нед дек 13, 2020 4:34 pmprascho написа: То отдалечен достъп добре, но кой чисти пепелника. На мен ми се налага всеки ден за жалост...А знаеш ли колко входове има във Варна с изградена сградна газова инсталация за сметка на газовото дружество, да речем 30 апартамента, а ползват газ само 2-ма? Останалите мъкнат дърва със или без асансьор или мръзнат или се "топлят" с един климатик и се бият в гърдите колко им било евтино?
П.П. Всичко е много хубаво, но ако се отоплявахме на газ като на запад. Реалността е друга, правим тръбопровод на Путин, плащаме изграждането и няма газ за населението... така управлява държавна сигурност.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
pechkata
- специалист
нед дек 13, 2020 5:03 pmLazarGanev написа:Представи си че тези 30 абоната минат на газ сметките им ще паднат на половина...нед дек 13, 2020 4:34 pmprascho написа: То отдалечен достъп добре, но кой чисти пепелника. На мен ми се налага всеки ден за жалост...А знаеш ли колко входове има във Варна с изградена сградна газова инсталация за сметка на газовото дружество, да речем 30 апартамента, а ползват газ само 2-ма? Останалите мъкнат дърва със или без асансьор или мръзнат или се "топлят" с един климатик и се бият в гърдите колко им било евтино?
П.П. Всичко е много хубаво, но ако се отоплявахме на газ като на запад. Реалността е друга, правим тръбопровод на Путин, плащаме изграждането и няма газ за населението... така управлява държавна сигурност.
Е ми 30 блока по 30 абоната и т.н. - за какво число става дума...?
Само ако мине тръба на газ покрай дома ще съм първи...

fbr
- майстор
Причината, да не искат клиенти да се включват към газовата мрежа е колкото в клентите, два пъти по толкова в газовите дружества. Освен на Овергаз, друго дружество да прави кампании за набиране на кленти не съм срещал. Като отидеш с въпрос, отговарят, сякаш си им изял десерта. Въобще, докато от Европа не ни осъдят за мръсен въздух и не задължат общините да решат проблема, надежда няма.
filmatoplo
- майстор
Пелетите ще останат ,водят ги възобновяеми.Въглищата аут .
naydenov.anton
- специалист
Здравейте,
искам да Ви помоля за помощ и съвет отностно проблема ми с горелка Грейко 30-ка. То реално проблема не е с гореллката а предполагам с управлението.
Преди час открих, че на изхода на външния шнек има постоянно напрежение от около 60 волта. Съответно при подаване на сигнал за пълнене си стават 225, то през другото време не падат на 0-ла. Това води до междинно пълнене, защото явто и 60-тина волта са достатъчни за електромотора на шнек-а. Оттам идва и препълване на шнек-а. Дори и изгасена горелката постоянно има напрежение, шнека работи, пълни и маркуча и съотвенто мотора обаче продължава, което го натоварва (Влизайки в парното го хванах на някакво критично състояние, невъзможно да се пипте от температура - късмет, че не е изгорял)
Някой случвало ли му се е нещо такова и дали е нещо, което аз мога да направя.
Предполагам, че е нещо от платката и ще трябва да пътува до Натурела натурела въпроса е как да покрия ден-два докато го организирам.
Това, което се сетих на паправя е да вържа двата шнека на изхода на вътрешния. Намалих вътрешния да е включен, колкото външния и намалин дозите почти до минимум.
Проблема е, че сека вътрешния върти много малко време и не успява да вкара достатъчно пелетите навътре и отново се задръства. Не се сещам друг изход, който мога да ползвам.
Единствено мисля да опитам последователно да вържа да кажем една крушка да видя няма ли да обере част от напрежението и мотора на не му стигне да се завърти.
Ако не ще пращам да я оправят и ще ги моля за някоя оборотна, че една седмица ако не работи парното вкъщи ще стане страшно.
искам да Ви помоля за помощ и съвет отностно проблема ми с горелка Грейко 30-ка. То реално проблема не е с гореллката а предполагам с управлението.
Преди час открих, че на изхода на външния шнек има постоянно напрежение от около 60 волта. Съответно при подаване на сигнал за пълнене си стават 225, то през другото време не падат на 0-ла. Това води до междинно пълнене, защото явто и 60-тина волта са достатъчни за електромотора на шнек-а. Оттам идва и препълване на шнек-а. Дори и изгасена горелката постоянно има напрежение, шнека работи, пълни и маркуча и съотвенто мотора обаче продължава, което го натоварва (Влизайки в парното го хванах на някакво критично състояние, невъзможно да се пипте от температура - късмет, че не е изгорял)
Предполагам, че е нещо от платката и ще трябва да пътува до Натурела натурела въпроса е как да покрия ден-два докато го организирам.
Това, което се сетих на паправя е да вържа двата шнека на изхода на вътрешния. Намалих вътрешния да е включен, колкото външния и намалин дозите почти до минимум.
Проблема е, че сека вътрешния върти много малко време и не успява да вкара достатъчно пелетите навътре и отново се задръства. Не се сещам друг изход, който мога да ползвам.
Единствено мисля да опитам последователно да вържа да кажем една крушка да видя няма ли да обере част от напрежението и мотора на не му стигне да се завърти.
Ако не ще пращам да я оправят и ще ги моля за някоя оборотна, че една седмица ако не работи парното вкъщи ще стане страшно.
Трифон П.Трифонов
- майстор
пон дек 14, 2020 9:11 pmnaydenov.anton написа: ... Оттам идва и препълване на шнек-а. Дори и изгасена горелката постоянно има напрежение, шнека работи, пълни и маркуча и съотвенто мотора обаче продължава, което го натоварва (Влизайки в парното го хванах на някакво критично състояние, невъзможно да се пипте от температура - късмет, че не е изгорял)Чак не мога да повярвам- препълване и пълен маркуч!!! Доста преди това трябва да спре всичко с известие "Задръстване", но щом казваш...
...
Отивам да измеря потенциала на изхода към голЯмия шнек.
Междувременно, опитай да си спомниш какви корекции си правил последно време по настройките! Пък не е лошо да ги прегледаш.
naydenov.anton
- специалист
пон дек 14, 2020 9:26 pmТрифон П.Трифонов написа:Горелката няма никакви корекции по нея ввчв около 2 месеьа работи пушка,пон дек 14, 2020 9:11 pmnaydenov.anton написа: ... Оттам идва и препълване на шнек-а. Дори и изгасена горелката постоянно има напрежение, шнека работи, пълни и маркуча и съотвенто мотора обаче продължава, което го натоварва (Влизайки в парното го хванах на някакво критично състояние, невъзможно да се пипте от температура - късмет, че не е изгорял)Чак не мога да повярвам- препълване и пълен маркуч!!! Доста преди това трябва да спре всичко с известие "Задръстване", но щом казваш...
...
Отивам да измеря потенциала на изхода към голЯмия шнек.
Междувременно, опитай да си спомниш какви корекции си правил последно време по настройките! Пък не е лошо да ги прегледаш.
Тя самата горелка беше спряла, но мотора получаващ постоянно 65-66 волта на изходите на платката беше продължил да пълни.
Сега тествах в момента, в който вържа захранване на изход sf отиват 65 волта, което кара мотора да се върти макар и много леко и вибриращо
LazarGanev
- "Велик майстор"
пон дек 14, 2020 9:11 pmnaydenov.anton написа: Ако не ще пращам да я оправят и ще ги моля за някоя оборотна, че една седмица ако не работи парното вкъщи ще стане страшно.А бе ти не се занимавай с глупости и я пращай, ама не очаквай да стане за ден-два. Ние имаме дадени 5-6 оборотни при тях и чакам по седмица-две, че няма кой да ги оправя заради ковид ситуацията. Към сервиза обръщал ли си се? Защо действаш сам?
naydenov.anton
- специалист
пон дек 14, 2020 9:37 pmLazarGanev написа:Не съм стана преди 2 часа просто све опитвам с някакъм лесен вариант да закрепя нещата до утре.пон дек 14, 2020 9:11 pmnaydenov.anton написа: Ако не ще пращам да я оправят и ще ги моля за някоя оборотна, че една седмица ако не работи парното вкъщи ще стане страшно.А бе ти не се занимавай с глупости и я пращай, ама не очаквай да стане за ден-два. Ние имаме дадени 5-6 оборотни при тях и чакам по седмица-две, че няма кой да ги оправя заради ковид ситуацията. Към сервиза обръщал ли си се? Защо действаш сам?
А дали мога да говоря с тях за оборотна такава или ще ми откажат? Ако трябва да чакам седмица по добре да мисля направо на нов контролер да питам
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература