Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
EDI - майстор
Забрави в уравнението да включиш предназначението на машината.Тогава резултата е съвсем друг.Това важи за всяка машина.
АБВ потребител - специалист
нед дек 20, 2020 5:51 pmnikolov333 написа:
Офтупик, ама един син бош шлайф от про серия влезе в бокса на 5-тото включване, за разлика от две+три китайчета от Кауфланд
Аз пък имам един, правен е в немско, и две години немога да го счупя, а почти всеки ден работя с него :) иначе ползвам предимно Макита.

Прикачен файл

391840416.bosch-gws-19-125-cist-060179s002.jpg
391840416.bosch-gws-19-125-cist-060179s002.jpg (31.87 KиБ) Видяна 1835 пъти
Последна промяна от АБВ потребител на нед дек 20, 2020 6:26 pm, променено общо 4 пъти.
agj - майстор
нед дек 20, 2020 5:16 pmАБВ потребител написа:
Не ти става ясно от 400страници, защото никой не му се занимава да покаже нещо нагледно. Няма обективни и професионални мнения, отностно въпросните машини. Вземе някой един китаец, запали дъгата и после се почва, моето е най хубаво :) Нима ти неможеш да направиш разлика между сирене от 3 лв, и сирене за 16лв.килото.И двете стават за ядене, но вкуса на едното е в пъти по добър. Какво има толкова за чудене . :) Каква е разликата между един малък ъглошлайф от сините бошове за 250лв и райдер за 35лв, а сега де. И двете изглеждат по един и същи начин, и двете режат желязо. Едния я изкара няколко месеца я не.Другия ще забравиш кога си го купил. Е такива дребни нещица :)
Тъпи аналогии, които нямат нищо общо със спецификата на зав.техника!
Като са тъпи, защо ти не обясниш на човека , каква е разликата между зав. инвертор за 100 лв и същия за 2000лв. Естествено че електрожен за 100лв неможе да се сравнява с такъв от 500лв , и този за 500лв. неможе да се сравнява с този от 1500лв.Въпреки че при всички ще гори дъга. Или сега и ти ще кажеш как един от хасковските е по добър от една Иза , или Изата е по добра от Фрониуса, няма как просто. Имам предвид всички неща по машината , не само горенето на дъгата. Другото е празни приказки. На човек който заварява 5-пъти в годината, има ли смисъл да се обясняват тънкости които няма да разбере.Например защо при големите токове при някой апарати ,дъгата прекъсва от време на време. :) Или защо шевовете с базични електроди стават тъмни , въпреки правилния ток.
нед дек 20, 2020 5:36 pmEDI написа:
Забрави в уравнението да включиш предназначението на машината.Тогава резултата е съвсем друг.Това важи за всяка машина.
Естествено че предназначението е основния критерий във всяка техника , ако го вземаш този инвертор само да му се радваш е друг въпрос. Както има камиони за тежки товари, така има и пикапчета за по леки неща. Сега че има хора които си купуват камиони за да транспортират едни 100кг . си е техен избор. :)
iva6ki - специалист
Аз си взех от промоцията Argo Mini 160 смея да кажа, че съм повече от доволен ползвайки го за домашни цели 2,5-3,25мм рутилови. Неръждавейка ги пали доста лесно и черешката вчера ми се наложи заварка с 4мм базичен от едно време, на 150А направи доста добър шев (имайки предвид непрофесионалните ми умения).

Прикачен файл

Untitled144.jpg
koveslav - майстор
Честито и от мен за електрожена!Интересно ми стана,че "ви се налага" (цитирам ви) и имате какво да заварявате с 4мм.Това трябва да са сериозни железарии.
dragozow - майстор
В домашни условия с 4-ка електрод е по-скоро изключение. Машината няма проблем да работи с такива от по-разпространените видове. Външния вид малко лъже, защото прилича на играчка, но параметрите отговарят и няма място за притеснение.
iva6ki - специалист
пон дек 21, 2020 6:24 pmkoveslav написа:
Честито и от мен за електрожена!Интересно ми стана,че "ви се налага" (цитирам ви) и имате какво да заварявате с 4мм.Това трябва да са сериозни железарии.
П-образ 16 горещовалцован от рама на фургон като рамка за цистерна 1,5 тона за поливане (гравитачно капково) потговям се за сезона че времето позволява :)
янко - специалист
Директно с четворка ли го заваря?Не е добра идея,корена се удря с 2,5 3,25,четворката е за заглаждане

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: