• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
morfei1 - специалист
Печка, тоя път сме възпитани. Нищо лично, просто като разбрах, че котлето е като на Трифонари от самия него, ми стана ясно какво ще се случи.... вода ще се мъкне от девет планини..... :lol:
съб дек 19, 2020 5:14 pmmorfei1 написа:
Печка, тоя път сме възпитани. Нищо лично, просто като разбрах, че котлето е като на Трифонари от самия него, ми стана ясно какво ще се случи.... вода ще се мъкне от девет планини..... :lol:
2016та без железа
https://photos.app.goo.gl/HNGmJpRPPMG12CYb7
Мога, мъкна- морето ми е на един....
Като си сравним разходите, на квадрат, въпреки, че си в изгодна позиция от етажност и по голям обем, математиката е на моя страна, за кой ли път.

Печка, анди показа приличен разход съвсем скоро. За разхода има значение и как ти държи къщата. Инак, при равни условия, кютуците не правят големи разлики. Ако не беше газта, щях да си купя Експерт.
morfei1 - специалист
И котела е избримчен на номинална мощност по спомен 24 или 27kw с горелка 20kw, при 70C..... не ставай смешен? :wink:
съб дек 19, 2020 5:23 pmmorfei1 написа:
И котела е избримчен на номинална мощност по спомен 24 или 27kw с горелка 20kw, при 70C..... не ставай смешен? :wink:
Нека аз да съм смешният, но дори и това не е твоя работа.
Лъжеш хората тук, което не е хубаво, но всеки си има глава на раменете, да решава как да си харчи пелетите.
На Печката графиката го показа. Е, ти и за това имаш обяснение.
Твоята инсталация опрайх ли я първо с помпата? А после? Малко по малко стана, а ти сега се пъчиш, че си ги осъзнал нещата.

Еййй, Морфи, златен си бре. Благодаря, че ми напомни за киловати и мощности, та да си върна настройките за пелети!
Последно горих черупки и зарязах така.
Благодаря ти и да си сипеш едно сокче, че газираното не е полезно!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб дек 19, 2020 5:43 pm, променено общо 1 път.
morfei1 - специалист
съб дек 19, 2020 5:30 pmТрифон П.Трифонов написа:
Твоята инсталация опрайх ли я първо с помпата? А после? Малко по малко стана, а ти сега се пъчиш, че си ги осъзнал нещата.
Не въздух още си събират радиаторите на втори етаж, но пък ми показа и обясни, че и 1 степен за помпата ми стига. Шума го няма или е едва доловим при някои радиатори когато са затворени повечето глави.

Имам своето обяснение за въздуха, не знам дали е правилно, може и да не е. Когато главите затворят или притворят почти помпата продължава да бута по същия начин и се получава така наречената кавитация.

Решението е умна помпа или допълнителен контрол на тази.
pechkata - специалист
съб дек 19, 2020 5:17 pmТрифон П.Трифонов написа:

Печка, анди показа приличен разход съвсем скоро. За разхода има значение и как ти държи къщата. Инак, при равни условия, кютуците не правят големи разлики. Ако не беше газта, щях да си купя Експерт.
По мой спомен Експерта събира около 100 л. вода - което ме навежда на мисълта че той ще държи на 80 гр. Т на котела(смисъл ще топли)...
И няма да излиза нищо през комина - както се случи при мене... :?
pechkata - специалист
съб дек 19, 2020 5:43 pmmorfei1 написа:

Не въздух още си събират радиаторите на втори етаж
Нашия водопроводчик казва при монтаж на радиаторите всичките трябва да са на едно ниво от кота ниво етаж...
Или под нивото на общите радиатори но не и над тях - че да не получава въздух...
съб дек 19, 2020 5:47 pmpechkata написа:
съб дек 19, 2020 5:17 pmТрифон П.Трифонов написа:

По мой спомен Експерта събира около 100 л. вода - което ме навежда на мисълта че той ще държи на 80 гр. Т на котела(смисъл ще топли)...
И няма да излиза нищо през комина - както се случи при мене... :?
Пламене, причината е в липсата на радиатори. Експерта също ще надуе свирката.
Количеството вода също има значение, но не е това главното, при определяне на мощността.
Само за пример--старите коли имаха доста по обемни радиатори, сравнено със съвременен.
Някой знае ли колко киловата е радиатор на среден клас автомобил?
morfei1 - специалист
съб дек 19, 2020 6:09 pmpechkata написа:
Нашия водопроводчик казва при монтаж на радиаторите всичките трябва да са на едно ниво от кота ниво етаж...
Или под нивото на общите радиатори но не и над тях - че да не получава въздух...
Възможно е не ги разбирам толкова, но с лирите не знам как ще стане монтажа на едно ниво с останалите.

Трифонари, продал съм доста радиатори за много различни автомобили и нямам твоите наблюдения.
съб дек 19, 2020 7:45 pmmorfei1 написа:

Трифонари, продал съм доста радиатори за много различни автомобили и нямам твоите наблюдения.
Знаеш само, че е радиатор. Това е разликата между търговеца и специалиста- Дипломиран ДВГ.
Доброто познаване на материята, с правилен подход и материали може да ти осигури приличен разход. Дали на автомобила или пелетарника, показват го различните ни отоплителни системи. Нищо, че вършат една и съща дейност.
Търговеца обикновено гледа да ти набута нещо с колкото е възможно по голяма печалба и това се вижда по десетките въпроси от новорегистрирани тук.
За съжаление, със закъснение, но това не е поради нисък разход.
Заблуждаваш четящите. Ти си просто един търговец.

Радиаторът на един двулитров бензинов автомобил, с вентилаторите си, ще направи пелетарниците ни да изглеждат недъгави. Смятай натам, това е по твоята част!

Печка, или не си го разбрал или наистина е само водопроводчик.
В една обща система, радиаторите на първият етаж как ги разполагаме спрямо втория? А въздухът кой го генерира?
В прясната вода има известно количество газове, които за няколко дни се отделят и толкова.
След първоначално пълнене и еднократно обезвъздушаване, само лирата ми събираше по малко газове, но след 3-4 дни всичко свърши.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Обща дискусия за пелетни котли - offtopic от разход на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: