• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
morfei1 - специалист
нед дек 20, 2020 4:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
.....
Капацитет имаш, ма трябва и да го ползваш. Между мога и го правя, разликата е от земята до небето. Едно е да топлиш за теб и кучето стая и половина, съвсем друго е да топлиш два етажа за 5-6човека. На теб ти трябва един ел.конвектор преносим 2-3киловата. Всичко останало ти е избиване на форумни комплекси и почесване на форумно ти его, което е достааааа голямо.

Е, аз ли съм ви виновен, че сте си избрали слаби котли, които не могат да работят добре на 80C?

Мишока видяхме кои е, жалко, че не си записвах разговорите, за да ти ги припомня, щот си забравил какви си ми ги дрънкал, но аз не съм. :wink:

Не си това за което се представяш.
Gustoraveli - специалист
нед дек 20, 2020 5:46 pmmorfei1 написа:
.....
Капацитет имаш, ма трябва и да го ползваш. Между мога и го правя, разликата е от земята до небето. Едно е да топлиш за теб и кучето стая и половина, съвсем друго е да топлиш два етажа за 5-6човека. Не теб ти трябва един ел.конвектор преносим 2-3киловата. Всичко останало ти е избиване на форумни комплекси и почесване на форумно ти его, което е достааааа голямо.

Е, аз ли съм ви виновен, че сте си избрали слаби котли, които не могат да работят добре на 80C?

Мишока видяхме кои е, жалко, че не си записвах разговорите, за да ти ги припомня, щот с забравил какви си ми ги дрънкал, но аз не съм. :wink:
Не се пали, карай спокойно-топло, хапване, пийване, жени и развлечения.
Животът е твърде кратък!
Трифонов понеже няма друго развлечение се
изживява на гуру във форума.
Чета му глупустите от 2016, когато бях в Солинген и се чудих кога някой ще го постави на мястото му?
Наръфаните квичат най много. Нормално.
Пазя историята......., не мога са те нарека по име, щото така съм възпитан.
Ако наистина съжаляваш, че нямаш компромати, мога да помогна. Кажи и ще публикувам историята кой на кого е звънял! Ще се види и продължителността на разговорите, няма ядове. Всеки може да прецени кой не пуска микрофона.
Пазя всичко, че ето, дойде време да потрябва. Казвай дали да качвам тука! Само с твое изрично разрешение, защото не нося пола.
...жалко, че не си записвах разговорите, за да ти ги припомня, щот си забравил какви си ми ги дрънкал, но аз не съм. :wink:

Ще се види кой е мишока и аз какво съм и за какво се представям.
То си личи де. Кот съм качил, даже и локация има. Име има насреща, реален човек, както и реална инсталация. А вие сте виртуални копченца- Морфей и Густо....Нищо повече.
нед дек 20, 2020 4:45 pmmitkomaca написа:
...
Това е страницата на моя човек, дано не прозвучи като реклама
Митак, писах на лично, понеже предложи връзка с този човек.
Не си го прочел още. Не ползвам клюкарника, та ако може да ми пратиш връзка с него!
Gustoraveli - специалист
нед дек 20, 2020 6:54 pmТрифон П.Трифонов написа:
Наръфаните квичат най много. Нормално.
Пазя историята......., не мога са те нарека по име, щото така съм възпитан.
Ако наистина съжаляваш, че нямаш компромати, мога да помогна. Кажи и ще публикувам историята кой на кого е звънял! Ще се види и продължителността на разговорите, няма ядове. Всеки може да прецени кой не пуска микрофона.
Пазя всичко, че ето, дойде време да потрябва. Казвай дали да качвам тука! Само с твое изрично разрешение, защото не нося пола.
...жалко, че не си записвах разговорите, за да ти ги припомня, щот си забравил какви си ми ги дрънкал, но аз не съм. :wink:

Ще се види кой е мишока и аз какво съм и за какво се представям.
То си личи де. Кот съм качил, даже и локация има. Име има насреща, реален човек, както и реална инсталация. А вие сте виртуални копченца- Морфей и Густо....Нищо повече.
нед дек 20, 2020 4:45 pmmitkomaca написа:
...
Това е страницата на моя човек, дано не прозвучи като реклама
Митак, писах на лично, понеже предложи връзка с този човек.
Не си го прочел още. Не ползвам клюкарника, та ако може да ми пратиш връзка с него!
Като станеш безпомощен, започваш с обидите.
Лазар е същия!
Нали се сещаш, че съм напред, работя на котел 20 метра височина и се топля на Равели, без да рева за настройки....
нед дек 20, 2020 8:22 pmGustoraveli написа:
Лазар е същия!
Нали се сещаш, че съм напред, работя на котел 20 метра височина и се топля на Равели, без да рева за настройки....
По скоро насочено към Морфей, но щом подскачаш като щипнат, значи има защо.
Колко ти е разхода на пелети, колко киловата Равелито, колко ти е къщата, дограмата, изолацията?
Пишката е ясна.

Моят разход може да е 0$ на пелети, може и да се топля на пелети.
Днес писах, че ще засека на пелети. Запалих в 9, утре в 9 ще засека, както и във Вторник, по същото време. Ще докладвам как е по дни.
Колко напред, според какво и спрямо кого си?
gnt69 - майстор
нед дек 20, 2020 8:27 pmТрифон П.Трифонов написа:
Лазар е същия!
Колко ти е разхода на пелети, колко киловата Равелито, колко ти е къщата, дограмата, изолацията?
Пишката е ясна.
Вярно бре я сподели за Равелито, сигурно ги ближе със тия супер дупер технологии.
:partyman:
Gustoraveli - специалист
:evil: [*]
нед дек 20, 2020 8:55 pmgnt69 написа:
нед дек 20, 2020 8:27 pmТрифон П.Трифонов написа:
Лазар е същия!
Пишката е ясна.
Вярно бре я сподели за Равелито, сигурно ги ближе със тия супер дупер технологии.
:partyman:
Какво да ти кажа за Равелито.
Жилище 70 квадрата плюс бойлер , камина 10 кв, работи 24 часа и разход около 1 кг на час.
Нали се сещаш, че при добра заплата над 2 бона, не ми пука за разход на пелети, щом не ми създава проблеми.
Стъкло се чисти един път в седмицата,пепеплник и горивна камера.
Равели по документации дава минимум разход 1 кг, така, че дали горя кило или кило и двеста за мен няма значение.
нед дек 20, 2020 9:18 pmGustoraveli написа:
...
Жилище 70 квадрата плюс бойлер , камина 10 кв, работи 24 часа и разход около 1 кг на час.
Нали се сещаш, че при добра заплата над 2 бона, не ми пука за разход на пелети, щом не ми създава проблеми.
Ми добре е, супер си.
Gustoraveli - специалист
нед дек 20, 2020 9:38 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед дек 20, 2020 9:18 pmGustoraveli написа:
...
Ми добре е, супер си.
Не се оплаквам Трифонов.
При Равели има една особеност, като доближи зададената темемпература-започва да спира помпата и да я пуска на импулси.
Благодарение на този софтуер в комбинация с трипътен вентил?!
Радиаторите започват да изтиват от долу на горе и са топли колкото трябва да поддържат стайната температура.
Стайния термостат е вграден в дистанционното.
Общо взето е добра машината, има други екстри.
Самопочищва горелка/пота/обдухване на вратата, която е стъклпакет./стъклото се цапа за седмица горене/.... .
morfei1 - специалист
.... но проповядваш, седейки от бюрото, в работно време, докато не продаваш радиатори..
Докато стоя на бюрото в работно време, ти вадя част от заплатата, за да може ти да висиш денонощно във форума и да ръсиш знания и опит, когато не развяваш маркуча. А също и да спестяваш кинти за поредната лудост, която се решил да купиш.

Най-малкото заради това трябва да ми бъдеш благодарен, а и не само на мен, ами и останалите които хулиш ежедневно и да си затваряш голямата уста. Щото не е готино да хапеш ръката която те храни и ти задоволява прищевките.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Обща дискусия за пелетни котли - offtopic от разход на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: