Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovhr - специалист
Гледам печките с други управления с по 5 мощности. Дали е готино по плавно да минава през мощностите, а не от пълна на почти половина и така. Дали натурела могат да направят нещо или?
Просто си питам докато чакам да стане време за винце, а аз още работя.
slaviyakov - специалист
Днес реших наново да си калибровам шнека че напоследък нещо не ми излизат сметките и пускам шнека, смятам а резултата - 9.8 кг !! А първоначалното калиброване беше 8.6 със същите пелети и ми се вижда огромна разлика! Предполагам е от качеството на пелетите , явно тая година не оцелих :?
Антон С. - специалист
Чистил ли си бункера? По-назад Трифон спомена за отклонение.
slaviyakov - специалист
Да , преди две седмици изчистих хубаво бункера с прахосмукачката! То ако не е почистен по-скоро с времето от прахоляка ще почне да пуска по-малко пелети а не като в случая повече
Антон С. - специалист
чет дек 10, 2020 2:15 pmTravel_Mate написа:
когато термостата подаде сигнал OFF , че е стигнал температурата камината гаси ли се или минава в "поддържане"? Котела се гасеше, но тук не знам.

И втори въпрос, ако взема WiFi модула, всички функции ли могат да се управялват през него? Вчера изкарах 30мин по телефона с майка ми, че забравили да сложат пелети и ... Ако имам WiFi модул мога ли да задействам шнека и после да активирам запалване?
Логично е и камината (котела) да гасне.

Не можеш и двете. Можеш да запалил, но не можеш да заредиш ръчно. Общо взето вифито ти е повече за мониторинг, отколкото за управление.
Антон С. - специалист
пет дек 11, 2020 6:52 pmslaviyakov написа:
Да , преди две седмици
А кога засече тази разлика, преди или след чистенето?
slaviyakov - специалист
Днес реших да направя ревизия на пелетите и не ми излизат сметките с едни 150 кила. На камината ми показва 400кг изгорени а реално се оказаха 550кг
Антон С. - специалист
Логически, поне според мен, като си усмукал прахоляка е започнала да пуща повече. Има ли разлика в горенето от преди чистенето?

Моята беше учудващо точна миналата година и тази не съм си правил труда да я засичам.
slaviyakov - специалист
пет дек 11, 2020 7:25 pmАнтон С. написа:
Логически, поне според мен, като си усмукал прахоляка е започнала да пуща повече. Има ли разлика в горенето от преди чистенето?

Моята беше учудващо точна миналата година и тази не съм си правил труда да я засичам.
Ами първотачалното калибриране също е правено с изчистен бункера но резултата беше 8.6
Разлика в горенето не виждам , работи си в p1 и в поддържане както преди
Антон С. - специалист
В такъв случай, остава да е от разделянето на подаването. Или да са много начупени пелетите, но щеше да го забележеш. Възможно е и в чувалите да има по-малко пълнеж.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: