ср дек 23, 2020 5:59 amшоп написа:Здравейте!вт дек 22, 2020 11:45 pmAlthor написа: Все мисля, че обема вода е малко. Ще взема да пусна подовото, ще купя един модем или както се нарича за да гледам как работи ТП и да си имам кардиограма на неяПусни го подовото, от опит глава не боли. Но засечи разхода поне за седмица. Ако е за 1-2 дни работа няма да е актуално заради инертността.
Включването на един етаж не означава двойни разходи за отопление. Имаш общи части, под, таван...освен ако не топлиш 1 и 3 ти етаж:-(
Трябва да докараш работа на ТП в постоянен режим.
В момента я караш като евтин старт стопник и не ползваш благинката на инверторната технология.
Даже се получава негативен ефект...вместо да имаш преоразмерени топлообменници на ниска мощност ти грееш въздуха навън с радиатора на инверторното управление.
П.П. именно поради последната причина аз се отказах от инверторно управление. Оказа се че за компресор 5 кв е хубаво да се сложи 7.5кв или 11 кв инвертор.
7,5 кв инвертор грее атмосферата с 190 вата ( и това са загуби на инвертори от висок клас като Митцубиши или Омрон)
За китайските дървета не ми се мисли. Сигурно са като печки лъч.![]()
Ще пусна подовото за месец, само трябва да изчакам новия отчетен период. За съжаление не знам устройство и работата на ТП в подробности. Но някак си малкото обем на водата прецаква работата, може би твърде бързо я загрява знам ли:). Не е типично да се държи така.