Най - вълнуващия въпрос зимно време.
silent - майстор
Това грейко все едно е космически кораб баси....та дърпане на уши писма ..производителя ще се кара ...и т.н...всеки сам да си прави сметка дали може без сервиз и гаранция или не....ако сервиза и гаранцията са точни си струва през тях дори и да можеш сам да се оправиш...обаче ако са смотани да ти пикам на гаранцията....аз минах по втория път ..то беше едно мрънкане усукване...за друга марка става на въпрос... отказа от гаранция си е отговорност на купувача...пък и не виждам къв е проблема друг дистрибутор да направи монтажа....слага му цената за монтаж плюс Т.О. че не е купена от него и ако иска....
LazarGanev - "Велик майстор"
нед дек 20, 2020 10:02 amsilent написа:
..то беше едно мрънкане усукване...за друга марка става на въпрос... отказа от гаранция си е отговорност на купувача...
Ами като става дума за друга марка, какво се пенявиш? Не ти помня марката, но много производители се интересуват само да вървят продажбите, без да ги интересува сервиза, докато други първо държат на сервиза, който пък естествено, че не е насила. Важното е да има правила, които да го гарантират.
neidox - специалист
нед дек 20, 2020 10:57 amLazarGanev написа:
нед дек 20, 2020 10:02 amsilent написа:
..то беше едно мрънкане усукване...за друга марка става на въпрос... отказа от гаранция си е отговорност на купувача...
Ами като става дума за друга марка, какво се пенявиш? Не ти помня марката, но много производители се интересуват само да вървят продажбите, без да ги интересува сервиза, докато други първо държат на сервиза, който пък естествено, че не е насила. Важното е да има правила, които да го гарантират.
И аз съм без гаранция на грейкото, след като прочетох условията по гаранцията ми излиза по евтино да си я поддържам сам. Поръчах я уж от официален дистрибутор но излезе така ,че не е а може да поръчва от грейка. Ще питате как така , ами грейка си прибира ДДС с тези уж дистрибутори . След закупуване на камината нямам дори и касова бележка да не говорим за фактура
silent - майстор
    Лазаре не се пенявам изказвам мнение...нормално е да си пазиш бизнеса ма недей да скачаш чак толкова зарад едната тъпа печка....относно правилата ....твоят производител съм убеден че ще спре да му пука за правилата в момента в който произвежда повече отколкото продава и тогава ще му е все едно къде кой и как му продава печките....
    Редактирам се за да не се обиди някой за епитета тъпа печка ....добавям и това че едва ли някой оспорва потребноста от специфични знания и умения на исталаторите.....
    нед дек 20, 2020 11:09 amneidox написа:
    Поръчах я уж от официален дистрибутор но излезе така ,че не е а може да поръчва от грейка. Ще питате как така , ами грейка си прибира ДДС с тези уж дистрибутори . След закупуване на камината нямам дори и касова бележка да не говорим за фактура
    Грейко фактурира задължително всяка една бройка, която излиза от склада. Ако клиентът не поиска фактура от дистрибутора, той няма как да му даде насила, но ако поиска - няма как да му откаже. Тая стока така или иначе трябва да се изпише от склада.
    silent написа:
    относно правилата ....твоят производител съм убеден че ще спре да му пука за правилата в момента в който произвежда в повече отколкото продава и тогава ще му е все едно къде кой и как му продава печките....
    Ами точно това е началото на края и трябва да си много тъп, за да не го проумееш. Някои не го проумяват още отначало.
    neidox - специалист
    нед дек 20, 2020 11:56 amLazarGanev написа:
    нед дек 20, 2020 11:09 amneidox написа:
    Поръчах я уж от официален дистрибутор но излезе така ,че не е а може да поръчва от грейка. Ще питате как така , ами грейка си прибира ДДС с тези уж дистрибутори . След закупуване на камината нямам дори и касова бележка да не говорим за фактура
    Грейко фактурира задължително всяка една бройка, която излиза от склада. Ако клиентът не поиска фактура от дистрибутора, той няма как да му даде насила, но ако поиска - няма как да му откаже. Тая стока така или иначе трябва да се изпише от склада.
    silent написа:
    относно правилата ....твоят производител съм убеден че ще спре да му пука за правилата в момента в който произвежда в повече отколкото продава и тогава ще му е все едно къде кой и как му продава печките....
    Ами точно това е началото на края и трябва да си много тъп, за да не го проумееш. Някои не го проумяват още отначало.
    Говорих направо с счетоводителката на фирмата така че всичко ми стана ясно и жалби си подадох . Ако си официален дистрибутор просто да си го знаеш. Доста телефони въртях и всичко ми стана ясно. Въртят си ДДС по някаква схема
    Нищо не ти е станало ясно. По каква схема въртят ДДС, като всичко идва задължително с фактура?
    neidox - специалист
    нед дек 20, 2020 1:09 pmLazarGanev написа:
    Нищо не ти е станало ясно. По каква схема въртят ДДС, като всичко идва задължително с фактура?

Темата не мисля че е за тук. Ти ми кажи как физическо лице което не е официален дистрибутор поръчва от Грейка с фактура на негово име като физическо лице и той като такова иска да ми подписва гаранция без печат за скромната сума от 500 лева яко звучи. Аз всичко си разбрах след разговора с госпожа Маринова която ме увери че има още поне 50 такива индивида който практикували по този начин.
    brassSob - специалист
    нед дек 20, 2020 1:25 pmneidox написа:
    нед дек 20, 2020 1:09 pmLazarGanev написа:

Темата не мисля че е за тук. Ти ми кажи как физическо лице което не е официален дистрибутор поръчва от Грейка с фактура на негово име като физическо лице и той като такова иска да ми подписва гаранция без печат за скромната сума от 500 лева яко звучи. Аз всичко си разбрах след разговора с госпожа Маринова която ме увери че има още поне 50 такива индивида който практикували по този начин.
    Физическо лице може да е регистрано по ДДС. Тази сутрин писах фактура на млада госпожа занимаваща се с имоти под наем. Предполагам при Вас случая е друг, щом казвате, че лицето не е официален дистрибутор.
    filmatoplo - майстор
    Какви глупости ,в сайта си пише-взимайте камината само от оторизиран дистрибутор сервиз -звъннете ,задайте си въпросите, и ако не ви устройва -не поръчвайте .Потърсете отзиви,питайте за гаранции и
    сервиз,документии,срокове .

Тема "Пускане в експоатация на Грейко Бижу" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: