Ел. инструментите. Консумативи.
ssk - напреднал
Здравейте!
Ползвам виброшлайф Бош BOSCH PSS 250 от три години. Нямам никакви забележки към работата му, но го ползвам за нерендосани дъски и много зор видя. Протриха се и велкрото, и преходната подложка (розовата) между плочата и велкрото. Искам да подменя преходната, велкрото не го ползвам, но никъде не намирам само нея. Отлепих я и я обърнах- задната част отпред, че предната е изядена вече. Но това е временно решение. Преди време попаднах тук на пост за самоделна подмяна с някакъв материал, но не го намирам из хилядите мнения. Някаква идея?
Благодаря предварително!
Индианец - специалист
Чел съм го някъде по мненията в една тема за ремонт на инструменти...ама са хиляди мнения и не си спомням точно къде...

Иначе по темата- събрах пари, ама купувах други неща(лаптоп, телефон и подобни) и така ги изхарчих...
Сега събирам пак пари и би трябвало да събера по празниците.
Пък и Коледа идва, получавам намеци от какво имам нужда в последно време..... :-D
Чираче - майстор
ср дек 16, 2020 7:52 pmИндианец написа:

Пък и Коледа идва, получавам намеци от какво имам нужда в последно време..... :-D
Как ги събираш тия пари, и от къде? Аз не получавам намеци от никъде...
Индианец - специалист
:wink:
ср дек 16, 2020 8:00 pmЧираче написа:
ср дек 16, 2020 7:52 pmИндианец написа:

Как ги събираш тия пари, и от къде? Аз не получавам намеци от никъде...
Еми помагам на родителите ми, оценяват помощта ми явно, лятото поработих....общо взето така си събирам пари.
schuldiner - майстор
Капчица - мouse pad - капчица - велкро.

Не че ме интересува много, ама как успя да изтъркаш и подложката, и велкрото? За 15 години и стотина километра шлайфани детайли моят е съвсем като нов.
ssk - напреднал
ср дек 16, 2020 10:43 pmschuldiner написа:
Капчица - мouse pad - капчица - велкро.

Не че ме интересува много, ама как успя да изтъркаш и подложката, и велкрото? За 15 години и стотина километра шлайфани детайли моят е съвсем като нов.
Това е пример как се съсипва стабилна машинка, когато всичко и е пряко силите. Всичкият материал, който е шлайфала е бил необработен и съм го докарвала гладък като стъкло, ясно е за какъв зор иде реч. Сега си поръчах едно ренде на Бош.
А като написа горе маус, се сетих за мишка, по-точно подложка за мишката на настолен компютър. От нея като изрежа по размер може и да стане, мерси за идеята :)
schuldiner - майстор
Не знам за какво ползваш обработения матерал, но има разлика дали е рендосан или шлайфан.
Аз работя дървни конструкции и за мен най-подходящата комбинация е ламелен диск 60-80 на ъглошлайф за грубото и ексцентрик виброшлайф 80-100 за финиш. Естествено, за мебели или за друга употреба комбинирането на уреди е различно.
Lisko - майстор
Dewalt ексцентър. Досега бях много доволен, ползвал съм 3 различни шкурки. Днес работих с най-едрата. По някое време шкурката падна. Слагам я обратно - не лепи. Подложката е добре - другата шкурка лепи. Не е и до замърсяване. Просто си личи че се е бастисало това мекичкото отзад и няма как да захване. А самата шкурка изглежда почти като нова - само меко дърво съм шкурил с нея. Къде съм сбъркал?
EDI - майстор
Купи си свястна шкурка.
Lisko - майстор
нед фев 07, 2021 8:52 amEDI написа:
Купи си свястна шкурка.
Мм-не, Еди, този отговор бих го приел при други обстоятелства.
Имам и шкурки от Али-то, но тази конкретно (2 броя) 60-ца, беше в комплекта на самия шлайф.

Тема "Виброшлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: