Най - вълнуващия въпрос зимно време.
За калпави пелети настройката е на 16 000 оборота, но при условие да са слънчогледови.
С калпави шлакаво дървесни не можах да се справя. Времето беше топло, експериментирах....Накрая натоварих няколко тона слънчоглед и край на проблемите. При Грейко, с Буфер, бучките ги няма. Тухлички показах, снимани по време на отпуск, отдаден на всякакви извращения с горелката.
Да си оправиш дограмата!
Да си смениш ватата!
Защо не помислиш за совалка?
Едно време, колеги ми викаха- ти жив от Сигмата няма да си идеш.
Е, не познаха, но друга дан плащам.
ico_3 - специалист
Колко минути ви е времето за Suspend моето е 90 минути?
andy_forresite - майстор
Поддържането не може да се настройва директно. Може при старите контролери и при новите, но новите да не са за грейко инженеринг.
Всичко над 20 минути води до един резултат - изгасване. Тоест дали е 20, 30, 50, 90 или 900 минути, няма никакво значение. На десетата минута тлеещите пелети в горелката доста трудно осигуряват осветеност, която сензорът може да отчете. В резултат при подновяване на подаването на пелети и вентилатор за мощност 1 разпознаването на огън е или или. А на 20-тата вече е късно. Там гаси, зарежда, запалва и т.н.
ico_3 - специалист
Контролера ми е от старите и около час си гори в suspend но не съм сигурен това удачно ли е?
ср дек 09, 2020 7:46 pmico_3 написа:
Контролера ми е от старите и около час си гори в suspend но не съм сигурен това удачно ли е?
Принципно не е добре, но ако не ти създава проблеми в дългосрочен план, значи е удачно.
През последният месец няколко души споделиха проблем със задръстен комин, в следствие вялото горене. Студен, конденз, налеп, задръстване, пропушване, възможно е да се запали. Саждата си е неизгоряло гориво, а при ниски мощности и особено поддържане, предпоставките са на лице.
ico_3 - специалист
Досега не съм имал проблеми ама знае ли се какво ще ме посъветваш на колко да намаля suspend
ср дек 09, 2020 8:04 pmico_3 написа:
Досега не съм имал проблеми ама знае ли се какво ще ме посъветваш на колко да намаля suspend
Не мога да те посъветвам- аз го отричам, но го допускам за кратко, само ако преди това горенето е било на средна мощност, а е минат в съспенд по сигнал от стаен термостат. Ако е по вода, то значи, че горенето е било на минимална мощност, като ето тези режими правят проблем.
ico_3 - специалист
[quote="Трифон П.Трифонов" post_id=1052156 time=1607538886 user_id=66430]
[quote=ico_3 post_id=1052138 time=1607537097 user_id=41172]
[/quote]
Не мога да те посъветвам- аз го отричам, но го допускам за кратко, само ако преди това горенето е било на средна мощност, а е минат в съспенд по сигнал от стаен термостат. Ако е по вода, то значи, че горенето е било на минимална мощност, като ето тези режими правят проблем.
[/quote]
Ами точно това е че горелката ми работи на минимална мощност и не мога да разбера причината при положение че термоглавите на двата ми най големи радиатори са отворени изцяло а имам и бойлер вързан към парното
LazarGanev - "Велик майстор"
Това означава че един буфер няма да е безсмислен

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: