Може може, като не се чисти нагара в горивната камера (ако го има). А нагарът се получава от работа на минимални мощности, т.е. преорамерена горелка, преходни сезони и т.н.
чет дек 17, 2020 12:29 pmТрифон П.Трифонов написа: Разбирам, че още не е видян, а как се установи, че е крив?Да, още не е видяна от техник. Само баща ми се мъчи да разбере какво е. Аз не съм там и не мога да помогна, само гледам отдалечено.
......
Не мисля, че са намирани каквито и да било неща вътре, освен ако наистина нещо не се е "загнездило" вътре.
Баща ми казва, че от няколко дни е започнал да чува едно стържене, когато върти малкият шнек, иначе е работило до вчера.
Даде грешка за препълване и започнахме да търсим проблема - изчистихме я, чистихме "оченцата" (така де, аз само давах наставления).
Горелката гори само слънчоглед.
Когато се свързах с дистрибутора, той ми каза за три причини:
- замърсени диоди;
- чести спирания на ток-а - това много ме изненада. Закачил съм горелката към един онлайн UPS 1000VA пълна синусоида, та едва ли това може да е причина. Дори още се опитвам да си обясня как така спирането на ток-а ще доведе до изкривяване на шнек-а. Както и да е.
- непочистена горелка - уж съм инструктирал баща ми да я гледа и да я почиства периодично
Ще видим какво ще стане, чакаме техник.