Най - вълнуващия въпрос зимно време.
За Морфей- правилно, парников ефект.
За Прасчо и останалите.
Гипс с вата 5см отвътре и качествена, поне 10 вън.
Бързо затопляне на помещенията, при циклично отопление.
В дългосрочен план, тия 5 см все си "издишат", при което се затоплят и стените. Акумулиращият ефект си е налице, стопаните се ползват от плюсовете и на двата вида топлоизолация. При правилно изпълнена система, със всички компоненти, парников ефект няма.
morfei1 - специалист
чет дек 10, 2020 4:44 pmТрифон П.Трифонов написа:
В дългосрочен план, тия 5 см все си "издишат", при което се затоплят и стените. Акумулиращият ефект си е налице, стопаните се ползват от плюсовете и на двата вида топлоизолация. При правилно изпълнена система, със всички компоненти, парников ефект няма.
Аха, тъй става. Има инДжинери къде лепят XPS изолация на външните стени отвътре, щот е тънка, с голяма плътност и е по-евтино и нЕма ти казвам кво става....
ico_3 - специалист
[quote=morfei1 post_id=1052277 time=1607614174 user_id=86622]
[quote="Трифон П.Трифонов" post_id=1052270 time=1607611441 user_id=66430]
[/quote]

Аха, тъй става. Има инДжинери къде лепят XPS изолация на външните стени отвътре, щот е тънка, с голяма плътност и е по-евтино и нЕма ти казвам кво става....
[/quote]
Ами аз съм така впоследствие сложих и 5 см външна изолация на таваните имам гипскартон и вата ми нищо не става.Единствено съжалявам че нямаше фирма с термографска камера да ми заснеме къщата.
чет дек 10, 2020 9:44 pmico_3 написа:
Ами аз съм така впоследствие сложих и 5 см външна изолация на таваните имам гипскартон и вата ми нищо не става.Единствено съжалявам че нямаше фирма с термографска камера да ми заснеме къщата.
Като изключим цитираното, би ли го написал още веднъж, но с препинателните?

Имаше първо само вътрешна и после сложи 5 на тавана външно, демек отгоре, или...?
Аха, и тъй не е.
Така си, ама как?
Първо си имал вътрешна, после 5 см външна, на таваните имаш гипс с вата и накрая не си доволен?
prascho - майстор
Ми то шоп слага 40 см хпс на тавана...тоя гипс ко топли...
pechkata - специалист
В крайна сметка се спрях на стиропор 8см такъв бил евро стандарта . Отказах се от неопора защото ме заплашиха майстори с мухъл тъй-като стената трябвало все пак да диша/ както и че при тухла загубите били големи когато околните не били санирани/. Смея да твърдя че ефекта е мн. добър. В момета при температура навън + 4 в неотоплявана никога стая температурата вътре е +15 не съм очаквал чак такъв ефект. Ако знаех ефекта да съм санирал много отдавна .Топлоизолирайте смело и безотговорно !!!
:-D :supz: :partyman:
ico_3 - специалист
Мисля че се отклонихме от темата.Някой подменял ли е,или слагал допълнителна изолация към фабричната на котела?Ако да каква?Аз смятам да я свърша тази работа като свърши сезона.
prascho - майстор
Каменна вата с алуминиево фолио на кнауф за комини. DP10 knauf. Дебелина 3см. Плоски плочи с дебело фолио, висока плътност.

П.П. Ватата става единствено за отвън. Вътре в камерата, поради високите температури става леж. Слагал съм дребни парчета тук там временно.
g.gushterov83 - специалист
Махнах заводската и сложих 5 см. каменна вата. Едвам затворих капаците, но ефекта е много добър.
ves-ko - специалист
Аз също добавих 5 см каменна вата (с ниска плътност - май беше 30кг/м3) към оригиналната.
Ефекта е добър. Всички капаци са с темп. почти, като на помещението (тест на допир с ръка) дори и след 10 часа работа на котела и темп. на водата 70 оС, а на комина 110.

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: