• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Разполагам с акумулаторен винтоверт Budget Bas 1805 закупен преди 3-4 год.от Практикер.С времето на ползване и двете 18 v.батерии умряха.За нови и не помислих(55 лв.за 1 батерия).Интересува ме как мога да го направя електрически с помощта на зарядното за батериите.Трябва ли да има пусков кондензатор и къде трябва да се постави?
Индианец - специалист
Не, че разбирам кой знае какво, ама на един мой стар винтоверт му вързах зарядното да се дозарежда по време на работа и през малките паузи в които си наглася нещата.
За работилницата е идеален, за на вън едва ли-не ми се разтягат кабели и ползвам другия със здравата батерия.
Иначе можеш и от старо компютърно захранване да го подкараш...
moimoimoi - майстор
ето https://www.emag.bg/vintovert-s-kabel-s ... D7N6Y7BBM/ има и по хубави модели де този е от най евтиния, https://www.kmtools.net/product-604/vin ... -320w-56nm
а това дето го искаш ще струва поне 100 лева,общо взето трябва ти захранване 18 волта дц и 20 ампера за да работи нормално
hidrazin - майстор
вт дек 22, 2020 7:25 pmrumkatil написа:
... как мога да го направя електрически с помощта на зарядното за батериите...
Никак.
:partyman:
moimoimoi - майстор
а може ако намери още 50-60 зарядни и ги върже в паралел :lol:
sokolov.91 - майстор
вт дек 22, 2020 7:59 pmhidrazin написа:
вт дек 22, 2020 7:25 pmrumkatil написа:
... как мога да го направя електрически с помощта на зарядното за батериите...
Никак.
О, боже мой, здравей.
Никак верно. :lol:
hidrazin - майстор
вт дек 22, 2020 9:53 pmsokolov.91 написа:
О, боже мой, здравей.
Никак верно.
Здравей Орловски! ("Куче касичка."-незабравимо!)
Като е "Никак верно." , ще очакваме вашите неземни предложения...кога тати ми купи колело...
shadow__01 - майстор
Почти всеки има поне по един стар винтоверт със умряла или вече без батерия. Чуди как и от къде да намери батерия или външно захранване с достатъчна мощност ама за без пари, защото не е толкова важно и без това от години не го използва и вероятно едва ли ще го използва близките години.
Ситуацията е често срещана и отговора е един и същ. Или скъп и мощен захранващ блок или пари за рециклиране на старата батерия.
На новите компютърни захранвания е почти невъзможно да им променяш напреженията. А дори и някое старо да се намери е много вероятно да изключва защитата по ток в момента на натискане на ключа.
fbr - майстор
вт дек 22, 2020 11:37 pmshadow__01 написа:
Почти всеки има поне по един стар винтоверт със умряла или вече без батерия. Чуди как и от къде да намери батерия или външно захранване с достатъчна мощност ама за без пари, защото не е толкова важно и без това от години не го използва и вероятно едва ли ще го използва близките години.
Ето такава ще бъде и съдбата на електричските коли, ако навлязат в степента, в която са навлезли акумулаторните инструменти.
hidrazin - майстор
или пари за рециклиране на старата батерия.
Грешка. Рециклирането не е оправдано от където и да го погледнеш.
На новите компютърни захранвания е почти невъзможно да им променяш напреженията. А дори и някое старо да се намери е много вероятно да изключва защитата по ток в момента на натискане на ключа.
Втора грешка.
Нови, стари - все тая. Става, но не и при теб. :-D Какво гръмна последно?
  • 1
  • 2

Тема "Акумулаторен винтоверт как да го направя електрически със зарядното на батериите му" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: