Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ddushi - напреднал
Здравейте, на вилата тока не е от най-силните и се яви следния проблем. Имам хладилник Мраз от много одавна, спира и тръгва доста рязко. Като включи за няколко секунди ми изгасва телевизора. Преди бях със стар СРТ и такова нещо нямаше. Въпроса е има ли устройство подобно на стабилизаторите от едно време или пък UPS за компютър ще свърши ли работа. Защото си мисля, че телевизора няма да оцелее дълго.
zz_stefanov - майстор
'Слаб ток' не е точното описание на проблема.
Имаш 'тясно място' в инсталацията.
Хладилника има голям пусков ток. На първо време огледай да не би двата уреда да са в един разклонител.
krasi92 - майстор
Има стабилизатори на напрежение подобни на тези от едно време но не съвсем. Има и по малки и по големи. Като е по слабо напрежението цената на тока по ниска ли е. Цената и за 160 и за 240 волта е една и съща.
ddushi - напреднал
Здравейте, пробвах да включа телевизора на друг кръг, но ефекта е същия. Проблема е в качеството на тока. И преди и сега когато включи хладилника лампите премигват. Обаче новия телевизор започна да гасне, а Булсатком устройството дори и не премигва. Та с UPS ще стане ли работата или трябва да търся нещо друго.
ddushi - напреднал
пон дек 21, 2020 7:05 amkrasi92 написа:
Има стабилизатори на напрежение подобни на тези от едно време но не съвсем. Има и по малки и по големи. Като е по слабо напрежението цената на тока по ниска ли е. Цената и за 160 и за 240 волта е една и съща.
Не знам как върви цената на тока ама преди време бях направил пътека до КЕВР. Е след 2-3 години смениха трафопоста, напрежението се оправи горе доло ама явно не е още както трябва защото лампите премигват като включи хладилника или бойлера.
krasi92 - майстор
Стабилизатор на напрежение трябва. Сигнализираи доставчика на услугата за проблема
ddushi - напреднал
Това ще свърши ли работа за телевизор и декодер на "Булсатком"
https://vikiwat.com/stabilizator-na-nap ... 0va-230vac
moimoimoi - майстор
за начало си търси ups
стабилизатора действа бавно,пусковия ток на хладилника е за части от секундата а на тоя стабилизатор му трябва сигурно една секунда докато реагира и ефект няма да видиш.
стабилизатора по скоро е когато имаш трайно ниско или високо напрежение.
но главното е да се установи къде е проблема-при теб или при енергодоставчика.
това става като се измери напрежението на захранването и в близост до хладилника когато тръгва,също и пусковия ток на хладилника
ddushi - напреднал
пон дек 21, 2020 7:29 ammoimoimoi написа:
за начало си търси ups
стабилизатора действа бавно,пусковия ток на хладилника е за части от секундата а на тоя стабилизатор му трябва сигурно една секунда докато реагира и ефект няма да видиш.
стабилизатора по скоро е когато имаш трайно ниско или високо напрежение.
но главното е да се установи къде е проблема-при теб или при енергодоставчика.
това става като се измери напрежението на захранването и в близост до хладилника когато тръгва,също и пусковия ток на хладилника
Благодаря за разяснението. И аз първоначално да пробвам с обикновен UPS през който е свързан компютъра в офиса. Въпроса е дали да влагам пари в UPS втора ръка или в нещо друго.

Тема "Проблем заради слаб ток." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: