• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Hoвoceлckи - майстор
пет дек 13, 2019 10:15 pmjekasus написа:
?
Някои си правят пода с наклон 2-3см/м, та и повече. Това си е тяхна работа. Но монтирана чиния на този наклон не е най-приятна при ползване. Да не говорим за естетическата страна. Едва ли не са ти се набивали на поглед видимо килнати на фона на ъглите ...
Ти за оттичането ли ме проверяваш :wink:
Stern99 - специалист
Здравейте,
За да не отварям нова тема ще пиша в тази .
Купих моноблок на Фаянс happy smart.
Прикачен файл:
IMG_20201119_180157 (1).jpg
Имам няколко въпроса.й
1. Да дупча ли пода , за да го захвана с дюбели или да я залепя със полиуретан Сика флекс.
Прикачен файл:
IMG_20201119_180236 (1).jpg
За дупченето ме притеснява, че ще нарича хидроизолзцията отдолу....
Поради наклона на пода-съответно и чинията има наклон
Прикачен файл:
IMG_20201119_180302 (1).jpg
Прикачен файл:
IMG_20201119_180253 (1).jpg
Как се справям с този наклон? Или го оставям така. ..
Фугата между чинията и пода мисля да мина с фугиращата смес.
Благодаря.
jekasus - майстор
Гъз нивел няма, така че няма смисъл да се нивелира, особенно при бавно падащ капак.
За монтаж към пода - може и без дюбели. но трябва да не се пипа поне до следващия ден, че да стегне силикона или ПУ. Има още една сложност - връзката с канала - твърда или мека не трябва да протича, първо на сухо, без силикона/ПУ проверка.
Stern99 - специалист
Здравейте,
Монтирах моноблока...но ми направи впечатление, чe след като се напълни започна да зарарежда по малко на всеки няколко секунди. Вгледах се в тоалетната чиния и видях , че една тънка едва забележима струйка се стича към вътрешността....излиза,че клапата не затваря плътно...може и аз нещо да не съм монтирам/стегнал .ето как изглежда карантията. Моля за съвет.
Прикачен файл:
IMG_20201125_193310.jpg
Прикачен файл:
IMG_20201125_193316.jpg
chapara - майстор
По принцип всичко е фабрично настроено, но....размърдай с притискане камбаната която затваря и ако това не помогне свали поплавъка за затваряне на водата на долу, но помни къде какво си пипнал за да можеш да се върнеш към ф!брично настройки😎
kozl - майстор
ср ное 25, 2020 9:39 pmStern99 написа:
Здравейте,
Монтирах моноблока...но ми направи впечатление, чe след като се напълни започна да зарарежда по малко на всеки няколко секунди. Вгледах се в тоалетната чиния и видях , че една тънка едва забележима струйка се стича към вътрешността....излиза,че клапата не затваря плътно...може и аз нещо да не съм монтирам/стегнал .ето как изглежда карантията. Моля за съвет.
Трябва да свалиш механизма за изпразване на казанчето и да провериш на дъното на козанчето има гривна към която уплътнява пръстен от мека гума нанизан на механизъма.
В най-лекия случай има полепнали песъчинки или други частици, които пречат на уплътняването. Вода си изтича, а поплавковия механизъм допълва през интервали като спадне нивото. И понеже това си описал, а и на снимката се вижда, че водното ниво е поне на 5 см под преливника, изключвам преливане от високо ниво в казанчето.
По тежкия случай е да има производствин дефект в пръстена на казанчето, в гумения пръстен като пелерина или в тялото на механизма дето се вдява гумения пръстен.
И понеже попаднах на дефектни такива механизми с два бутона, но не помня марката, та трябва да се оглеждат след покупката, за да се избегне монтаж/демонтаж.
И специално за моя тоалетна, след 2 смени се отказах от 2-та бутона и сега съм с такъв
И да добавя, че при мен не се виждаше, че изпуска в чинията, но като изчакам след напълване, независимо колко време като допра тоалетна хартия в "сухата" част под изтичалото, хартията се мокреше.
Stern99 - специалист
Моноблок е в гаранция. Обадих се на Фаянс. Реагираха веднага. На следващия ден дойде екип и оправи проблема. Нещо е трябвало да се стегне. Много ме кефи тоз тип моноблок.
Stern99 - специалист
Днес метнах в брошурата на с Практис следния моноблок
Прикачен файл:
IMG_20201207_172646 (2).jpg
Само на мен ли ми се струва, че казанчето о обърнато?
chapara - майстор
Има симетрични, но това в брошурата е обърнато, което ще доведе до нов монтаж. Ужаст :shock: :shock: :shock:
arxd129 - специалист
нед сеп 11, 2011 10:27 pmchapara написа:
Налагаш чинията ,бележиш с един молив и от вътрешната страна на белега поставяш силикона.Дупки ,всичко е проиграно.Завиваш, без да пренатягаш, така че при опън да не мърда-достатъчно е, оставяш да постегне силикона и минаваш едно тънко тигелче силикон ,което оформяш,без да има грам по пода и по чинията ,като след 12 часа може да изтръскваш самосвала :mrgreen:
Може ли да уточним кой вариант е по-добър в подобен случай. Подобен, подобен... Колко подобен случай?! Същият!

Та... Единият вариант - Санитарен силикон?

Другият вариант - Полиуретанов уплътнител?

Например Уплътнител-лепило Ceresit FT101?

https://www.masterhaus.bg/bg/product/18 ... hen-280-ml

Или Полиуретан 300мл flex-11FC

https://www.masterhaus.bg/bg/product/18 ... rform-sika

Накратко: Силикон? Или полиуретанов уплътнител?

Моля и за аргументи при отговорите ви?
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "поставяне на тоалетна чиния" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: