• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
чет фев 28, 2019 12:20 pmjabata написа:
Прегледай си комина, щом котлето и горелката са чисти.
Ако комина е позапушен, горелката издухва, но понеже комина неможе да изтегли всичко, топлината се връща наобратно и нагрява подаващата тръба. щом само ти се нагрява си добре, аз съм виждал изгорели (стопили се) тръби... :)
Благодаря за отговора.
Оказаха се две неща.
Бутнал съм кюнеца малко по навътре в комина :?
Тръгна добре и пак даде проблем със загряването.
Всората партида с пелети се оказа с по-слабо качество и се наложи да вдигна долната граница на вентилатора от 40% на 45%
:x
ср сеп 07, 2016 6:19 pmfilmatoplo написа:
dimitar4321 написа:
Ето ги показателите на Бизолид 18 kW,25 kW,32 kW според ръководството

Наим. Означение Граници 18 kW 25 kW 32 kW
Макс. Темп на водата T__set max. T set min -90 80 80 80
Мин. Темп на водата T_set_min 5 - 40C° 15 15 15
Зона на регулиране zone_reg 5 - 20C° 5 5 5
Режим на регулиране regime Manual/room reg. room reg. room reg. Room reg.
Избор на датчик Flame sensor Photo/Flue gas Photo Photo Photo
Подаване на първа доза гориво first load 1 - 240 sec 60 sec 60 sec 60 sec
Изгаряне на първа доза гориво first burn 1 - 240 sec. 30 sec. 30 sec. 30 sec.
Изчакване за поява на пламък wait flame 60 - 480 sec. 480 sec. 480 sec. 480 sec.
Подгряване preheat 0-180 sec. 160 sec. 160 sec. 160 sec.
Минимална доза гориво min load 1 - 240 sec. 2 sec. 2 sec. 3 sec.
Максимална доза гориво max load min load - 240 sec 4 sec. 6 sec. 9 sec.
Мин.изчакване за изгаряне min burn 1 - 240 sec. 12 sec. 13 sec. 13 sec.
Макс. изчакване за изгаряне max burn min burn - 240 sec. 12 sec. 13 sec. 13 sec.
Изгар.на последна доза гориво last burn 1 - 240 sec. 180 sec. 180 sec. 180 sec.
Вентилация time vent. 60 - 900 sec. 120 sec. 120 sec. 120 sec.
Мин. обороти (вент.пресен въздух) min speed 15-50% 40% 48% 48%
Макс обороти(вент.пресен въздух) max speed min speed -100% 45% 100% 60%
Мин. обороти (димен вентилатор) min speed 15-50% 48% 48% 48%
Макс. обороти (димен вентилатор)max speed min speed -100% 100% 100% 100%
Интервал за почистване period 0 - 24h.
Работа time work 1-180 сек.
Възтановяване след загуба захран. restore in Stop/Work Work Work Work
За bobibg ,
може ли да ги напишеш по отделно за трите варията че се обърквам много
Поне за подаването и вентилатора
Здравейте,

От няколко дена ми се случва следния проблем.

През деня го спирам на спрян режим, защото вече е топло, а вечер го пускам.
Но на тк най вдясно със скоби ми показва 15C, а съм го настроил около 45 C.
Оправя се след няколко рестарта и се връща на колкото съм го нагласил.

Изображение

На колко съм нагласил
Изображение
Здравейте и от мен, от 3 години имам комплект пелетен котел и горелка бисолид 32 кв. Искам да споделя настроиките си ако на някого може да помогнат тъи като ас изчетох всички теми форуми и други ,с много промени, докато стигна до най-добрите за мен.
А те са
Темп. На водата. - 70 гр.
Включване помпа- 60 гр.
Доза зареждане. 2-7 ск.
Зона реагиране - 10
Паузи подаване мин-35 макс-30 ск.
Вентилатор мин-35 макс-45 %
За в момента захранвам долу описаните радиятори като за вбъдеще ще прикача още няколко в друга пристроика. А в момента са. Тип 22 панелни всички са високи 0.60 см. С дължина-
1х 200 см.
2х 180 см.
1х 160 см.
1х 140 см.
1х 120 см.
1х 100 см.
1х 0.80 см
1х 0.50 см.
1х 80 литра боилер.
Всички радиятори са с термо глави

Понеже всички вкъщи не обичаме тежките дрехи, обичаме зимата да сме по къс ръкав.
Поддържана температура в хола които е 30Кв. Винаги е 26 гр.
В спалните и коридорите е 24 гр.
Разход пелети за 24 часа два чувала, или 30кг дървесни пелети
Къщата се намира в раьон Велико Търново на 2 етажа, 5 камерна пвц дограма ,външна изолация 8см. Само на половината къща, всички тавани с гипс-картон и вата
С тия настроики котела и горелката ми работят като часовник, горелката като достигне 69 градуса и мине на първа степен и не мърда.
забравих да спомена за малкият тунинг на котела ако нещо се дължи на това, във втори вход сложих една перфорирана ламарина под наклон зада намаля димните газове дане излизат много бързо през комина. Сега от студен старт от 30 до 60 градуса докато включи помпата ги вдига за 6 минути.
Неме домързя да пиша всичко това защото по цели нощи несъм спал да търся и чета форуми за по добри настроики. Мисля че ги открих.
Ще се радвам ако съм бил полезен на някого.
Благодаря на всички от седмица чета всичко купих Котел и бисолид32кв котела е смотан но горелката беше на 40 дена от производството. Къщата съм е правил аз изолация където е възможно. Два етажа по 90кв. Настройки на горелката заводски. Термостат от 6ч до 8ч темп 24' от 8ч до 17ч 18' от17 ч до 22ч 23' и до 8ч пак 18' незнам дали са точни градусите но е топло. Това е за през седмицата събота и неделя вечер 18 през целия ден 23 и пак казвам че градусите може да не са точни но е топло и не искат да вдигат градусите. И за 24ч гореше 15кг ама нали съм инат ви чета всичко. Подаване 1-4 пауза 35-25 зона рег10 вентилатор 35-50 за 24ч 10кг пелети деня беше хладен и по голямата част е събота с висока зададена температура
Последна промяна от Владимир Петров на нед дек 20, 2020 8:13 am, променено общо 1 път.
Не питайте защо съм взел такава голяма горелка веднага отговарям много прозорци на север даже строителя ме попита как смяташ да е отопляваш тази къща. Забравих да кажа има и бойлер но не може да го стопли помагаме с ток много кратко работи парното. Преди новите настройки пак топлеше в къщата но горелката изключваше след 30 Мин а не от стайния термостат.
съб дек 19, 2020 11:12 pmLazarGanev написа:
Ко каза, ко?
Какво не разбра аз благодарих не искам нищо друго
LazarGanev - "Велик майстор"
съб дек 19, 2020 11:32 pmВладимир Петров написа:
Ко каза, ко?
Питах, щот не се разбра какъв е въпроса, пък то било благодарност. Ама и това не се разбра. :)
съб дек 19, 2020 11:26 pmВладимир Петров написа:
Не питайте защо съм взел такава голяма горелка веднага отговарям много прозорци на север даже строителя ме попита как смяташ да е отопляваш тази къща. Забравих да кажа има и бойлер но не може да го стопли помагаме с ток много кратко работи парното. Преди новите настройки пак топлеше в къщата но горелката изключваше след 30 Мин а не от стайния термостат.
Ами 10кг/24ч, това е по 0,4кг/час или по 2кВт/час за отопление на 180м2. Да оставим въпроса колко е за вярване, но ако са ти необходими 2кВт/час, защо си взел 16 пъти по-мощна горелка? Съответно и радиаторите са ти преоразмерени и затова къщата ти се стопля бързо и изключва по стаен термостат. а бойлера остава студен. Това за бойлера може да поправи, като се направи да да е с приоритет - просто трябва да монтираш един трипътен антикондензен вентил на котела и бойлера на се свърже по подходящ начин - схемата на Лазар, описвана многократно във форума. Така дори и 2 пъти да включи на ден котела, първо ще стопли бойлера и тогава водата ще тръгне към радиаторите.
Последна промяна от LazarGanev на нед дек 20, 2020 8:25 am, променено общо 1 път.
нед дек 20, 2020 8:11 amLazarGanev написа:
съб дек 19, 2020 11:32 pmВладимир Петров написа:
Ко каза, ко?
Питах, щот не се разбра какъв е въпроса, пък то било благодарност. Ама и това не се разбра. :)
съб дек 19, 2020 11:26 pmВладимир Петров написа:
Ами 10кг/24ч, това е по 0,4кг/час или по 2кВт/час за отопление на 180м2. Да оставим въпроса колко е за вярване, но ако са ти необходими 2кВт/час, защо си взел 16 пъти по-мощна горелка? Съответно и радиаторите са ти преоразмерени и затова къщата ти се стопля бързо и изключва по стаен термостат. а бойлера остава студен. Това за бойлера може да поправи, като се направи да да е с приоритет - просто трябва да монтираш един трипътен антикондензен вентил на котела и бойлера на се свърже по подходящ начин - схемата на Лазар, описвана многократно във форума. Така дори и 2 пъти да включи на ден котела, първо ще стопли бойлера и тогава водата ще тръгне към радиаторите.
Горелката почти нова на около 40 дена а котела по стар взех ги от човек ползвани. За пелетите няма смисъл да лъжа понеже не съм в България днес пак казах да замерят. За бойлера да кажа котелното е извън къщата, а бойлера на тавана заради слънчевия панел. Това с клапана може ли да стане?
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Сервизни настройки на пелетна горелка Bisolid GP 18" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: