• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gorgidanchev - специалист
Забравих да спомена че бойлера веднага почва да затопля водата. Системата ми е отворена.Водата не е мръднала.Разширителя ми е три литра.Помпата три степенна grundfos.
EmoZ - специалист
stove.ru - аз бях дал линка и по-горе, 'ма не цъкате :|
parvev - специалист
gorgidanchev написа:
Имам малък проблем.Печката след час някъде се опитва да заври.Термометъра показва 90.Обезвъздушителя до печката изфъсква.Кво да правя.
това предполгам е на изхода ,аколко е на входа,нормална ли е циркулацията на водата.този проблем от началото на експлоатация на печката ли е, или се появи след време
parvev - специалист
EmoZ написа:
stove.ru - аз бях дал линка и по-горе, 'ма не цъкате :|
цъкаме има и други линкове ,но ако някой е правил нещо подобно,да каже при тези печки малко е трудно да се експериментира,има много(неизвестни)
На исхода е.А заначало да така е защото тази есен вградих и парно в печката.Просто махнах едната плоча дето дели двете секции и сложик водна риза 70 на 30 на 2 см.Топля още една стая и бойлер.И то с по малко дърва.
Това е набързо.Червеното са преградите.А сивото пушека.Две имам такива.ПРавят се между две стаи.Може да се топли и втори етаж.

Прикачен файл

kamina_115.jpg
kamina_115.jpg (23.92 KиБ) Видяна 6173 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Прегрява ти? Аз мислех водната риза да е "отвъд" кахлите. По-бавно ще затопля, по-бавно ще изстива, никаква опасност от завиране. Ма все още мисля де.
Дай моля, максимално описание на обемите. Камера, проходи - сечения, дължини.
Извини ме но точно сега не мога.А за ризата точно там и е мястото.ЕФЕКТА Е СТРАХОТЕН.
Забравих да пиша че дебелината на ризата е 7мм.Така че от прбив не ме естрах.
parvev - специалист
според мен проблема се състои в това- малък обем на водната риза 4.2литра,ако можеш увеличи дебита на помпата л/сек. за да подобриш циркулацията
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16

Тема "кахлени печки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: