Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Антон С. - специалист
Аз, че мога, мога. До 140 не съм го мъчил, но 130 и горница съм го докарвал. Файда не видях. Сега си го държа на 100 и проблеми нямам слава богу. Не мисля да изпадам в такива крайности.
То ясна е работата.
През годините, дето не им вървяха темите и рекламите, влизаха в други теми, изживявайки се като троянски кобили.
Естествено, не за Пернишка печка или Циганска Любов, че нямат шанс- трудно се оцелява след това, а....
Батарейния- 120 кила мускул, ено време шепнеше- като ти ударя 1 пернишка печка и 3 заготовки, само 1 мокро петно ше остане от тебе.
Та, да внимаваме ко си ортуваме, хахаааа!
Virtex - майстор
нед дек 20, 2020 8:44 pmGustoraveli написа:
Нали се сещаш, че....
Нали се сещаш, че този спам и надменно отношение към другите участници няма да продължи още много ?
Всяка година ходим на обучение за котли на чипс и пелети в а Австрия.
Като ходиш на обучение може да наблегнеш и на друг аспект - как се отнасят към хората. С гаранция не те учат на това, което ти показваш в момента :)
нед дек 20, 2020 7:29 pmGustoraveli написа:
Управлявам парогенератор за 60 милиона лева.
Браво, честито, сигурно това е голямо постижение (за теб). Сега ако обясниш защо нещо (температура на димните газове под 135*С предизвиква конденз), написано за такава инсталация има значение за пелетен котел в домашни условия - супер, направи го. Ако не - това си е чиста доза хвалене "колко съм велик, защото на таблото пише 135".

Изчислението на температура на конденз зависи от доста фактори, съответно тази температура от 135*С има огромен шанс да е точно за конкретната инсталация. Другият вариант е да е просто цифра на таблото, което оператора да не знае защо е там, как се изчислява,а само да следи без да задава въпроси :)
Gustoraveli - специалист
[youtube][youtube][youtube][/youtube][/youtube][/youtube]
нед дек 20, 2020 10:06 pmVirtex написа:
Нали се сещаш, че....
Нали се сещаш, че този спам и надменно отношение към другите участници няма да продължи още много ?
Като ходиш на обучение може да наблегнеш и на друг аспект - как се отнасят към хората. С гаранция не те учат на това, което ти показваш в момента :)
нед дек 20, 2020 7:29 pmGustoraveli написа:
Управлявам парогенератор за 60 милиона лева.
Браво, честито, сигурно това е голямо постижение (за теб). Сега ако обясниш защо нещо (температура на димните газове под 135*С предизвиква конденз), написано за такава инсталация има значение за пелетен котел в домашни условия - супер, направи го. Ако не - това си е чиста доза хвалене "колко съм велик, защото на таблото пише 135".

Изчислението на температура на конденз зависи от доста фактори, съответно тази температура от 135*С има огромен шанс да е точно за конкретната инсталация. Другият вариант е да е просто цифра на таблото, което оператора да не знае защо е там, как се изчислява,а само да следи без да задава въпроси :)
Не изчислявам нищо.
Имаме температурна карта от австрийските инженери, по която управляваме котела, който работи на чипс.
Дали е правилно, мен не ме интересува!
Аз съм оператор и имам началници!
Така, че за мен съм си прав,щото ако не го управлявам по тази карта съм изгонен!
За такива съоръжения, задължително един път в годината ходим на опреснителен курс.
Така, че това не е хвалене, щото професията го изисква и постоянно сме на изпити.
Другото, което може ще Ви е интересно, щом температура на изходящите газове е 139°С, веднага започваме подгряване на свежия въздух!
Дали се държа надменно?
Не, бъди сигурен, щото съм един обикновен работник.
Тези135°С, аз съм ги приел за минимум,
доверил съм се на австрийците, дето са царе на котли с пелети и дървесен чипс.
Изказвам мнение, всеки да си прецени, дали е правилно!!
gnt69 - майстор
нед дек 20, 2020 10:21 pmGustoraveli написа:
Другото, което може ще Ви е интересно, щом температура на изходящите газове е 139°С, веднага започваме подгряване на свежия въздух!
Дали се държа надменно?
А комина колко е висок.
Gustoraveli - специалист
:goodman:
нед дек 20, 2020 10:47 pmgnt69 написа:
Дали се държа надменно?
А комина колко е висок.
Човек, това е температура на изхода на котел/камина/,комина може да е 50 метра.
Бъди сигурен, че това са изчисления на много по-умни хора от мен!
Gustoraveli - специалист
нед дек 20, 2020 9:15 pmLazarGanev написа:
Ти ли ме ще учиш на колко градуса кондезират димните газове, какъв
трябва да е факекела на горелките и излишък на кислород в димните газове..
Нали се сещаш, че....
За пореден път ти казвам да спреш да си търсиш аудитория в теми, с които нямаш нищо общо и нямаш какво да кажеш!
Гледай си обектите около Варна и не се прави на тип-топ в отоплителни инсталации в България, щото не си на ниво.
При следващият епитет спрямо мен, ще те докладвам!
Virtex - майстор
Не изчислявам нищо.
Имаме температурна карта от австрийските инженери, по която управляваме котела, който работи на чипс.
Дали е правилно, мен не ме интересува!
Аз съм оператор и имам началници!
Т.е. си видял една цифра и я проповядваш сляпо.

След като си видял нещо и не вземаш решение може да се отнасяш малко по-спокойно в дискусии с цел изясняване на дадена информация.

Дори не ми се занимава да пиша колко абсурдно е да се натискаш да се изказваш като експерт за нещо, което ти сам казваш, че не знаеш защо е там, само ти е казано, че трябва да я следиш и това.

И не, няма нужда да започваш да се обясняваш като за Лазар или Трифон за това ми мнение, мен не ме вълнува колко за колко и каква машина управлява, кой какви котли предлага или с какво работи (пиша го, за да не прецениш, че трябва и сега да се показваш) :)
Антон С. - специалист
съб дек 19, 2020 2:07 amGustoraveli написа:

Нали се сещаш, че на ниска степен пламъка е червен.
Това твойто какво е?
Нали се сещаш? Обещах ти да ти я снимам след 48 часа. Извини ме. Минаха 72. Е, все си е така... И си държи 100С в комина, колкото да не заспи.

Прикачен файл

IMG_20201222_234227.jpg
Антон С. - специалист
нед дек 20, 2020 7:06 pmMcl написа:
нед дек 20, 2020 6:43 pmLazarGanev написа:
Ние монтираме основно RT Salus 510RF
А като монтаж как се осъществява, къде трябва да се върже предавателя. Или как да го пусна в експлоатация, като за лаик да е информацията.
Маке, имаш ли термоглави? Навсякъде ли имаш? Тоз с ръкавелите не ме кефи, но ти зададе правилен въпрос...

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: