Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sveto - специалист
ср дек 09, 2020 10:22 amfilmatoplo написа:
Веднъж ми затрябва такъв кабел от платката към дисплея ,едно момче занимаващо се с електроника ми направи ,с 4 пинчета е .
Да с четири пинчета е, но е важно свързването. Трябва да е прав. А готовите, които продават за телефон са кръстосани и това е дребната подробност. Ако се купува готов трябва да се махне единия накрайник и да се кримпне нов наобратно за да се изправи кабела. Като се погледнат накрайниците един до друг цветовете на жичките трябва да са еднакво подредени, а не огледално :yawinkle:
filmatoplo - майстор
Това точно аз не го знаех,човека си е знаел работата,аз му закарах мостра 20 Санта кабелче той ми направи метър и нещо дължина.Някой спомена тук ,че е удължавал за стайния тъй на Натурела до 10 метра.
pi6ligara - специалист
Аз имам бижу 16ка от 2 години, това лято едни съседи минаха на пелети и ги убедих да си вземат бижу, и те си взеха 16ка само че със стъклото, с обикновенната врата трябвало да чакат 2 месеца. Направи ми лошо впечатление, че дисплея не е центриран хубаво, например като се включи помпата и се появи символа на дисплея не можеш да го видиш, трябва да залягаш на доло че да се види, но си помислих че е единичен проблем. До днес, когато едни познати ми се похвалиха че от вчера с инсталирано бижу 25 и какво да видя, същата работа с дисплея, пак не е центриран и стои на една страна, а на тях дори вътрешната вратичка с ключалката не иска да се затваря нормално, като я затвориш трябва да я удариш, че да прибере до край и да захване ключалката. Не че са големи проблеми, пантите ще се барнат малко и ще се затваря, но това с дисплеите хич не ми допадна! На какво ли се дължи това влошаване на качеството? :?
Gustoraveli - специалист
Изтрихте ми мненията ОК.
Но не това е начина.
Успех!
Virtex - майстор
ср дек 09, 2020 11:17 pmGustoraveli написа:
Изтрихте ми мненията ОК.
Но не това е начина.
Успех!
Иска ти се. Мненията са преместени, за да може все още да се индексират като "ценни" мнения.

И си прав - да се правиш на велик не е начина да се продължава ползотворна дискусия. Поне не и тук :wink:
Travel_Mate - специалист
Вероятно въпросите ми са отговорени, но при 36х страници тема, е доста трудно да се намери отговора, извинявайте, та: 3 години бях с котел и му понаучих логиката, сега се наложи да е камина, та от една седмица Бижу 16 работи, родителите ми са там, та не мога да го наблюдавам, въпроса е, имам свързан стаен термостат салус 09 мисля остана ми от котела, той е на втория етаж, когато термостата подаде сигнал OFF , че е стигнал температурата камината гаси ли се или минава в "поддържане"? Котела се гасеше, но тук не знам. И втори въпрос, ако взема WiFi модула, всички функции ли могат да се управялват през него? Вчера изкарах 30мин по телефона с майка ми, че забравили да сложат пелети и ... Ако имам WiFi модул мога ли да задействам шнека и после да активирам запалване?
neidox - специалист
Искам да попитам, някои дали се е замислял за подобряване на шнека? Докато работи в p3 и p2 се дава но мине ли на p1 работата става зле ту пуска дозата ту не я пуска . Само при мен ли е така ??
filmatoplo - майстор
Колко секунди работи шнека на степен 1 .
tachman - специалист
чет дек 10, 2020 6:02 pmneidox написа:
Искам да попитам, някои дали се е замислял за подобряване на шнека? Докато работи в p3 и p2 се дава но мине ли на p1 работата става зле ту пуска дозата ту не я пуска . Само при мен ли е така ??
не е само при теб, мисля, че заради пепелта от пелетите се случва нещо! така си мисля!
нека топлото да каже каква трябва да е дозата?
Колко мислите, че може да се намалява дозата? Дали ще може да брои пелетките?
А колко е обявената минимална мощност на камината?
Това е най правилният ориентир. Всеки може да си сметне грамчетата на цикъл и да прецени тоя самосвал дали може да е прецизен всеки път като златарска везна.
Не случайно инженерите са я разработвали и казват- мощност от.....до, при който диапазон съоръжението работи стабилно. По 7 пелетки няма как да отброява редовно.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: