Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Milenkata - помощник
Здравейте,

Бойлерът ни е на Sun System, поставен 2007 г. с гаранция 5 години. С две серпентини е, свързан с камина с водна риза и слънчев панел.
До този момент два пъти е сменен гаранционно, но преди няколко дни отново се развали /проби се серпентината и протече пяна, вместо топла вода, както разбрах, заради химикал, наречен етилен глюкол/. Този път нямахме късмет, гаранцията е изтекла преди 2 месеца.
Всички тези подмени на бойлера през 3-4-5 години ме навяват на мисълта, че бойлерите на Сън систем не са от най-качествените.
След сондиране на мнения от познати, стигнахме до решението да сменим бойлера на Sun System с такъв на Светлю Шишков, тъй като техните са нерждавейки и имат 10 години гаранция на водосъдържателя.
Дотук добре!
Повикахме майстора на фирмата, който да ни консултира какъв точно бойлер да вземем и дали може да се заеме с монтажа.
Оказа се, че бойлерите на Светлю Шишков са първо - различни по размер, второ - със серпентини, монтирани вдясно на тялото, а нашите са отгоре.
Т.е. ще се наложи да се преправят връзки /медни тръби/ и ще ни трябва майстор, който може да работи с мед. Какъв точно майстор да потърся, за да свърши цялостно работата - да преправи тръбите /те са медни и се изисква специално оборудване/ и да монтира новия бойлер? Трябва ли също така да разбира от слънчеви панели и парни инсталации? Бихте ли ми препоръчали някой?

Благодаря предварително!
ESPACE - майстор
Има един майстор от Приморско, пише тук. filmatoplo му е ника :wink:
krasi92 - майстор
Не беше ли от Поморие.
ESPACE - майстор
Няма значение, колко му е да скокне до Сусурлево.
hidrazin - майстор
И я мое да препоръчам един майстор от Малко Търново. Съвестен и си разбира от работата...
:partyman:
шоп - майстор
ср дек 09, 2020 1:08 pmMilenkata написа:
Здравейте,

Бойлерът ни е на Sun System, поставен 2007 г. с гаранция 5 години.
До този момент два пъти е сменен гаранционно, но преди няколко дни отново се развали /проби се серпентината
Нормално, за толкова пари, толкова
гаранция и такова качество. Има една приказка толкова даваш-толкова получаваш. При цитираната марка, може би приказката би следвало да е: много даваш-нищо не получаваш :-)
ср дек 09, 2020 1:08 pmMilenkata написа:
До този момент два пъти е сменен гаранционно, но преди няколко дни отново се развали /проби се серпентината и протече пяна, вместо топла вода, както разбрах, заради химикал, наречен етилен глюкол/. Този път нямахме късмет, гаранцията е изтекла преди 2 месеца.
Момент, как бойлер монтиран 2007 година с 5 година гаранция,гаранцията му е изтекла преди 2 месеца?!?!

Нещо математиката куца и разликата е 8 години!!!!!
И накрая Шишков ще Ви направят бойлер по поръчка. Без значение литри, размери, брой серпентини и дали серпентините да са леви, десни, изводи от долу или от горе.
Дали цената ще си я позволите е друг въпрос.
Успехи!
Milenkata - помощник

Код: Избери всички

Нещо математиката куца и разликата е 8 години!!!!!
И накрая Шишков ще Ви направят бойлер по поръчка. Без значение литри, размери, брой серпентини и дали серпентините да са леви, десни, изводи от долу или от горе. 
Дали цената ще си я позволите е друг въпрос. 

Гледах история на сервизите в едни документи. Първият е монтиран през 2007. Развалил се е през 2012, но все още е бил в гаранция. Не помня смениха ли го или нещо му ремонтираха. През 2015 вече го смениха с нов. И септември на "новия" му е изтекла гаранцията.

Склонни сме да платим цената на С. Шишков. Притеснява ме само дали ще намерим кой да преработи връзките и колко ще поиска да у платим. :?
Чираче - майстор
Ако бяхте посочили и локацията, щяхте вероятно да получите и отговор.
шоп - майстор
ср дек 09, 2020 8:05 pmMilenkata написа:

Гледах история на сервизите в едни документи. Първият е монтиран през 2007. Развалил се е през 2012, но все още е бил в гаранция. Не помня смениха ли го или нещо му ремонтираха. През 2015 вече го смениха с нов. И септември на "новия" му е изтекла гаранцията.

И като през 2015 Ви смениха, бойлера с нов и си мислите, че от тази смяна пак имате 5 години гаранция за сменения бойлер, които сте купили през далечната 2007 година?
Много сте се объркали!
Притеснява ме само дали ще намерим кой да преработи връзките и колко ще поиска да у платим
Аз дори без да знам доли в Долно Нанагорнище или в Горно Нанагорнище се намирате не бих препоръчал нито един майстор:-(
Такива "клиенти" - не благодаря!
Milenkata - помощник
ср дек 09, 2020 8:18 pmшоп написа:

И като през 2015 Ви смениха, бойлера с нов и си мислите, че от тази смяна пак имате 5 години гаранция за сменения бойлер, които сте купили през далечната 2007 година?
Много сте се объркали!
Притеснява ме само дали ще намерим кой да преработи връзките и колко ще поиска да у платим
Аз дори без да знам доли в Долно Нанагорнище или в Горно Нанагорнище се намирате не бих препоръчал нито един майстор:-(
Такива "клиенти" - не благодаря!
Хаха, странно защо така се ядосахте?! Нещо в тона ми ли?
Така, сега да ви обясня културно: Аз съм невежа жена, която е изправена пред труден казус - трябва да решавам нещо, което е абсолютно извън компетенциите ми от една страна, а от друга - може би и извън финансовите ми възможности. Търся съвет или препоръка, а не грубо и невъзпитано отношение. Не смятам, че в поста си по-нагоре съм провокирала по някакъв начин такова отношение.

Като сте решили, че не желаете да помогнете, игнорирайте и си потънете там в самодоволно презрение към нас "такива-та клиенти" ... Сигурно дължа извинение, че ви отклоних от важните дела с тъпите си въпроси, ма нали съм еснаф, ще си спестя дължимото...

За да запълня фаталния пропуск от първия си пост - става въпрос за София.

Някакви други уточнения нужно ли е да направя?!? :prayer:

П.С. Е сега вече може и да съм провокирала грубо отношение, но не смятам да прецизирам този пост. Все тая...
Ще отговоря само на приветливи и готови да помогнат хора..
Благодаря! :yawinkle:

Тема "Търся човек за смяна на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: