написа:
Пълниш бункера до горе и след 24 часа допълваш и гледаш колко си напълнил...
dikata1988 - напреднал
Здравейте колеги от няколко дена забелязвам нещо странно се случва с моята отоплителна система!Зададена температура на водата 55 градуса горелката достига тези 55 градуса и спира в режим поддържане по енерция явно водата достига до 57 градуса след няколко мин 6-7 до 10 пада до 55 и горелката си потегля за около още 7-8 мин темп.на водата пада рязко до 44-45 градуса горелката минава на P3 лека полека започва да вдига и така този цикъл се повтаря постоянно!А до миналата седмица нямаше такова нещо законтря на 52-54 и си кара така!
gnt69 - майстор
съб дек 05, 2020 6:46 pmdikata1988 написа:
Здравейте колеги от няколко дена забелязвам нещо странно се случва с моята отоплителна система!Зададена температура на водата 55 градуса горелката достига тези 55 градуса и спира в режим поддържане по енерция явно водата достига до 57 градуса след няколко мин 6-7 до 10 пада до 55 и горелката си потегля за около още 7-8 мин темп.на водата пада рязко до 44-45 градуса горелката минава на P3 лека полека започва да вдига и така този цикъл се повтаря постоянно!А до миналата седмица нямаше такова нещо законтря на 52-54 и си кара така!
Кой командва помпата горелката ли. Като спре горелката и помпата ти спира.
andy_forresite - майстор
Опитай с леко намаляване на мощност 1.
Достигне ли поддържане след като си намалил п1, вероятно ще загуби пламък и ще почне да се гаси.
Колко секунди са на зареждане и Цикъл?
dikata1988 - напреднал
Помпата е пустана дирекно и върти постоянно на 2-ра степен.В момента P1-3.2 цикъл 45
до сега не се е случвало да започне да се гаси,просто спира пелетките си горят лекичко за около 5-6-7 мин тия 2-3 градуса отгоре над зададената си падат и горелката си продължава на P1 и тем.на водата почва рязко да пада
gnt69 - майстор
съб дек 05, 2020 7:01 pmdikata1988 написа:
Помпата е пустана дирекно и върти постоянно на 2-ра степен.В момента P1-3.2 цикъл 45
до сега не се е случвало да започне да се гаси,просто спира пелетките си горят лекичко за около 5-6-7 мин тия 2-3 градуса отгоре над зададената си падат и горелката си продължава на P1 и тем.на водата почва рязко да пада
Почисти филтъра на помпата.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: