Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Антон С. - специалист
съб дек 19, 2020 1:46 amGustoraveli написа:
съб дек 19, 2020 1:27 amАнтон С. написа:
Прекрасно :) По-хубав подарък за Коледа не бях получавал! Ама ти сериозно, нали? Да не се отметнеш нещо :wink:
Нали се сещаш, че на ниска степен пламъка е червен.
Това твойто какво е?
Ако на това му викате минимум, спрете да си показвате безумията.
Какъв минимум те гони бре човече? Гори на 2ра. Ко не ти харесва? Ела да ти я покажа, ако невярваш.
Gustoraveli - специалист
съб дек 19, 2020 1:53 amАнтон С. написа:
съб дек 19, 2020 1:46 amGustoraveli написа:
съб дек 19, 2020 1:27 amАнтон С. написа:
Прекрасно :) По-хубав подарък за Коледа не бях получавал! Ама ти сериозно, нали? Да не се отметнеш нещо :wink:
Нали се сещаш, че на ниска степен пламъка е червен.
Това твойто какво е?
Ако на това му викате минимум, спрете да си показвате безумията.
Какъв минимум те гони бре човече? Гори на 2ра. Ко не ти харесва? Ела да ти я покажа, ако невярваш.
Вярвам бе човече.
Обърках се, мислех, че на това му казвате минимум. :supz:
Действително ако така ти гори камината и не цапа стъкло за 48 часа?
Поздравления!
Антон С. - специалист
Ще ти я снимам след 48 часа отново. Благодаря!
filmatoplo - майстор
100 пъти писах,че горенето на пелети е механизирано горене на твърдо гориво със съпътстващите плюсове и минуси .От начало Нагьотере се плакаха мощности ,оказа се ,че е по добре камините да работят близко до оптималната ,и се свали летвата .Ако някой по някаква причина си вземе по мощна камина ще бъде принуден да я кара едва да крета с влошен горивен процес .Туй то .
sveto - специалист
Чудя се, ако сложа буфер 1000 литра, дали ще се подобри работата на системата?
morfei1 - специалист
По евтино и рентабилно ще е тая да я подариш, и да си вземеш по малка.
съб дек 19, 2020 11:23 pmmorfei1 написа:
...към която да закачи по малък буфер.
Така казва кристалното ми кълбо, за отопление на 50квадрата, 130 кубика...Няма подходяща пелетна камина с водна риза, за този обем.
Може да смени с 10ка, с която ще е малко по добре. Той е един от хората които не слушат и им се връща. От как се е регистрирал мисли да такова оня пилотирайки, все по тънката, но постоянно се забива в разходи.
Все още не е наясно какво го чака при подвързване на буфер, от финансова гледна точка, за да има наистина буфер и да работи добре. Освен това и въпросът за обема на буфера ме втрещи, затова и пропуснах да обясня.
съб авг 22, 2020 9:20 pmsveto написа:
съб авг 22, 2020 8:16 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб авг 22, 2020 7:58 pmsveto написа:

Така е, но в ОЛХ няма 10-ки :-D
Оооох, само проблеми!!!
Нали за това е форума, да решаваме проблеми, които в повечето случаи сами сме си създали. :roll:
Не помня на кого препоръчах топловъздушно пелетарниче, за 50 квадрата, Морфи. За да си адекватен, трябва да си подготвен.
Mcl - специалист
Трифоне я малко разясни тоя буфер ко прави. Че хич идея си нямам. Не за друго ама искам ,да съм информиран.
sveto - специалист
нед дек 20, 2020 6:24 amТрифон П.Трифонов написа:
Той е един от хората които не слушат и им се връща. От как се е регистрирал мисли да такова оня пилотирайки, все по тънката, но постоянно се забива в разходи.
Напротив, слушам и то много добре. Не разбрах защо те втрещи обема на споменатия от мен буфер, 16-ката няма да може да го стопли ли?
нед дек 20, 2020 10:42 amsveto написа:
нед дек 20, 2020 6:24 amТрифон П.Трифонов написа:
Той е един от хората които не слушат и им се връща. От как се е регистрирал мисли да такова оня пилотирайки, все по тънката, но постоянно се забива в разходи.
Напротив, слушам и то много добре. Не разбрах защо те втрещи обема на споменатия от мен буфер, 16-ката няма да може да го стопли ли?
Не, не слушаш. Няколко души ти казахме, че и 10 ще ти е много, но ти отсече, че в оня продавалник нямало десетки. Така ли е? Евтиното излизало скъпо. Така ли е? Вече да, но ти смяташ още да се набълбучиш. Давай!
Това, дето ти препоръча търговезът- да я подариш, че щяло да ти излезе по евтино, е голяма тъпня. На кой, на него вероятно. Нека той да ти сметне буфера, ако мислиш, че е специалист и целият "ансамбъл"- печка, буфер, къща, ще работят в синхрон. Или ти и Макето четете еееее там
viewtopic.php?f=10&t=43892
Не помня дали не ти препоръчвах печка тип котле, понеже май ти искаше да изолираш тая, но вече не ми се рови назад- няма значение.
Успех, здрав разум, весели празници!

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: