Печка, тоя път сме възпитани. Нищо лично, просто като разбрах, че котлето е като на Трифонари от самия него, ми стана ясно какво ще се случи.... вода ще се мъкне от девет планини..... 

съб дек 19, 2020 5:14 pmmorfei1 написа: Печка, тоя път сме възпитани. Нищо лично, просто като разбрах, че котлето е като на Трифонари от самия него, ми стана ясно какво ще се случи.... вода ще се мъкне от девет планини.....2016та без железа![]()
съб дек 19, 2020 5:23 pmmorfei1 написа: И котела е избримчен на номинална мощност по спомен 24 или 27kw с горелка 20kw, при 70C..... не ставай смешен?Нека аз да съм смешният, но дори и това не е твоя работа.![]()
съб дек 19, 2020 5:30 pmТрифон П.Трифонов написа: Твоята инсталация опрайх ли я първо с помпата? А после? Малко по малко стана, а ти сега се пъчиш, че си ги осъзнал нещата.Не въздух още си събират радиаторите на втори етаж, но пък ми показа и обясни, че и 1 степен за помпата ми стига. Шума го няма или е едва доловим при някои радиатори когато са затворени повечето глави.
съб дек 19, 2020 5:17 pmТрифон П.Трифонов написа:По мой спомен Експерта събира около 100 л. вода - което ме навежда на мисълта че той ще държи на 80 гр. Т на котела(смисъл ще топли)...
Печка, анди показа приличен разход съвсем скоро. За разхода има значение и как ти държи къщата. Инак, при равни условия, кютуците не правят големи разлики. Ако не беше газта, щях да си купя Експерт.
съб дек 19, 2020 5:47 pmpechkata написа:Пламене, причината е в липсата на радиатори. Експерта също ще надуе свирката.съб дек 19, 2020 5:17 pmТрифон П.Трифонов написа:По мой спомен Експерта събира около 100 л. вода - което ме навежда на мисълта че той ще държи на 80 гр. Т на котела(смисъл ще топли)...
Печка, анди показа приличен разход съвсем скоро. За разхода има значение и как ти държи къщата. Инак, при равни условия, кютуците не правят големи разлики. Ако не беше газта, щях да си купя Експерт.
И няма да излиза нищо през комина - както се случи при мене...![]()
съб дек 19, 2020 6:09 pmpechkata написа: Нашия водопроводчик казва при монтаж на радиаторите всичките трябва да са на едно ниво от кота ниво етаж...Възможно е не ги разбирам толкова, но с лирите не знам как ще стане монтажа на едно ниво с останалите.
Или под нивото на общите радиатори но не и над тях - че да не получава въздух...
съб дек 19, 2020 7:45 pmmorfei1 написа:Знаеш само, че е радиатор. Това е разликата между търговеца и специалиста- Дипломиран ДВГ.
Трифонари, продал съм доста радиатори за много различни автомобили и нямам твоите наблюдения.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: