• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Привет фурната AEG е с моногазно свързване- вход 1 и вход 2 плюс заземяване.
Предполагам, че на вход 1 се връзва фазата, а на 2 нулата, но не съм сигурен.
Фурната няма, схема за свързване.

Моля за съвет.
hidrazin - майстор
чет дек 17, 2020 5:16 pmДесислав Георгиев написа:
... фурната AEG е с моногазно свързване...
Определено ти трябва не електротехник а газаджия... Объркал си раздела.
:partyman:
nelina_london - специалист
AEG,наистина нямат схеми на свързване в инструкциите. В тях е упоменато да се свърже от ел.специалист.А,между двата извода ,на самата фурна отзад ,няма ли диаграма?На нашата имаше.
iliya_i - майстор
чет дек 17, 2020 6:26 pmnelina_london написа:
AEG,наистина нямат схеми на свързване в инструкциите. В тях е упоменато да се свърже от ел.специалист.А,между двата извода ,на самата фурна отзад ,няма ли диаграма?На нашата имаше.
Още по странното е, че според инструкцията за експлоатация - стр. 5 тази фурна е окомплектована с кабел и щепсел:
2.2 Електрическа връзка
ВНИМАНИЕ!
Риск от пожар и токов удар.
• Всички ел. връзки трябва да се извършат от квалифициран електричар.
• Уредът трябва да е заземен.
• Уверете се, че параметрите на табелката с технически данни са съвместими с електрическите данни на захранващата мрежа.
• Винаги използвайте правилно монтиран контакт със защита от токов удар.
• Не зползвайте разклонители или адаптери с много входове.
• Внимавайте да не повредите захранващия щепсел и захранващия кабел. Ако захранващият кабел трябва да де извършено от нашия оторизиран сервизен център.
• Не допускайте захранващите кабели да се доближават до вратичката на уреда, особено когато вратичката е гореща.
• Защитата от токов удар на горещите и изолирани части трябва да бъде затегната по такъв начин, че да не може да се отстрани без инструменти.
Свържете кабела за захранването към контакта единствено в края на инсталацията. Уверете се, че щепселът за захранване е достъпен след инсталирането.
Ако контактът е разхлабен, не свързвайте захранващия щепсел.
• Не издърпвайте захранващия кабел, за да изключите уреда. Винаги издърпвайте щепсела.
• Използвайте само правилни устройства за изолация: предпазни прекъсвачи на мрежата, предпазители (предпазителите от
винтов тип трябва да се извадят от фасунгата), изключватели и контактори за утечка на заземяването.
• Електрическата инсталация трябва да има изолиращо устройство, което ви позволява да изключите уреда от ел. мрежата при всички полюси. Изолиращото устройство трябва да е с ширина на отваряне на контакта минимум 3 мм.
• Уредът съответства на Директивите на E.E.C.
Може би инструкциите се алагат за да се четат, а не само да се разглеждат картинките в тях!
Ако постът ви е насочен към мен,не съм чела българска инструкция.Уредът ни е закупен от Англия, и е без щепсел.Моделът е различен.Предполагам авторът на темата няма да задава подобен въпрос,ако фурната бе окомплектована с щепсел.
Да не се окаже,че инструкцията е писана за няколко модела и тя не включва пиролиза ,каквато има питащия.Ако щепселът е достатъчно сигурен за уред с натоварване 3.5kw(пиролиза) в режим на работа над 2 часа,то да си сложи щепсел :?
radius - майстор
3.5 кВ не са нещо невиждано за печка. Я мечтата как си дънеше на щепсел.
hidrazin - майстор
чет дек 17, 2020 11:52 pmnelina_london написа:
...не съм чела българска инструкция.Уредът ни е закупен от Англия, и е без щепсел.Моделът е различен...
И като уредът е различен нас какво ни интересува?
Още повече че е закупен в Англия а тя не е в ЕС и не пее в хора.
Отделно електротехниката в Англия винаги е била (и все още) е меко казано трагична...
:partyman:
krasi92 - майстор
Колко ли боклуци още ще изчисти предприемчивият български мангал от острова.То не са уреди с кофти щепсел.То не са коли с гей волан.
Темата беше за АЕГ,вие го обърнахте на политика.Ако сте наясно, АЕГ не се произвежда в Англия,но ако си го закупите от там,е произведено в Германия.Карате ме да влизам в обяснителен режим защо и откъде са ми уредите,че са закупени докато държавата е била в ЕС или,че не са втора употреба...
Само че, в Англия има изисквания за свързване на електроуредите и по-конкретно, фурните под 3 kw може да са с щепсел.Над 3 кw е директно захранване.Всичко това се гледа като ти застраховат жилището.
  • 1
  • 2

Тема "Схема на свързване на, AEG фурна за вграждане BSP 351120M" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: