Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lakom4oo - напреднал
Здравейте имам следния проблем:
От сутринта свети постоянно осветлението на стълбището та каква е вероятноста проблема да не е в стълбищния автомат а да е в някой от бутоните и да заяжда и дава постоянно импулс на автомата и как да го проверя?
Justy - майстор
Намери кабела на БУТОНИ и го измери към нула. Ако дава верига значи имаш натиснат бутон.
lakom4oo - напреднал
верно бре ам акат не съм се занимавал досега с такива автомат и не се сетих на схемата има нарисувани едни прекъсвачи предполагам че там е входа на бутоните
Justy - майстор
Четири кабела са - фаза, нула, бутони и крушки - само че, не знам в какъв ред. Във всеки случай са написани на кутията.
Trifun - специалист
Или направо разкачи този проводник от клемата на стълбищния автомат - ако угасне след като изтече времето, а като го допреш пак до клемата - светне, значи проблема е в някой бутон по етажите.
В повечето случаи връзката на кабела от етаж до етаж се прави директно в кутията на ключа. Ако проблема е в ключовете, отиваш някъде по средата и прекъсваш връзката към етажите нагоре - ако угасне пак след като изтече времето - търсиш повредения бутон по-нагоре. И така докато локализираш точно кой е ...
Успех и весела Коледа ! :)
lakom4oo - напреднал
мерих ги бутоните един по един и никой не задържа зех да меря и на автомата обаче го понатиснах малко и той взе че отлепи по едно време и вече 5-6 часа като мина то цъкам профилактично осветлението и няма проблем ам аследващия път направо отивам и взимам един нов че сега не ми се занимав апо празницит еда го правя мерси за съветите и Весела Коледа на всички
Johny - майстор
lakom4oo написа:
мерих ги бутоните един по един и никой не задържа зех да меря и на автомата обаче го понатиснах малко и той взе че отлепи по едно време и вече 5-6 часа като мина то цъкам профилактично осветлението и няма проблем ам аследващия път направо отивам и взимам един нов че сега не ми се занимав апо празницит еда го правя мерси за съветите и Весела Коледа на всички
Не забравяй, че бутоните са дублирани и в самите апартаменти.
bsb - помощник
lakom4oo написа:
Автоматът на нашия етаж е кажи-речи на моите години (с германиеви транзистори). Преди време контактът на релето му престана да отлепя. Реших проблема, като "подсилих" пружинката на релето с едно парченце дунапрен.
Ако в твоя случай може да се мине с нещо толкова елементарно, може би няма смисъл да си даваш парите за нов автомат.

Тема "проблем със сълбищното осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: