• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, имам следния проблем, ще се радвам ако някой сподели опит по този въпрос.
Днес пускам камината, и забелязвам че шнека не върти, лапичката му свети като трябва да пуска пелети но се чува как напъва но не върти. Изглежда е задръстен.
Изкарах всички пелети от бункера изчистих добре около шнека, след това с едно дълго тесно желязо изчистих и от към отвора над пепелника, от там падна един пепелник трици. Пуснах пак камината, но проблема си остана. Някакви съвети как да се справя с това.

П. С Наистина намразих пелетите за 2г. От както имам тази камина. Бурнит 13 плюс.
filmatoplo - майстор
Почисти основно всичко.
pechkata - специалист
ср дек 16, 2020 3:29 pmSupernova94 написа:

П. С Наистина намразих пелетите за 2г. От както имам тази камина. Бурнит 13 плюс.
А не ве ставаш роб на собствените си пари...
Ще си сложа аз едно ел. котле на лято след като санирам къщата - пък нека ми е зле... :-D
Gustoraveli - специалист
ср дек 16, 2020 5:22 pmpechkata написа:
ср дек 16, 2020 3:29 pmSupernova94 написа:

А не ве ставаш роб на собствените си пари...
Ще си сложа аз едно ел. котле на лято след като санирам къщата - пък нека ми е зле... :-D
С тези камини, дето ги ползвате ми напомняте на руски енергиен котел производство 1970г.. Той се управлява по логика на вашите камини и котли.
Увеличавам горивото, веднага започвам да увеличавам въздушния вентилатор и да регулирам димососа/димен вентилатор да държи - /минус kpa/, подналягане. И обратно.
При новият немски котел при промяна на товара/мощност /сам си регулира гориво, въздух и температура.
Всичко се управлява от компютър.
Човек се намесва с ръчно управление, когато има проблем или да се регулират параметри, за да се помогне на автоматиката по-бързо да си стигне зададените стойности.
Купете си камини и котли, дето са напълно компютъризирани и следят всички параметри и ги коригират за правилен горивен процес.
Иначе само ядове и мангизи на вятъра.
#-o
Явно някои хора не могат да разберат, че най-опасните котли са димогарните!
Независимо дали са промишлени или битови!
Взривни/а/ клапи/а/ са задължителни!
Баланси/предпазни клапани/ също!
ср дек 16, 2020 7:28 pmGustoraveli написа:
...
Купете си камини и котли, дето са напълно компютъризирани и следят всички параметри и ги коригират за правилен горивен процес.
#-o
Утре съм пред магазина.
Чакам та, че да влезем заедно, да кажеш коя/кой, плащам, за въшкарника и у котелното ми.
Давай адрес на магазин и модел на камина/котел!
Gustoraveli - специалист
ср дек 16, 2020 7:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
#-o
Утре съм пред магазина.
Чакам та, че да влезем заедно, да кажеш коя/кой, плащам, за въшкарника и у котелното ми.
Не давам нищо!
Изказвам мнение, което е адекватно.
Всички нововъведения в битови котли и камини са от енергийни и промишлени.
Преди години работех на промишлени димогарните, сега на енергийни.
Съвсем отговорно заявявам, че димогарните са много по-опасни, трябва да са окомплектовани с всички защити! :axe:
Бачо Трифоне, нали се сещаш, що има коментари :
- "Гърми ми камината, кюнците падат"
И разни подобни?
Отговорът съм го дал.
Последна промяна от Gustoraveli на ср дек 16, 2020 8:03 pm, променено общо 1 път.
ср дек 16, 2020 7:55 pmGustoraveli написа:
...
#-o
Утре съм пред магазина.
Не давам нищо!
Изказвам мнение, което адекватно.
Съвсем отговорно заявявам, че димогарните са много по-опасни, трябва да са окомплектовани с всички защити! :axe:
Съвсем отговорно заявявам- Въздух под налягане си.
Предизвиквам те с парите си, срещу знанията ти- никакъв та няма.
Инвестирам, ама никой насреща.
Gustoraveli - специалист
ср дек 16, 2020 7:58 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср дек 16, 2020 7:55 pmGustoraveli написа:

Утре съм пред магазина.
Не давам нищо!
Изказвам мнение, което адекватно.
Съвсем отговорно заявявам- Въздух под налягане си.
Предизвиквам те с парите си, срещу знанията ти- никакъв та няма.
Инвестирам, ама никой насреща.
Проблемът си е твой, щом мислиш, че съм въздхар.
Не се обиждам!
Като оператор на енергиен котел си вадя достатъчно парички. Последно време, когато имам време се занимавам само с ремонти на калпави ОИ..
А иначе котли на газ и пелети има супер.
Газови съм виждал в Германия, дето тук изобщо не се предлагат.
Всяка година януари съм в Дойчланд, миналата, шефа на сина ми, предложи срещу 1600 Евро да му стана поддръжка на ОИ по жилищата, дето са под наем.
Сещаш ли се, що му отказах?
Първо вече не съм на тези години да пътувам на ден по 200км и да бачкам, второ в България си имам добра заплата, трето немския ми е като циганин български, нищо, че съм бил в Германия десет години.
pechkata - специалист
Знаем ги ама не сме дорасли за тях - пуста му немотия.... :prayer:

:partyman:

ср дек 16, 2020 8:29 pmGustoraveli написа:
Густо, това е вече приказка на място.

Печка, нали ел котле бе, да му се нахерци тока дано?!
  • 1
  • 2

Тема "Задръстен шнек" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: