Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Аз ли съм луд ,или ....ми е голяма ,защо като монтирам стаен термостат на камина Грейко -няма ядове.
sveto - специалист
съб дек 12, 2020 9:28 pmslaviyakov написа:
Термостата не трябва ли да гаси камината при достигане на желаните градуси. При мен стои в поддържане и не гасне, къде бъркам? И в менюто за оборудването не съм сигурен какво трябва да се активира
Времето, в което ще стои в режим на поддържане си го настройваш ти. След като изтече, ако не е паднала достатъчно температура в стаята камината ще се изгаси. Ако имаш радиатор в помещението, в което е стайния термостат го остави с напълно отворена термоглава, защото в противен случай ще обърква термостата.
Mcl - специалист
нед дек 13, 2020 2:49 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед дек 13, 2020 2:45 pmMcl написа:
Махни отметката на стаен термостат и no контакт. За да ти работи стайния термистат.
Маке, стайният си работи. А как работи камината, според командата му, задава се в Сервизни настройки, Управление от стаен термостат.
Не бъркай човека!
Малко ми е странно, като махне отметката, по кой контакт ще работи. Дали не е време за други неделни дейности?!

Слави, стига си гледал отстрани, ми кажи до къде стигна! Нещо ръчна ли по въпроса или не му е сега времето?
Е този на натурела като го сложиш в буксата отзад не трябва да слагаш отметка на стаен термостат. Може и да бъркам де.
sveto - специалист
нед дек 13, 2020 5:01 pmMcl написа:
Махни отметката на стаен термостат и no контакт. За да ти работи стайния термистат.
Маке, стайният си работи. А как работи камината, според командата му, задава се в Сервизни настройки, Управление от стаен термостат.
Не бъркай човека!
Малко ми е странно, като махне отметката, по кой контакт ще работи. Дали не е време за други неделни дейности?!

Слави, стига си гледал отстрани, ми кажи до къде стигна! Нещо ръчна ли по въпроса или не му е сега времето?
Е този на натурела като го сложиш в буксата отзад не трябва да слагаш отметка на стаен термостат. Може и да бъркам де.
Аз съм сложил отметката и си работи по СТ.
slaviyakov - специалист
Чакай че одарих един следобеден сън. Ами поиграх си днес както ме посъветва , термостата си върши работата но май не съм за него с преоразмерена камина и яка изолация каминката гасне на всеки час за около 40-50 мин.Стайния бързо достига зададената температура и влиза в режим поддържане за 20 минути (тук мисля да вдигна на 60мин) и гасне, след 40-50мин пада стаината температура с 0.5гр от настроената и камината пали и така всеки час.иначе разхода ми падна на половина но с това палене и гасене незнам колко е добре?
нед дек 13, 2020 5:11 pmslaviyakov написа:
... с това палене и гасене незнам колко е добре?
Слави, нещата са ти наред. Твоя камина, твоя къща...
Лека полека ще си нагласиш както ти е удобно и угодно.
Според мен истината е някъде по средата, но ти знаеш, или ще разбереш, къде е тя. Ни да се гаси прекалено често, ни да работи пък дълго на минимум...
Живота е компромис, а за някво горене са тръшкаме.
slaviyakov - специалист
А какви са нежеланите ефекти от постоянното палене и гасене освен намаляването на живота на запалката?Ако е само това не мисля че е чак такъв проблем , една запалка е 100тина лв мисля
нед дек 13, 2020 5:40 pmslaviyakov написа:
А какви са нежеланите ефекти от постоянното палене и гасене освен намаляването на живота на запалката?Ако е само това не мисля че е чак такъв проблем , една запалка е 100тина лв мисля
По съм склонен да понеса 5-6, до 8-10 старт-стопа, отколкото да я мъча на минимум, от което да се запроблеми комина, та евентуално да ми се отрази по най лошият сценарий.
Няма други нежелани ефекти. Доколкото разбирам, при теб не е през половин час. Гледай да е в рамките на примерите, по горе!
slaviyakov - специалист
нед дек 13, 2020 5:47 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед дек 13, 2020 5:40 pmslaviyakov написа:
По съм склонен да понеса 5-6, до 8-10 старт-стопа, отколкото да я мъча на минимум, от което да се запроблеми комина, та евентуално да ми се отрази по най лошият сценарий.
Няма други нежелани ефекти. Доколкото разбирам, при теб не е през половин час. Гледай да е в рамките на примерите, по горе!
При мен комина отсъства от картинката :-D
нед дек 13, 2020 5:50 pmslaviyakov написа:

При мен комина отсъства от картинката :-D
Ми ко чакаш- разреждай до малко преди проблеми с камината, хахааа!!!

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: