Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sveto - специалист
съб дек 19, 2020 12:48 amАнтон С. написа:
А как беше без него :wink:
Без него мисля, че не влизаше в поддържане за толкова дълго време, по-скоро редуваше Р1, Р2 и поддържане, но всъщност само две седмици я ползвах преди да сложа СТ и не съм я наблюдавал много, понеже е в котелно помещение, а и съм на работа по цял ден.
Последна промяна от sveto на съб дек 19, 2020 12:54 am, променено общо 1 път.
Антон С. - специалист
съб дек 19, 2020 12:47 amGustoraveli написа:
Не се хвали.
Пламъкът не е както трябва, нито цвета му!
От да се хваля? Нали на мен ми е густо :) Топли ме и съм доволен. Достатъчно е. Поне за простолюдието :wink:
Антон С. - специалист
съб дек 19, 2020 12:52 amsveto написа:
Без него мисля, че не влизаше в поддържане за толкова дълго време, по-скоро редуваше Р1, Р2
Ми оти не опиташ пак без СТ? Виж как гори, сравни разхода, прецени... Винаги можеш да го върнеш :)
sveto - специалист
съб дек 19, 2020 1:02 amАнтон С. написа:
съб дек 19, 2020 12:52 amsveto написа:
Без него мисля, че не влизаше в поддържане за толкова дълго време, по-скоро редуваше Р1, Р2
Ми оти не опиташ пак без СТ? Виж как гори, сравни разхода, прецени... Винаги можеш да го върнеш :)
В разхода разлика няма - все е голям. Без СТ ми беше неудобно, понеже задавам Т на водата и постоянно ходех до котелното да я вдигам, когато захладнее и съответно да я свалям като се стоплим.
Антон С. - специалист
Какъв ти е разхода? Колко ти беше настроената t на водата преди да включиш СТ?
Gustoraveli - специалист
съб дек 19, 2020 12:54 amАнтон С. написа:
съб дек 19, 2020 12:47 amGustoraveli написа:
Не се хвали.
Пламъкът не е както трябва, нито цвета му!
От да се хваля? Нали на мен ми е густо :) Топли ме и съм доволен. Достатъчно е. Поне за простолюдието :wink:
Ок!
Не комуникирам с хора, дето се нерваци и не искат да ислушат събеседника си.
Антон С. - специалист
Прекрасно :) По-хубав подарък за Коледа не бях получавал! Ама ти сериозно, нали? Да не се отметнеш нещо :wink:
sveto - специалист
съб дек 19, 2020 1:13 amАнтон С. написа:
Какъв ти е разхода? Колко ти беше настроената t на водата преди да включиш СТ?
Разхода е около 1кг/час. За денонощие е около 20-22кг, зависи колко време ще стои изключена за почистване (по обед обикновено). През деня я нагласях на 50°С, през нощта на 45°. От няколко дни я гася към 8 сутрин и паля стария котел на дърва и въглища за през деня, вечер към 8 пак включвам камината за през нощта. Че тия два тона пелети, които взех ще са до никъде.
Gustoraveli - специалист
съб дек 19, 2020 1:27 amАнтон С. написа:
Прекрасно :) По-хубав подарък за Коледа не бях получавал! Ама ти сериозно, нали? Да не се отметнеш нещо :wink:
Нали се сещаш, че на ниска степен пламъка е червен.
Това твойто какво е?
Ако на това му викате минимум, спрете да си показвате безумията.
Последна промяна от Gustoraveli на съб дек 19, 2020 1:47 am, променено общо 1 път.
Антон С. - специалист
Продължаваш да се мъчиш с котела и ограничаваш камината същевременно. Оти?

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: