Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
joomlla - специалист
Одисея "Нова партида за електромер..."
Здравейте. Искам да Ви опиша една парадоксална история с електроразпределителното дружество ЕВН. Притежавам преустроена бивша административна сграда в която има нови три обекта, които са подробно описани в нот. акт. В тези трудни времена се появи мераклия - наемател за едното помещение. Но човека си иска самостоятелен електромер. До тогава същото помешение беше прикачено към малък цех за закуски и нямаше проблеми. Третия обект е дюкян и си има собствен електромер. Подадох молба в КОЛ центъра и много любезно за което им благодаря ми обясниха, че искат следните документи: нот.акт, скица, съгласие от съпругата и ел част за тая част от сградата. Последваха два независими прегледа от дружеството и двете момчета казаха няма проблем. Стълба е до самата сграда в моя имот на 3 метра от другите два електромера. Получих писмо, че всичко е ОК. След две седмици ми звъни един господин, че никъде не посочвам за кое помещение ми е необходим новия електромер. Обяснявам, че в нот. акт помещението е подробно описано, има схема за ел. частта одобрена от Общинската администрация за преустройството. Накрая разбрах, че с тел. разговор няма да стане и го помолих да ми отговори писменно. И най нагло там го пише същото. Следва един скандал пред офиса им, където показах, че сградата е описана в нот. акт с площ, скица и всичко необходимо. Той ми казва искам го отделно ??? Питам го какво разбира от заглавието на проектта "Преустройство на адм. сграда в магазин, кафе-аператив и цех за закуски" той повтаря - "Не пише кафе аператив" ??? Накрая се намесиха и други техни служители и ме посъветваха да донеса и разрешение за строеж. Подадох нова молба със съответното разрешени плюс всички документи от първата молба. След 3 седмици ми звъни същия и ми "ти дети викаше и крякаше пред службата иди и ми донеси становище от еди коя си жена".
ПП. Аз се отказах. Обясних на кандидат наемателя всичко и той ме гледа и не ме разбира защо... Питам се:
- Защо имам два елктромера от ЕВН ако е имало някои несъответствия?
- Защо никога не ми се извиниха за непрекъснатите токови удари миналата година
- За констатирано и заснето отклонение на напрежението (170 в) в продължение на няколко дни.
- Защо никой не ме конпенсира за наличието на техни стълбове в имота ми.
- Защо трябва да звъня и да чакам по половин час на телефон 0700 те не могат ли да констатират, че понякога спира тока
- Защо никой не ме пита дали ме дразни ШУМА от трафопоста им на 100 метра от имота ми.
Пожелавам им да са живи и здрави.
Chefo77 - майстор
Адвокат и ги наври на кучето в задника тези помияри ...
Hursa - майстор
Пуснете жалба към ЕВН и към КЗП. В електронен вид - поне не иска разкарване и късане на нерви. Може пък на "оня" да му се стъжни и другите около него да се "поучат".
sts - специалист
Имате ли предварителен договор с ЕВН за трети електромер.
След като е имало оглед трябва да имате писмено становище.
За всяко действие от страна на ЕВН изисквайте писмен документ.
Не се оставяйте да Ви мачкат разни администратори.
Трябва повече публичност при нередности от тяхна страна.
Последна промяна от sts на нед дек 06, 2020 8:36 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
нед дек 06, 2020 2:09 pmjoomlla написа:
... "ти дети викаше и крякаше пред службата иди и ми донеси становище от еди коя си жена"...
И що не отиде да го вземеш тва становище?
нед дек 06, 2020 2:09 pmjoomlla написа:
Получих писмо, че всичко е ОК.
Какво точно писмо си получил???
:partyman:
P.S. За наличието на стълб в твоя имот никой няма да те компенсира защото вероятно си придобил имота заедно със стълба.
Демек някой вече е бил компенсиран. Сега покрай стълба има сервитут и там не можеш да строиш и правиш почти нищо.
Antonii - майстор
Щом документално сте наред, то вашата институция се нарича - КЕВР.
zz_stefanov - майстор
А дали нещата са документално наред. Бих задал същите въпроси като Хидрата.
Те че енергото не са си направили нещата така че документите да се предвижват съгласно закона е ясно.

Във Варна всичко става през центъра за обслужване на клиенти, там те водят какво ти е необходимо и нямаш никакъв контакт с изпълнителите, докато не ти дойдат на обекта.
kr1100 - майстор
[quote=hidrazin ...
P.S. За наличието на стълб в твоя имот никой няма да те компенсира защото вероятно си придобил имота заедно със стълба.
Демек някой вече е бил компенсиран. Сега покрай стълба има сервитут и там не можеш да строиш и правиш почти нищо.
[/quote]

Не е по темата , но е свързано със цитираното от Хидразин.
Имам съсед със стълб в центъра на имота му. Закупи го 2014 или15г. Стълба е там отпреди 2005г не помня точно. Намислил го е да го събаря. Явно е гризнал дръвцето с покупката.
joomlla - специалист
нед дек 06, 2020 7:34 pmzz_stefanov написа:
А дали нещата са документално наред. Бих задал същите въпроси като Хидрата.
Те че енергото не са си направили нещата така че документите да се предвижват съгласно закона е ясно.

Във Варна всичко става през центъра за обслужване на клиенти, там те водят какво ти е необходимо и нямаш никакъв контакт с изпълнителите, докато не ти дойдат на обекта.
Благодаря. Може да сте прав.
Изображение
Изображение
joomlla - специалист
След година две ще стана на 50. Но както казваше баба "Човек няма да стана". И допълваше "ако нещо не е станало значи е било за добро". Ами ще я послушам тази женица (бог да я прости). Благодаря на всички за съветите. Разбрах, че ако не подам ново искане за договор, искането отпадало. Само съм загубил времето на служителите на електроразпределителното дружество.

Тема "Одисея "Нова партида за електромер..."" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: