• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 61
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
naster - майстор
Спокойно. Няма страшно. Всичко ще е наред и почти нищо няма да се случи, както е планирано. Освен ако не си включвате и собствения надник за инвеститорски контрол. Аз можех да отделям ок. час-два на ден за това по време на грубия строеж за трите му месеца. После нещата се случваха по-бавно заради големите интервали на изчакване на конкретния изпълнител да се освободи. Хем много работа имам, да поспестим пари и да си осмислим идеите.
2metraninja - специалист
съб дек 05, 2020 8:56 pmЧираче написа:
съб дек 05, 2020 8:39 pm2metraninja написа:
Не, неее, изобщо не са тъмнозелени. На мой приятел приятели са. И съм много доволен от тях.
А защо им криеш физиономиите?
Защото не е възпитано да показвам хора по интернета без да съм ги питал.
Чираче - майстор
Някои се насаждат на пачи яйца, защото се мислят за хитреци. Пилците се броят на есен.....
2metraninja - специалист
съб дек 05, 2020 9:08 pmnikolov333 написа:
Не всявайте паника.. :-D
...
Строежа си върви в съвсем нормални срокове и с приемливо качество за мен, като се имат предвид отклоненията от +-5мм
Еми и аз така мисля. И не съм се притеснил нещо необичайно много. То не бяха коронавируси, то не бяха забравени арматури и т.н. Всичко е ОК, аз бях сигурен че няма да стане като по вода всичко, но просто си го представях че ще може да се работи и зимните месеци. Надявам се просто причината да е да имат по-спешна работа и да предпочитат нея да си вършат и като насмогнат, да стигнат и до моята, макар и в по-студеното. Че така ако чакаме хубавото време, ще си почакаме...
съб дек 05, 2020 9:26 pmnaster написа:
Спокойно. Няма страшно. Всичко ще е наред и почти нищо няма да се случи, както е планирано. Освен ако не си включвате и собствения надник за инвеститорски контрол. Аз можех да отделям ок. час-два на ден за това по време на грубия строеж за трите му месеца. После нещата се случваха по-бавно заради големите интервали на изчакване на конкретния изпълнител да се освободи. Хем много работа имам, да поспестим пари и да си осмислим идеите.
Абсолютно същата работа - на всяка важна стъпка съм там. И също и предпочитам като съм харесал този строител и съм се хванал с него, да си действам с него.
2metraninja - специалист
съб дек 05, 2020 9:48 pmЧираче написа:
Някои се насаждат на пачи яйца, защото се мислят за хитреци.
Какво имаш предвид?
naster - майстор
Да, с времето е кофти, но не ги отпускайте много. Трябва да му се задейства рефлекса на Павлов, само като види кой му звъни. Иначе отивате на опашката. Винаги който най малко мрънка и дудне е най отзад. Но това не пречи да работите добре и да имате добри резултати. Просто иска И тояга целия процес под една или друга форма.
2metraninja - специалист
съб дек 05, 2020 9:58 pmnaster написа:
Да, с времето е кофти, но не ги отпускайте много. Трябва да му се задейства рефлекса на Павлов, само като види кой му звъни. Иначе отивате на опашката. Винаги който най малко мрънка и дудне е най отзад. Но това не пречи да работите добре и да имате добри резултати. Просто иска И тояга целия процес под една или друга форма.
Знам, знам, аз самия работя с клиенти като изпълнител и го има момента, че на по-припряните ми и изискващи клиенти по-често им стават нещата навреме :)
naster - майстор
И аз, но, ето след две години и три месеца, залутан в работа и семейство, чакам неволята да ми нареди дюшемето, да сложи врати, первази, ключове, контакти, ламби и др. Не забавяйте оборотите!
2metraninja - специалист
съб дек 05, 2020 10:15 pmnaster написа:
И аз, но, ето след две години и три месеца, залутан в работа и семейство, чакам неволята да ми нареди дюшемето, да сложи врати, первази, ключове, контакти, ламби и др. Не забавяйте оборотите!
Дейба... :(
resistbody - майстор
2metraninja написа:
Дейба... :(
И аз не се надявам по-малко от 2.5години.. дано скоро да почна.. само дето съм на другата вълна, дърво да не видя...
naster знае за мой несподелен проект 140кв.м. го правих 2г+.. но както споменах в друга тема 90% собствени сили.. 2-3 телефона имам счупени от скандали с жената заради работата.. днес сефте се пребрах преди 6 и се чудя какво да правя.. пих чай, че ако налея тогава лошо..

п.с.: винаги като строя жената забременява, та май трябва да се настройвам за трето :D
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 61

Тема "Строя дървена къща с фрейминг в Пловдив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: