Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kr1100 - майстор
Хубаво давате съвети за маза , ама питащия нищо не е уточнил за подпочвени води на какво ниво са.
Чираче - майстор
вт дек 22, 2020 2:32 pmkr1100 написа:
Хубаво давате съвети за маза , ама питащия нищо не е уточнил за подпочвени води на какво ниво са.
А ти защо не четеш внимателно? Човека е казал, че има 2 метра денивелация по дължината на парцела. Какво повече трябва? А къща без мазе и гараж не ги признавам.
Christo - майстор
Най-добре къща 200 квадрата на един етаж без мазе в парцел пет декара..... Но това не е нашият случай.... За мен решението на Руди е добър компромис. Минусите са, че подходът към гаража трябва да е покрит с някаква грапава настилка и ще трябва да се чисти старателно от сняг, за да може да се ползва зимно време. Ще трябва шахта по цялата ширина точно пред вратата на гаража, както и стабилна врата, да не стане мазата на басейн след някой пороен дъжд. Обаче има и плюсове, че може да се влезе в мазата през голяма врата. Аз например, станах на луд, като се оказа, че няма от къде да вкарам чисто новия си пелетен котел. Наложи се да го разглобя почти напълно, преди това преговори с доставчика заради гаранцията и т.н. Освен това, гаражът няма да заема площ от ограничения двор и ще бъде топъл.
Поздрави на всички и весели празници!
MamaMy - майстор
Аз пък мечтаната къща я сънувам с проходен гараж. Къщата с гаража на лицето. Гаража продължава по дължина през цялата къща и има врата и към двора. Зад къщата в сянката е барбекюто, а в останалата слънчева част е басейна. Така ако се налага да се вкарват материали направо с колата и на двора. Няма да те гледат какво стоварваш или товариш. Винаги ми е било мъка като се прибера изморен на куче и да трябва тепърва да разтоварвам колата. И задължително към гаража директна връзка с баня и тоалетна за да може да се ползват от двора. Тя лятото задната гаражна врата няма да се затваря.
ky-kyy - майстор
Глобус-барче забрави само :)
Те такова:

Изображение
MamaMy - майстор
Аз млякото си го държа в хладилника. :razz:
ky-kyy - майстор
Нидей арчи ток, дръж го в кравата :rolleyes:
Andri01 - майстор
А кравата/ на части/ в хладилника :). :partyman:
nikolov333 - майстор
Според мен гаража е най-добре да е на север около 8 на 6м с поне 4м широка врата зад къщата с 3м алея от изток с малко отместване от задния край за улесняване на маневрите.. Ще трябват компромиси при всички положения..
Руди - майстор
Във всички варианти има някакъв резон.
Предложих варианта с полуподземен гараж, обърнат към
пътя, защото така алеята от пътя до него е най-кратък.
Полуподземен го предложих за да не се губи площ от първия
етаж, особено от южната фасада.
Ако се опитаме да го натикаме от север, където му е мястото
(като на къщата на nikolov333), алеята за достъп става доста
по-дълга и със завой за влизане.

В случай, че гаражът е на улицата в него ще се влиза по-лесно
и ще се чисти по-малко сняг за влизане и излизане. Има и
предимството, че някои по-ароматни смеси като джибри и
кисело зеле няма да отделят миризми в къщата. Освен това
може да се оборудва с тоалетна, мивка и склад за градинските
инструменти, за да не се носи мръсотия вкъщи при работа по двора.
Дори при този случай трябва да се направи пешеходна връзка
от пътя и гаража до основната сграда.

Тема "Гараж в къщата - къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: