Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Затуй на моята и двъпнах едно тръбле през стената на терасата да си смуче въздух ,щото дърпаше от към банята :wink: .И никъде не съм го правил -не желаят ,тяхна воля ,разделяме се с думите -ако трябва аз ще си го направя .Аз съм човек практик ,ко пише ,ко не пише ,ако съм пред камината ще я оправя по бързо от колкото ще питам тук :wink: ама не съм пред камината.
Последна промяна от filmatoplo на пет дек 18, 2020 9:29 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
пет дек 18, 2020 9:23 pmfilmatoplo написа:
Затуй на моята и двъпнах едно тръбле през стената на терасата да си смуче въздух ,щото дърпаше от към банята :wink: .
Ама твоята нали не е италианска, за какво и е въздух? Филибара каза, че италианките имали такива нужди
filmatoplo - майстор
Това ,че иска въздух го знаех още когато камината беше на дърва -огъня притихва ,отварям терасната врата -огъня се усилва .Когато минах на пелети също се усещаше недостиг особено при вентилиране ,както споменах дърпаше въздух от банята през нейната вентилация .И логично взех решение за тръба през която да си взима въздух.
Gustoraveli - специалист
пет дек 18, 2020 9:27 pmLazarGanev написа:
пет дек 18, 2020 9:23 pmfilmatoplo написа:
Затуй на моята и двъпнах едно тръбле през стената на терасата да си смуче въздух ,щото дърпаше от към банята :wink: .
Ама твоята нали не е италианска, за какво и е въздух? Филибара каза, че италианките имали такива нужди
Ти отде разбра, че съм филибар?
Греда велике майсторе.
Искат, защото са с дебитомери и димососите им се регулират спрямо входящ въздух качество и порции пелелети.
А не да им бъзикаш настройките като карбуратор на Москвич.
пет дек 18, 2020 9:49 pmGustoraveli написа:
ГуставСон, айде да се концентрираме върху проблемът на дамата!
Колко ти е голяма пишката, така и няма да разберем, но за други работи не е сигурно.
LazarGanev - "Велик майстор"
Щи разкрия 2 тайни, ама само на тебе, няма да ги казваш:
1. Далече не всички италиански камини са с дебитомери. Това, че ти си видял 2 такива камини, нищо не значи
2. Нуждата от въздух е еднаква, независимо дали камината има дебитомер или няма :wink:
brassSob - специалист
По тази логика немците ще си мислят, че всички Български камини са с дебитомер след като са видели Виктория.
Да, така е, но Дърварката, за която някои ми завиждат, няма авариен термостат. Не е и италянка, но е супер емайлирана, с чугунени вратички и плот, даже пепелника е емайл. Праща пушек на 'талянския ширм, въпреки, че съм ѝ подвел тръбичка. Не е виновна тя, а на шнорхела ше подвеждам персонална тръба.
Е, госпожата пусна две теми (една, ма два пътя) и нищо повече- .уй то, пък ний са сджафкахми. Тъй кат стани- се тъй става.
пет дек 18, 2020 9:56 pmLazarGanev написа:
Щи разкрия 2 тайни, ама само на тебе, няма да ги казваш:
1. Далече не всички италиански камини са с дебитомери. Това, че ти си видял 2 такива камини, нищо не значи
2. Нуждата от въздух е еднаква, независимо дали камината има дебитомер или няма :wink:
Gustoraveli - специалист
пет дек 18, 2020 9:58 pmbrassSob написа:
По тази логика немците ще си мислят, че всички Български камини са с дебитомер след като са видели Виктория.
Спри се бе пич!
Германия си я виждал само по телевизията.
Швабата се отоплява основно на газ, 17 % на дизел, и 4-5% на дърва, пелети и дървесен чипс.
Нищо съществено не си казал за грешката на Палацетито.
Virtex - майстор
Ако може да НЕ превръщате темата в спор кой от къде е, дали камината му смуче (въздух), дали е родна или не и що е то "италианска" работа...

Тема "Грашка/ печка на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: