• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Та са сещам за четки на моторчето. Ту го има- ту го няма.
А може и комуникация да е. То, след толкова години, колко неща са влошават...
[/quote]
Ще сменя моторчето и редуктора тази седмица и ще пиша резултата. Дано има ефект.
veselint - специалист
Бе научете са да цитирате бе......!!!! Писна ми да оправям....ЕЕЕееееееееее!!!
[/quote]

Човек цял живот се учи и си отива ненаучен.И аз съм запален автомобилист,и в наше село даже ме имат за "майстор". След като минах на пелети ми стана интересна и тази техника.Имам много да уча,но мисля че и доста неща са ми ясни,все пак работя в Мол където поддържам три мегавата отоплителни и охладителни инсталации.Радвам се, че имаме сходни интереси.
вт дек 08, 2020 3:08 pmmaliov написа:
Ще сменя моторчето и редуктора тази седмица и ще пиша резултата. Дано има ефект.
Могат да се проверят. Май писах- когато стане проблемът, трябва само да се достигне до платката, да се откачат двата проводника на моторчето на шнека и на тях да се измери съпротивлението.

veselint, просто се успокой, пиши и редактирай внимателно, така че да остава ясно кой какво, понеже за мен е важно. Важно е, особено когато се преплитат цитати и ......нишката се губи. Важно е и по принцип, кога почне да се дири.
Успех с Мегаватите! Ако умееш правилно да разпределяш и управляваш 0.05, то ще се справяш и за напред.
Ще споделя как реших проблема, за да съм полезен на другите и имам принос. Все пак форума е двупосочна улица, не може само да взимаш:
1. Смених моторчето -резултат нула, проблема остана.
2. Смених димния датчик/ този на входа на горелката, който я гаси, ако върне огън към шнека/- резултат нула, проблема остана.
3. Смених платката - резултат нула, проблема остана.
4. На консултация ми казаха следното: ако се появи грешката и веднага рестартираш платката и котела тръгне топъл, значи не е платката. Търси проблема в електрическата верига на шнека.
5. Смених кабела между шнека и горелката. Проблема се реши, котела работи като звяр, не спира, не дава грешки. Чак ми стана скучно. Е имам и резервни части за цял котел, ама карай.
Поздрави от мен и благодарности на всички.
Бъдете здрави и късмет.
нед дек 27, 2020 1:33 pmmaliov написа:
Ще споделя как реших проблема, за да съм полезен на другите и имам принос. Все пак форума е двупосочна улица, не може само да взимаш:
1. Смених моторчето -резултат нула, проблема остана.
2. Смених димния датчик/ този на входа на горелката, който я гаси, ако върне огън към шнека/- резултат нула, проблема остана.
3. Смених платката - резултат нула, проблема остана.
4. На консултация ми казаха следното: ако се появи грешката и веднага рестартираш платката и котела тръгне топъл, значи не е платката. Търси проблема в електрическата верига на шнека.
5. Смених кабела между шнека и горелката. Проблема се реши, котела работи като звяр, не спира, не дава грешки. Чак ми стана скучно. Е имам и резервни части за цял котел, ама карай.
Поздрави от мен и благодарности на всички.
Бъдете здрави и късмет.
Ако беше постъпил така
вт дек 08, 2020 3:21 pmТрифон П.Трифонов написа:

Могат да се проверят. Май писах- когато стане проблемът, трябва само да се достигне до платката, да се откачат двата проводника на моторчето на шнека и на тях да се измери съпротивлението.
вероятно щеше да имаш само моторче в резерв.
....но, жив и здрав! Поне върна информация.
  • 1
  • 2

Тема "Да сменям ли горелката и с каква? Помощ. Ако не е мястото на темата тук, извинете." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: