Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Time2Burn - специалист
solo5 написа:
по-лесно става с готовата,
но ако трябва да избирам м/у двете при равни други условия бих избрал тази с чистия гипс
Говориш глупости Соло. Гипса е отживелица. С гипс работят само гипсаджиите вече. С гипсова шпакловка и със колоркит става трепач. И едно шлайфане със 180 или 150 е е убиец. Муха се пръзга...
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:03 am, променено общо 1 път.
Time2Burn - специалист
Отживелица е. От гипс се правят само сводовете вече, а и дори и те се правят с картон. Гипса съхне поняго с месеци, виждал съм апартамент направен с гипсова мазилка есента, и до другото лято нито паркет можеше да се сложи, нито да се боядисва. Гипса трудно залепва към гладки или газобетонни повърхности, необходимо е трудоемко грундиране с пясък, цимент и Ц200. Повечето добри стари гипсаджий се пенсионират на 50 години, защото остават без ръце от тежкото теглене на гипса при професионална работа. Гипса е отвратителен материал. След дългогодишна амортизация на гипса, се напуква или от деля от основното му предназначение, в повечето случаи пада от тавани или сводове. Не ми казвай че хората вече не работят снего, защото бил труден за работа.. Не работят защото не са хамали. Гипс се работи с няколко кошчета и добре обучен чирак, който да може да бърка 3-4 вида слаб, силен, нормален и полуслаб гипс и т.н. и т.н А колко пъти се бърка и се чистят кошчета - да ти се приреве направо. Това е. Пък ти ми хвалиш гипса.
plamenhar - специалист
Не се карайте.Отдавна реших,че няма да ползвам гипс,а готова гипсова шпакловка или както се нарича там.Ще пиша като свърша работа.
Сега да приготвим масата,че наближава време за сядане.
Здраве и късмет на всички!
bomar - напреднал
Здравейте на всички,
Включвам се в тази стара тема ,защото проблема ми е подобен.Напълно съм съгласен ,че пресичането на гипса е отживелица, но купих две чувалчета гипсова шпакловка "КЛАСИКА". Оказа че тя е пълен боклук - започна да се втвърдява на 5-6 минута вместо това да става след ~30 минути.Не мога да върна чувалчетата, че хвърлих бележката и затова се сетих, че може да ги употреба както при "пресечения гипс".Иначе трябва да ги хвърля.Пък вече и не сещам каква гисова шпакловка да взема( че както ми е тръгнало на боклуци ...).
Ако имате някакви идеи бихте ли ги споделили?
Благодаря предварително.
gechev - специалист
Лимонтозу = забавител при готовите смеси от гипс.
bomar - напреднал
Благодаря gechev ,но като количество колко горе долу да слагам?С лимонтозу не съм работил и даже не мога да предположа.
VLADO66 - майстор
Шампоан или веро по 50мл. на кошче. :wink:
EDI - майстор
Едно време в казармата ползвахме или варно мляко за разбъркване или лепило за тапети, като добавка.

Тема "Пресичане гипс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: