Мечтата на всяка домакиня
BaiGrozdan - специалист
Това е скромният ми проект за кухня, която ще правя през пролетта или лятото, но дилемата вградени или не уреди ме тормози от сега.
Моля за мнения и евентуална обосновка за и против.

Прикачен файл

кухня.JPG
кухня.JPG (52.02 KиБ) Видяна 6407 пъти
shadowman - майстор
Аз съм за вградени уреди, с тях всичко изглежда както трябва. Ако сложиш една обикновенна печка до кухнята то оставя фуга между тях и там ще пада какво ли не.
sashi - помощник
и аз мисля, че вградените уреди са по-добрият избор. :) Здравеите между другото. Аз съм нова във форума и наистина съм очарована. Надявам се в скоро време и аз да имам какво да показвам. И пак- вградени :)
silllveto - Майсторица
Вградени, защото не е хубаво котлоните да са накрая, пръска на пода. За това по-добре си сложи два котлона (кой готви на 4 едновременно) от вътрешната страна.
Ако намериш друго място на хладилника, а на негово място сложиш пералнята, ще имаш повече работен плот и пералнята ще е до ВиК-то.
BaiGrozdan - специалист
silllveto написа:
Вградени, защото не е хубаво котлоните да са накрая, пръска на пода. За това по-добре си сложи два котлона (кой готви на 4 едновременно) от вътрешната страна.
Ако намериш друго място на хладилника, а на негово място сложиш пералнята, ще имаш повече работен плот и пералнята ще е до ВиК-то.
Благодаря на всички изказали мнението си засега в този пост.
Silve, мястото на хладилника досега беше на мястото на масата.Иначе от гледната точка на тази стена има две врати, които са на разстояние 50 см. една от друга и за хладилника няма друго място.Алтернативата е единствено до вратата, но там не е най-добрият вариянт.

п.п. Кухнята е размери 2 на 4 м. т.е. 8кв. и на практика не е това, което изглежда.
silllveto - Майсторица
Направи я на Ално-то точно така, както ще изглежда. С кви луксации до водопровода иначе ще вкараш и изкараш водата от пералнята.
Не можах да включа къде точно е втората ти врата. Но пък на масичката ще й е добре под прозореца :)
Премести хладилника на друга стена и постави до него някой кухненски шкаф - така ще изглежда по-раздвижена. Може и да не е много удобно, но в такива случаи човек трябва да направи някои компромиси.
BaiGrozdan - специалист
silllveto написа:
Направи я на Ално-то точно така, както ще изглежда. С кви луксации до водопровода иначе ще вкараш и изкараш водата от пералнята.
Не можах да включа къде точно е втората ти врата. Но пък на масичката ще й е добре под прозореца :)
Премести хладилника на друга стена и постави до него някой кухненски шкаф - така ще изглежда по-раздвижена. Може и да не е много удобно, но в такива случаи човек трябва да направи някои компромиси.
Благодаря ти за мнението.Днес съм на работа, така че няма да мога да дискутирам по темата.Що се отнася до вратите довечера или утре ще постна снимка или скица.пералнята и сега си е на това място ,и е подвързана към ВиК.
BaiGrozdan - специалист
Това е изглед отгоре на кухнята.

Прикачен файл

кухня 1.JPG
кухня 1.JPG (32.74 KиБ) Видяна 6280 пъти
mladkal - майстор
Вградени! Твърдо съм за ВГРАДЕНИ. Моите не са и го отчитам като грешка! Когато са вградени всичко изглежда някак си по-хубаво и завършено!....Особенно хубаво е когато е кухня и е някак си просторно, а не един тесен и натъпкан бокс!
Успехи!
BaiGrozdan - специалист
mladkal написа:
Вградени! Твърдо съм за ВГРАДЕНИ. Моите не са и го отчитам като грешка! Когато са вградени всичко изглежда някак си по-хубаво и завършено!....Особенно хубаво е когато е кухня и е някак си просторно, а не един тесен и натъпкан бокс!
Успехи!
Благодаря.Весели празници на теб и на всички във форума. :)

Тема "готварска печка и миялна машина - вградени или не" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: