Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tachman - специалист
пелетките няма да може да отброява!
Иде реч, че не пуска еднаква доза всеки път и от там неравномерно горене, налепи, шлака и т.н.
Щом човек пише нещо значи наистина се случва.
Да не прибързваме със заключенията.
morfei1 - специалист
То па на P1 едно горенеее......

По принцип, а не конкретно за камината. Няма такъв шнек къде е супер прецизен, че и на P1 с някво зареждане от по 1сек. примерно.

Единият път е малко, другият път е повечко и средно на час вързва килото образно казано.

Ако допълнително е намаляна спрямо заводските настройки нормално да не гори добре, ма не е виновен шнека за шлаката и налепите, ами презапасяването и оразмеряването, много често и от пелети с лошо качество.
Timoti - специалист
Постигнах по стабилен и висок пламък на P1 като разделих цикъла и порцията на две ,както съм направил и на Р2 и Р3 нещо което коментирахме преди време ,полезно е когато основно гори на Р1 на ниска мощност ,разбирасе и пелетите са от значение .
morfei1 - специалист
Както и да ги подаваш за да реализираш определена мощност е важно какво ще се получи на час. Ако искаш ги подавай на 3, 4-ри пъти.

Ние потребителите търсим няква прецизност и перфекционизъм от една автоматизирана печка на дърва и нищо повече. Не че няма значение, но нещата трябва много да изгрубеят за да има някакъв видим негативен ефект. + - 100гр. на час образно казано едва ли могат да наклонят везните кой знае колко, все пак това не е ядрен реактор. Накрая ще си изгори толкова колкото желаеш да те стопли, ни повече ни по малко.

Аз съм на мнение, че колкото по-често подава един шнек, толкова повече грешки/неправилни дози пуща.
Морфей, за да го осъзнаеш по лесно, представи си цикъл от 1 час! Една единствена грешка за час.
Сега си представи 120 цикъла за час!
Къде общата грешка ще е по изгладена за този час?
Размита логика "брат", хаха.
Благодаря не пия.
Това Филма го предложи, при горелките, точно защото го е наблюдавал при някои камини. Доста отдавна беше.
neidox - специалист
Преоразмерена .... едва ли гори на p2 и p1 и не достига зададена температура от 60 а си цикли на 58 . Мисълта ми е друга не четете между редовете. В които и цикъл да работи от 10 дози 2,3 или не пуска нищо или не е достатъчно като количество.
пет дек 11, 2020 9:03 amneidox написа:
Преоразмерена .... едва ли гори на p2 и p1 и не достига зададена температура от 60 а си цикли на 58 . Мисълта ми е друга не четете между редовете. В които и цикъл да работи от 10 дози 2,3 или не пуска нищо или не е достатъчно като количество.
Нормално е да се случва на Р1, когато дозата е малка. Колкото повече се намаля дозата, че да не се гаси, толкова са по големи разликите при циклите.
От там и нестабилна работа. Някои успяват, при обявена минимална мощност от 5 киловата, да я смъкнат на 3, но на 5 би си работила по стабилно.
Това се е имало в предвид като преоразмерена.
neidox - специалист
пет дек 11, 2020 9:18 amТрифон П.Трифонов написа:
пет дек 11, 2020 9:03 amneidox написа:
Нормално е да се случва на Р1, когато дозата е малка. Колкото повече се намаля дозата, че да не се гаси, толкова са по големи разликите при циклите.
От там и нестабилна работа. Някои успяват, при обявена минимална мощност от 5 киловата, да я смъкнат на 3, но на 5 би си работила по стабилно.
Това се е имало в предвид като преоразмерена.
Разбирам те, но за да го постигнат трябва да има и постоянно равномерно подаване . При мен p1 ми е 5,7 и да го деля цикъла и да не го деля , докато шнека подава както трябва всичко е супер един цикъл да пропусне и всичко заминава.
пет дек 11, 2020 9:35 amneidox написа:

Разбирам те, но за да го постигнат трябва да има и постоянно равномерно подаване . При мен p1 ми е 5,7 и да го деля цикъла и да не го деля , докато шнека подава както трябва всичко е супер един цикъл да пропусне и всичко заминава.
Като го разделиш на 2.9/25, вместо 5.7/50, болката ще е по преодолима, повярвай ми! Дори да пропусне, шанса след 22.1 секунди да подаде нещо е голям.
neidox - специалист
пет дек 11, 2020 9:41 amТрифон П.Трифонов написа:
пет дек 11, 2020 9:35 amneidox написа:

Като го разделиш на 2.9/25, вместо 5.7/50, болката ще е по преодолима, повярвай ми! Дори да пропусне, шанса след 22.1 секунди да подаде нещо е голям.
Много си прав. Това съм го пробвал даже и сега си гори така, тука идва и момента с грешката на шнека калибриран на 8.2 кг показва за 24 часа 25 кг изгорени но слага 35 кг . Това е грешката която и ти каза при 140 цикъла вместо да са 70 за час

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: